Що приготувати на Старий Новий рік 2021

Визначившись з тим, що неодмінно слід приготувати на святковий стіл з нагоди настання старого Нового 2021 року, складаємо меню заздалегідь. Включаємо в нього тільки вподобані перевірені рецепти з покроковими фото.

Котлети святкові із соковитою начинкою

Дуже смачне, ситне і просте святкове блюдо можна приготувати на гаряче зі звичайних доступних продуктів.

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш (будь-який) – 800 г;
  • перець червоний болгарський – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • кріп – невеликий пучок;
  • яйце;
  • сметана – 1 ст. л. + 100 г для змазування;
  • італійські пряні трави – ½ ч. л.;
  • сир твердих сортів – 100 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • В кухонний подрібнювач укладаємо кріп, розрізаний навпіл (не нарізаємо) цибуля і перець, нарізану на 4 частини. При такій вихідній нарізці овочів вони виходять нерівномірно подрібненими, що нам і потрібно.

  • Підготовлені овочі викладаємо у фарш, солимо, перчимо, додаємо італійські трави, яйце і ложку сметани, все перемішуємо.

  • Викладаємо деяку кількість фаршу на целофановий пакет або харчову плівку, надаємо форму прямокутника.
  • Заздалегідь нарізаємо великими шматочками вершкове масло і натираємо сир на дрібній тертці.
  • По одному скибочці масла викладаємо на одну половину м’ясного прямокутника, посипаємо сиром і загортаємо рулетом, допомагаючи краями пакета.

  • Такі рулети укладаємо на деко з папером для випічки, змащену маслом.

Змащуємо м’ясні заготовки сметаною, запікаємо в духовці при 180 °С протягом 40-45 хвилин.

М’ясні ватрушки з грибною начинкою

На Старий Новий 2021 рік можна приготувати дуже смачне ефектне м’ясне блюдо, така, що просто пальчики оближеш.

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш – 800 г;
  • яйце;
  • цибуля – 100 г;
  • печериці великі свіжі – 6 шт.;
  • спеції за смаком;
  • сіль, перець чорний мелений.

Для начинки:

  • печериці – 220 г;
  • цибуля – 100 г;
  • вода – 150 мл (для соусу) + 80 мл (для заливання у форму);
  • сметана – 2 ст. л.;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • суміш перців;
  • сир – 100 р.

Приготування:

  • Фарш змішуємо з дуже дрібно нарізаною цибулею (можна подрібнити в кухонному комбайні), солимо, перчимо, додаємо яйце і спеції, все ретельно вимішуємо.

  • Готуємо сметанний соус, змішавши її з борошном, додавши воду, сіль і суміш перців, перемішуємо.
  • Для приготування начинки обсмажуємо дрібно нарізані цибулю і гриби до золотистого кольору. Виливаємо до грибної обжарки сметанний соус, уварюють пару хвилин до загустіння.

  • З фаршу формуємо 6 кульок, укладаємо на деко з папером для випікання. Склянкою, змоченим у воді, робимо в кульках поглиблення, надаючи їм заодно плоску форму.

  • У заглиблення викладаємо грибну начинку, вставляємо по одному грибу, посипаємо натертим сиром.

  • Запікаємо м’ясні ватрушки в духовці при 180 °С протягом 40-45 хвилин.

Подаємо смачне м’ясне блюдо до новорічного столу як гарячого, порційно або на загальному блюді з овочами і зеленню.

Листковий пиріг з червоною рибою

Дуже смачну страву можна приготувати на новорічний стіл і подати як гаряче, так і в якості холодної закуски.

Інгредієнти:

  • риба червона – 300 г;
  • рис відварений – 200 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • шпинат – 200 г;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Дрібну нарізку цибулі пасеруємо на олії до прозорості (не смажимо), додаємо крупно нарізаний шпинат. Тушкуємо шпинат з цибулею на середньому вогні 5 хвилин, солимо, перчимо, перемішуємо. Викладаємо начинку на тарілку, залишаємо остигати.

  • Промите і обсушене рибне філе солимо, перчимо, залишаємо маринуватися 15-20 хвилин (при бажанні можна збризнути рибу лимонним соком).

  • Листкове тісто розгортаємо в тонкий прямокутний пласт, на одну половину розкладаємо попередньо відварений рис. Поверх рису рівномірно розподіляємо остиглий шпинат з цибулею.

  • Рибу викладаємо двома шматками, з’єднуючи тонкі частини між собою внапуск.

Звертаємо всі рулетом, змащуємо яйцем. Запікаємо рибне блюдо в попередньо розігрітій до 180 °С духовці протягом 20-25 хвилин.

Домашні шашлички-равлики святкові

Визначаючи меню на старий Новий 2021 рік для свого домашнього свята, враховуйте, що всі страви мають бути не лише смачними, але і красивими. Їх потрібно подати в ефектній подачі.

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 2 шт.;
  • бекон – 400 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль, перець;
  • спеції і пряні трави за смаком (і за бажанням).

Для маринаду:

  • сік одного лимона;
  • коріандр – 1 ч. л.;
  • олія рослинна – 1-2 ст. л.;
  • сіль.

Приготування:

  • Куряче філе розбираємо на пластини, відбиваємо між двох листів харчової плівки, попередньо посипавши сіллю, перцем і спеціями.

  • Бекон ріжемо на тонкі смужки (краще придбати їх у такому вигляді ще в магазині).
  • Відбите куряче філе також нарізаємо на смужки, співмірні з шириною смужок бекону (вони повинні бути довше).

  • Кладемо бекон на куряче філе, загортаємо равликом, зовнішня сторона якої вийде обмотаною беконом.

  • Нанизуємо равлики на попередньо вимочені шпажки, кладемо в ємність.
  • Змащуємо шашлички-равлики маринадом, змішавши всі інгредієнти, зазначені в рецепті, залишаємо мінімум на кілька годин (краще на ніч).

  • Обсмажуємо шашлички до потрібного моменту на сковороді з олією на сильному вогні з двох сторін (щоб «запечатати» всі соки під хрусткою скоринкою).
  • Закриваємо кришкою, зменшуємо нагрівання і готуємо ще по 5-7 хвилин з кожного боку.

Красиву, смачну святкову страву подаємо до столу на Старий Новий 2021 рік з овочами і зеленню як гарячу закуску.

Легкий святковий салат з молодою капустою і курячим філе

Салати без майонезу користуються особливою популярністю за будь-яким святковим столом, так що цілком резонно приготувати їх і на старий Новий 2021 рік.

Інгредієнти:

  • капуста молода – 1 качан;
  • цибуля салатний фіолетовий – 1 головка;
  • куряче філе – 1 шт.;
  • кукурудза консервована – 1 банка;
  • хліб для сухариків;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець, пряні трави.

Приготування:

  • Хліб нарізаємо кубиками, збризкуємо рослинною олією, посипаємо спеціями і відправляємо в духовку. Запікаємо сухарики до золотистого кольору.

  • Куряче філе промиваємо, солимо, перчимо, залишаємо на 15-20 хвилин. Обсмажуємо м’ясо на сковороді з олією спочатку на сильному вогні, потім, зменшивши нагрів, під кришкою.

  • Капусту шаткуємо дуже тонко, викладаємо в приготовлену ємність для салату. Капустяну нарізку присолюємо за смаком, додаємо пряні трави і трохи розминаємо руками.

  • До капусти додаємо подрібнену зелень і цибулю, нарізану тонкими півкільцями (при бажанні можна попередньо обдати його окропом).
  • Викладаємо на салат кукурудзу, злив рідина з банки, і курячу грудку, охолоджений і нарізаний довільними великими скибочками.

При бажанні присмачую салат зерновою гірчицею, поливаємо олією, кладемо сухарики. Все перемішуємо до однорідного розподілу інгредієнтів, подаємо до столу.

Яскравий смачний салат з тунцем та овочами без майонезу

Складаючи меню на Старий Новий 2021 рік, не варто забувати, що будь-який святковий стіл буде особливо хлібосольним і привабливим лише з великою кількістю на ньому різноманітних салатів.

Інгредієнти:

  • тунець консервований – 1 банка;
  • огірок свіжий – 1-2 шт. (залежно від розміру);
  • цибуля зелена – кілька стрілок;
  • помідори – 2 шт.;
  • перець болгарський жовтий – 1 шт.;
  • олія рослинна;
  • суміш салатних листків;
  • сіль, перець.

Приготування:

  1. Суміш промитих салатного листя рвемо руками крупно, викладаємо в простору ємність для салату.
  2. Відкривши банку з тунцем, олію не зливаємо, додаємо в ємність з салатними листям (при необхідності розламуємо великі шматочки).
  3. Болгарський перець нарізаємо соломкою, помідори – невеликими шматочками, цибулю – дрібно. У суміш підготовлених інгредієнтів додаємо нарізку огірків і викладаємо овочі в ємність.
  4. Салат солимо, перчимо, добре перемішавши, знімаємо пробу і коригуємо смак. При бажанні можна додати ще деяку кількість олії по своєму смаку.
  5. Яскравий, легкий і дуже смачний салат подаємо до святкового новорічного столу.

Салат-новинка «Пікантний»

На чарівне свято з нагоди настання Старого Нового 2021 року хочеться приготувати щось особливе, смачне, незвичайне і вишукане, як салат «Пікантний».

Інгредієнти:

  • куряче філе – ½ шт;
  • дайкон – 200 г (в ідеалі, маргеланська редиска);
  • печериці – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • майонез – 2 ст. л.

Для соусу:

  • олія оливкова – 2 ст. л.;
  • мед – 1 ч. л.;
  • соєвий соус – 2 ст. л.;
  • бальзамічний соус – 1 ст. л.

Для прикраси:

  • листя салату;
  • зелена цибуля;
  • помідори черрі.

Приготування:

  • Курячу грудку відварюємо без солі і спецій, залишаємо остигати в бульйоні (так вона вийде особливо м’якою).
  • Витягаємо філе і розбираємо на волокна, заливаємо приготовленим соусом, перемішуємо. Замариноване куряче м’ясо прибираємо в холодильник на ніч або залишаємо на три години при кімнатній температурі.
  • Для приготування соусу змішуємо всі інгредієнти, зазначені в рецепті.

  • До потрібного моменту продовжуємо приготування, обсмаживши дрібно нарізану цибулю з половинками пластинок печериць. Гриби з цибулею солимо, перчимо, посипаємо спеціями за бажанням, перемішуємо.

  • Натираємо на тертці для моркви по-корейськи очищений дайкон, змішуємо з остиглим грибним обсмаженням.
  • Додаємо в салат, майонез, перемішуємо, викладаємо в кулінарне кільце і ущільнюємо.

  • Зверху встановлюємо кільце значно меншого діаметру і викладаємо філе куряче, промариноване в соусі, не ущільнюємо. Якщо меншого кільця немає, формуємо з курячого філе куля.

  • Прикрашаємо салат по своєму смаку, подаємо до новорічного столу.

Смачні домашні цукерки

Дуже простий, смачний і корисний десерт можна приготувати на новорічне свято.

Інгредієнти:

  • суміш сухофруктів (будь-який на свій смак);
  • горіхи (будь-які);
  • мед;
  • насіння кунжуту.

Приготування:

  1. Подрібнюємо по черзі горіхи і сухофрукти, з’єднуємо обидві маси в одну, змішавши з медом.
  2. Змочуємо Руки у воді, набираємо невелику кількість отриманої солодкої маси і формуємо невеличкі кульки.
  3. Обвалюємо їх у насінні кунжуту і викладаємо на тарілку для подачі.

Святковий вершковий десерт на маковому бісквіті з заварним кокосовим кремом

Що ще можна приготувати смачне на Старий Новий 2021 рік в якості завершального свято ласощів? Ніжний вершковий десерт з ягодами!

Інгредієнти:

  • яйця – 4 шт.;
  • цукор або цукрова пудра – 250 г;
  • мак – 100 г;
  • борошно 160 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • ванілін – 1 г;
  • молоко – 1,5 ст.

Для заварного кокосового крему:

  • борошно – 70 г;
  • крохмаль – 70 г;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • кокосова стружка – 1 ст.;
  • яєчний жовток;
  • молоко – 1 л;
  • ванілін – 1 г;
  • масло вершкове – 50 г.

Для вершкового крему:

  • вершки 33 % — 500 мл;
  • цукор – 50 г;
  • кокосова стружка 50 р.

Для прикраси:

  • фісташки подрібнені;
  • ягоди.

Приготування:

  1. Для приготування макового бісквіта збиваємо в підходящої ємності яйця з цукром до отримання пишної маси.
  2. Додавши по черзі і порційно мак, борошно, розпушувач з ваніліном, замішуємо тісто за консистенцією, як на оладки.
  3. Виливаємо тісто у змащену форму (її розмір повинен бути сумірний прямокутній формі 25 × 30 см (вона може бути і круглою, приблизно такої ж площі).
  4. Розрівнюємо тісто і відправляємо в духовку при 180 °С на 30-35 хвилин.
  5. Змішавши всі інгредієнти для заварного крему, крім олії, варимо до загустіння.
  6. Додаємо вершкове масло, охолоджуємо і викладаємо на бісквітний корж.
  7. Зверху десерт змащуємо збитими з цукровою пудрою вершками, посипаємо кокосовою стружкою.
  8. Нарізаємо десерт на порційні шматки, виклавши на кожен невелику кількість подрібнених фісташок і ягід.
  9. Подаємо красивий, смачний та ніжний десерт до новорічного столу.

Користуючись добіркою рецептів, можна відразу скласти основне меню на новорічний вечір, включивши в нього гаряче блюдо, закуски, салати і десерт.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь