Швидко і смачно приготувати апетитну кабачкову ікру можна в мультиварці-скороварці. Овочеве частування стане яскравим доповненням для багатьох інших страв. Спробуйте!
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 шт.
- Морква 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Томатна паста 90 гр.
- Цукор-пісок 2 ч л.
- Сіль 3 ч л.
- Перець чорний мелений ½ ч л.
- Перець чорний горошок 3 шт.
- Лист лавровий 3 шт.
- Рослинна олія 120 мл.
Кроки
- Кабачки старанно промиваємо під водою.
- Після цього нарізаємо їх невеликими кубиками. Якщо плід молодий, то шкірку можна не прибирати.
- Кабачки прокручуємо через м’ясорубку. Зайву рідину прибираємо.
- Промиваємо і очищаємо ріпчасту цибулю з морквою.
- Також перекручуємо і інші овочі.
- У загальну масу вливаємо рослинну олію і додаємо томатну пасту.
- Доповнюємо продукти сіллю, цукром і спеціями.
- Відправляємо заготовку в мультиварку-скороварку. Готуємо продукт 40 хвилин в режимі, відповідного для тушкування.
- Після готовності акуратно прибираємо лаврові листочки.
- Відкидаємо масу на дрібне сито, щоб злити зайву рідину.
- Перемелюємо частування блендером.
- Кабачкова ікра готова до вживання.
- Для зберігання її можна розподілити по скляних банках і простерилізувати в каструлі з водою 20 хвилин.
Готово! Використовуйте апетитну овочеву ікру в кулінарних цілях!