Рецепт без застосування вершкової глазурі, замість неї використовуються горіхи і цукрова пудра. Тісто ніжне, дуже смачно, обов’язково спробуйте.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 550 гр.
- Молоко коров’яче 250 мл.
- Куряче яйце 2 шт.
- Дріжджів 10 гр.
- Масло вершкове 90 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Сіль 5 гр.
- Начинка
- Волоський горіх за смаком
- Цукрова пудра за смаком
- Вишня за смаком
- Кориця за смаком
- Цукор-пісок 150-200 гр.
- Масло вершкове 90 гр.
Кроки
- У тепле (не гаряче!) молоко додаємо 2 ч.л цукру, від загальної кількості, і дріжджі. Перемішуємо, накриваємо рушником і залишаємо на 10 хвилин.
- Борошно просіяти, краще двічі, додати до нього 2 яйця, сіль, цукор, розтоплене вершкове масло (кімнатної температури, не гаряче) і підійшовшу опару.
- Замішуємо тісто в мисці, поки воно збереться в кулю, потім перекладаємо його на присипану борошном поверхню і домішуємо до кінця, поки не вийде м’яке, ніжне, що не липне до рук тісто. Постарайтеся не забивати тісто борошном, інакше випічка не буде такою пишною.
- Відправляємо наше тісто в змащену олією миску, накриваємо вологим рушничком або харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 1-1, 5 години. Верх тіста можна легенько змастити олією, щоб воно не прилипло до плівки або рушника.
- Тісто, що піднялося перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном і розтягуємо, а потім акуратно, в одному напрямку, розгортаємо в прямокутник. Не варто хаотично розгортати тісто і притискати качалку, інакше з нього зникнуть цінні бульбашки повітря і воно не буде повітряним.
- Змастити тісто розтопленим вершковим маслом кімнатної температури, посипати цукром. На одну половину додати корицю, на іншу розкласти консервовану вишню, заздалегідь її процідивши від рідини.
- За бажанням можна додати в начинку подрібнені горіхи. Акуратно скрутити в рулет.
- Поділити і порізати на шматочки, вийде приблизно 11-12 штук. Форму змастити вершковим маслом, викласти булочки і посипати подрібненими горіхами. Накрити рушником і залишити підходити на 20-30 хв.
- Духовку розігріти до 180-200 градусів і випікати 20-30 хв, до золотистого кольору.
- Готові булочки посипаємо цукровою пудрою. І не забуваємо додати частинку любові, так як любов – невід’ємний інгредієнт кожної смачної страви.
Смачного!