Солодкі огірки з гірчицею на зиму будуть у вас одним з варіантів заготовки огірків. Гірчиця підсилює хрусткий смак огірка, робить більш яскравою шкірку і підвищує надійність зберігання консервації, але береться тільки гірчиця в порошку або зернах, так як соус не підходить. У цьому рецепті готуємо огірки з гірчицею способом подвійний заливки і кисло-солодкими, але кількість оцту можна зменшити.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 700 гр.
- Насіння гірчиці 1 ч. л.
- Перець чорний горошок 8 шт.
- Часник 4 зубці
- Хрін 1 щіпка
- Кріп сушений 1 щіпка
- Насіння коріандру ½ ч. л.
- Маринад на 1 л води:
- Цукор-пісок 7 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 8 ст. л.
Кроки
- Огірки, а для цього варіанту заготовки краще вибрати корнішони, заздалегідь замочуються в холодній воді і потім ретельно промиваються. Банки і кришки стерилізуються будь-яким способом. Відмірюються всі приправи згідно з рецептом і потрібного вам обсягу заготовки. У банки насипаються сухі приправи, і кладеться очищений часник.
- Огірки наколюються ножем для видалення повітря і компактно укладаються в банки з приправами. Потім на 10 хвилин заливаються окропом.
- З розрахованої кількості води, солі і цукру вариться маринад. У закипілий маринад наливається оцет, і вогонь відразу вимикається. Вода з банок виливається. Огірки заливаються гарячим маринадом, і банки відразу герметично закупорюються.
- Потім вони ставляться на кришки, прикриваються теплим покривалом і залишаються до повного охолодження.
Мариновані солодкі огірки з гірчицею добре зберігаються без здуття кришок і помутніння маринаду, як в підвалі, так і в умовах квартири. Вдалих і смачних заготовок!