Рецепт для тих, хто вважає за краще гарбуз на десерт. Серед інгредієнтів – яблука, кориця, родзинки і волоський горіх, що робить приготовлений таким чином гарбуз справжнім царським блюдом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Гарбуз 500 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Яблуко 3 шт.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
- Кориця 1 щіпка
- Вода 100 мл.
- Родзинки 50 гр.
- Волоський горіх за смаком
Кроки
- Гарбуз слід очистити до м’якоті, знявши шкірку і видаливши насіння. Нарізають м’якоть гарбуза невеликими шматочками і складають в миску.
- З яблук знімають шкірку, прибирають серцевину і ріжуть на шматочки пропорційно гарбузу.
- У глибоку сковороду кладуть шматочок вершкового масла, розтоплюють його і всипають скибочки гарбуза і яблука. Зверху посипають половиною цукру і корицею. Все перемішується, і вміст сковороди тримають на середньому вогні під кришкою 25 хвилин, щоб гарбуз став м’яким.
- Ізюм промивають і викладають в сковороду разом з частиною цукру, що залишилася, перемішують і готують, поки рідина не випарується повністю. Після цього необхідно ще трохи готувати страву, постійно помішуючи, щоб скибочки карамелізувалися.
- Подають готову страву як гарячою, так і після охолодження, прикрасивши подрібненим волоським горіхом.