- Красиві закуски до новорічного столу
- Закуска «Кошики»
- Закуска «Бантики»
- Закуска «Човники»
- Закуска «Рулетики»
- Сирна тарілка
- Оселедець під шубою, як в ресторані
- Смачний салат з гарною подачею
- Оссобуко — м’ясне блюдо на Новий 2021 рік
- Лосось під хлібними крихтами
- Картопля «Герцогиня» на гарнір
- Тістечко з мусом з білого шоколаду і малиною
Святковий стіл на Новий 2021 рік повинен бути смачним, яскравим і вражаючим. Всім шанувальникам вишуканої кухні пропонуємо рецепти з фото різних страв: від закусок до десертів, як у ресторані.
Красиві закуски до новорічного столу
Закуски роблять будь стіл багатим і різноманітним, але, щоб страви вийшли, як в ресторані, потрібно подумати над їх подачею. Пропонуємо кілька рецептів з фото красивих закусок на Новий 2021 рік, а також покажемо, як оригінально оформити сирну тарілку.
Закуска «Кошики»
- 190 г сиру;
- 1 авокадо;
- 5 черрі;
- ½ Червоної цибулі;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- прованські трави;
- сіль за смаком;
- 45 г креветок;
- лимонний сік.
Приготування:
- Сир натираємо на крупній тертці і викладаємо на сковороду у вигляді коржів. Смажимо сирні млинці з двох сторін, але не пересмажуємо.
- Швидко перекладаємо заготовки з сиру на перевернутий стакан, притискаємо і даємо кошиках повністю охолонути.
- Невеликими шматочками нарізаємо очищене авокадо і черрі, маленькими кубиками кришимо цибулю.
- Всю нарізку відправляємо в загальну миску, додаємо сіль, прованські трави, оливкова олія і сік лимона, перемішуємо.
- Креветки викладаємо на сковороду, розігріту з невеликою кількістю масла, присмачую їх соком лимона і обсмажуємо протягом 1 хвилини.
Сирні кошики ставимо на сервірувальне блюдо, наповнюємо їх овочевою начинкою, а зверху прикрашаємо креветками.
Закуска «Бантики»
- багет;
- плавлений сир з грибами;
- мариновані корнішони;
- 100 г балика;
- маслини.
Приготування:
- Тонкими скибочками нарізаємо багет і змащуємо плавленим сиром.
- Зверху кладемо тонко нарізані корнішони.
- Такe ж тонкe скибочку балика збираємо бантиком і прикрашаємо маслиною.
- Отримані бантики кладемо поверх корнішонів. Ще одна гарна закуска готова.
Закуска «Човники»
- 1 пласт листкового тіста;
- 1 яєчний жовток;
- вершковий плавлений сир;
- листя салату;
- 150 г червоної риби;
- лимон;
- кріп;
- мак.
Приготування:
- Пласт листкового тіста розрізаємо на квадратики. Потім кожен складаємо навпіл, защипуємо краю і формуємо човники.
- Перекладаємо їх на деко з пергаментом, повністю змащуємо збитим жовтком, посипаємо маком і ставимо в духовку на 20-25 хвилин (температура 180 °С).
- Після середину човників трохи продавлюємо і наповнюємо вершковим сиром.
- Прикрашаємо листочками салату, трояндочками з червоної риби, часточками лимона і гілочками кропу.
Закуска «Рулетики»
- 50 г сиру;
- 2 варених яйця;
- 2 зубчики часнику;
- 1 ст. л. майонезу;
- сир сулугуні;
- 10 шматочків шинки;
- листя салату.
Приготування:
- В загальну миску натираємо на дрібній тертці сир, яйця і часник.
- До інгредієнтів додаємо майонез і перемішуємо.
- На сир сулугуні кладемо шматочок шинки, зверху листочок салату і сирну масу, зав’язуємо в рулет.
Сирна тарілка
- сир різних сортів;
- виноград (зелений і червоний);
- мед;
- сухофрукти.
Приготування:
- Для першої подачі беремо сир маасдам, радамер і російський. Сир нарізаємо дуже тонкими скибочками, складаємо навпіл і викладаємо на блюдо по колу внапуск.
- Прикрашаємо сирну тарілку гілочками м’яти і червоним виноградом.
- Для другої подачі на дерев’яну дошку кладемо гроно зеленого винограду і ставимо миску з медом.
- Розкладаємо шматочки сиру брі, маасдам, пармезан і чеддер.
- Прикрашаємо сирну нарізку сухофруктами і листочками м’яти.
- Для третьої подачі на тарілку ставимо мед і кладемо тонко нарізану грушу.
- Сир чеддер нарізаємо брусочками, дор блю скибочками, пармезан ріжемо тонкими пластинами і звертаємо в трубочку.
- Прикрашаємо сирну нарізку червоним виноградом і сухофруктами.
До м’яких сирів підходять груша, виноград і інжир. До твердих сортів – вишня, ананас і ківі, а до жирних – волоський горіх і мигдаль.
Оселедець під шубою, як в ресторані
Навіть традиційний оселедець під шубою можна подати, як у ресторані. Розкриваємо всі секрети рецепту і показуємо на фото красиву і вишукану подачу страви на Новий 2021 рік.
Інгредієнти:
- 2 скибочки житнього хліба;
- 150 г відвареного буряка;
- 100 г оселедця малосольною;
- 30 г лимона;
- 150 мл майонезу;
- 2 г меленого коріандру;
- 10 г желатину;
- 5 зеленої цибулі;
- сіль.
Приготування:
- Листовий желатин замочуємо в холодній воді і поки відкладаємо в сторону.
- В цей час беремо попередньо відварений буряк, чистимо, нарізаємо шматочками і разом з майонезом, соком лимона, сіллю і коріандром відправляємо в блендер.
- Збиваємо до однорідної маси.
- Желатин на самому малому вогні доводимо до рідкого стану і додаємо в бурякову масу, ще раз перебиваємо.
- Філе оселедця нарізаємо дрібними шматочками, додаємо до риби дрібно нашатковану зелену цибулю і трохи олії, перемішуємо.
- З допомогою кондитерських кілець вирізаємо основу для салату з чорного хліба.
- Переставляємо формочки разом з хлібом на деко, на центр гіркою викладаємо рибу.
- Покриваємо оселедець буряковим мусом.
- Ставимо в холодильник до застигання.
- Тепер салат дістаємо, акуратно прибираємо форми, прикрашаємо блюдо часточками лимона і зеленню.
Смачний салат з гарною подачею
Пропонуємо ще один рецепт салату для новорічного столу. Він виходить дуже смачним, при цьому яскравим і красивим – даний ресторанну страву!
Інгредієнти:
- 1 куряче філе;
- 2 бульби картоплі;
- 300 г моркви;
- 300 г буряків;
- 4-5 яєць;
- 2 зубчики часнику;
- 250 мл майонезу;
- 3 ст. л. готового желатину;
- зелень петрушки.
Приготування:
- Відварне м’ясо птиці нарізаємо дрібними кубиками.
- На тертці з великими отворами подрібнюємо картоплю.
- Буряк також натираємо на крупній тертці, сік, що виділився, не виливаємо.
- Жовтки відділяємо від білків, пропускаємо через тертку, додаємо до картоплі, трохи солимо і перемішуємо.
- З допомогою терки подрібнюємо білки, вливаємо до них буряковий сік і перемішуємо.
- У майонез додаємо вже розтоплений желатин і розмішуємо.
- Також 1 ст. ложку желатину додаємо в буряк і перемішуємо.
- Беремо прямокутну форму застеляємо харчовою плівкою.
- До маси картоплі і жовтків кладемо пару столових ложок майонезу, перемішуємо і викладаємо у форму першим шаром, розрівнюємо.
- Наступним шаром йдуть пофарбовані білки.
- Поверх білків викладаємо шматочки курячого філе, розрівнюємо і покриваємо майонезом.
- Останній шар – буряковий, його також трохи змащуємо майонезом.
- Накриваємо форму плівкою і ставимо в прохолодне місце на 3-4 години.
Після салат дістаємо, перевертаємо на блюдо, зверху прикрашаємо смужкою з дрібно нарізаної петрушки і морквяними кульками. Для цього моркву натираємо на дрібній тертці, змішуємо з майонезом і з отриманої маси катаємо невеликі кульки.
Оссобуко — м’ясне блюдо на Новий 2021 рік
Оссобуко – страва італійської кухні, його готують з телячої рульки. Особливість рецепту в тому, що рулька нарізати широкими скибочками разом з мозковою кісточкою. М’ясо виходить неймовірно ніжним і соковитим, а ось гарнір з сочевиці особливо підкреслить його смак.
Інгредієнти:
- 350 г телячої голяшки;
- 100 г моркви;
- 100 цибулі;
- 100 г коріння селери;
- 20 г борошна;
- 20 мл оливкової олії;
- лавровий лист;
- перець запашний;
- перець горошком;
- сіль.
Для гарніру:
- 100 г сочевиці;
- 50 мл вершків;
- сіль.
Приготування:
- Цибулю, селеру і моркву нарізаємо великими шматочками. Широкими скибочками ріжемо телячу рульку, солимо, перчимо і обвалюємо в борошні.
- На сковороді з розігрітим оливковою олією обсмажуємо м’ясні скибочки з двох сторін.
- Тепер до м’яса відправляємо всі овочі, перець горошком і лавровий лист. Готуємо страву під закритою кришкою в духовці 4 години при температурі 180 °С.
- На гарнір до готовності відварюємо сочевицю, додаємо до неї сіль, вершки і збиваємо.
Лосось під хлібними крихтами
Лосось – справжній делікатес, тому страви з нього завжди виходять, як у ресторані. Пропонуємо один із таких дуже цікавих рецептів з фото, який варто взяти на замітку, щоб здивувати гостей на Новий 2021 рік вишуканим частуванням.
Інгредієнти:
- стейки лосося;
- 2 ст. л. солодкого перцю чилі;
- 0,5 ст. л. діжонської гірчиці;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- мелені сухарі;
- 3 зубчики часнику;
- зелень петрушки і кінзи;
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
- Почнемо з маринаду. Для цього в солодкий соус чилі додаємо 1,5 зубчики тертого часнику, діжонську гірчицю, чорний перець, сіль і лимонний сік. Ретельно все розмішуємо.
- За допомогою пензлика наносимо отриманий маринад на рибу.
- Мелені сухарі змішуємо з дрібно нарізаною зеленню петрушки, кінзою і часником.
- Суміш викладаємо поверх лосося, трохи солимо, перчимо і відправляємо в духовку на 12-13 хвилин.
Тарілку, поливаємо соусом з апельсинів, гірчиці, трав і оливкової олії. Зверху викладаємо лосося, прикрашаємо тонкими пір’ям зеленої цибулі, поруч кладемо запечений солодкий перець і часточку лимона.
Картопля «Герцогиня» на гарнір
Щоб накрити новорічний стіл, як в ресторані, в приготуванні страв потрібно продумати все до дрібниць. Окрему увагу потрібно приділити і гарнірів. І якщо ви не знаєте, як красиво подати картопляне пюре на Новий 2021 рік, то пропонуємо рецепт з фото картоплі «Герцогиня».
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 50-100 г вершкового масла;
- 1-2 яйця;
- 1 ст. л. крохмалю;
- 1 ч. л. солі;
- ½ Ч. л. сушеного часнику;
- ¼ Ч. л. мускатного горіха.
Приготування:
- Очищені бульби картоплі заливаємо кип’яченою водою, додаємо сіль і варимо до повної готовності.
- Зливаємо відвар з готового картоплі і, поки він ще не охолов, перетворюємо його в пюре за допомогою звичайного товкачика. Подрібнюємо ретельно, щоб не залишилося жодної грудочки.
- У пюре додаємо вершкове масло, мускатний горіх, сушений часник (за бажанням). Також додаємо крохмаль, вбиваємо яйце і добре перемішуємо. Якщо консистенція картопляної маси вийшла занадто рідкою, то підсипаємо крохмаль, а якщо, навпаки, дуже густий, то кладемо ще трохи олії і вбиваємо яйце.
- Тепер швидко перекладаємо пюре в кондитерський мішок з насадкою «зірочка» і відсаджуємо на деко з пергаментом.
- Відправляємо деко в духовку на 15-20 хвилин (температура 200 °С).
Сильно картоплю не засмажуємо. Як тільки хвилясті краї підрум’яняться, одразу дістаємо. Картопляні трояндочки виходять хрусткими зовні, але всередині залишається м’яке, ніжне й ароматне пюре.
Тістечко з мусом з білого шоколаду і малиною
Жоден новорічний стіл не обходиться без десертів. Звичайно, кулінарний виріб можна купити в будь-якій кондитерській. А можна просто і легко зробити дуже смачне тістечко з мусом з білого шоколаду і малини. Десерт виходить настільки смачним та вишуканим, немов його готували в ресторані.
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 3 ст. л. борошна;
- 80 г цукру;
- 50 р цукрової пудри;
- 30 мл лимонного соку;
- 25 г вершкового масла;
- 100 г білого шоколаду;
- 350 мл вершків (30 %);
- 200 г сиру;
- 3 мл ванільної есенції;
- 12 г желатину;
- 200 г замороженої малини;
- 50 мл води;
- цедра лимона.
Приготування:
- У миску з яйцями, додаємо 3 ст. ложки цукру і збиваємо до тих пір, поки об’єм не збільшиться в три рази.
- В яєчну суміш вливаємо сік лимона і розтоплене масло, знову все перемішуємо.
- Додаємо борошно, розмішуємо віночком, тісто переливаємо в прямокутну форму з пергаментом. Ставимо в духовку на 15-20 хвилин (температура 180 °С).
- Готовий корж остуджуємо і ріжемо на дві частини.
- До м’яких піків збиваємо 300 мл вершків, а потім до стійкої піни з додаванням цукрової пудри.
- Вершки підігріваємо і заливаємо шматочки білого шоколаду, ретельно перемішуємо, щоб він повністю розтопився.
- В шоколадну суміш додаємо ванільну есенцію, сир і збиваємо міксером до однорідності на низьких обертах.
- Желатин (6 г) замочуємо в холодній воді, потім розтоплюємо і додаємо в сирно-шоколадну масу. Збиваємо до однорідної кремоподібної консистенції.
- У крем з білого шоколаду перекладаємо збиті вершки, розмішуємо.
- Коржі змащуємо кремом і прибираємо в морозилку на 10 хвилин.
- До малині підсипаємо цукор, що залишився, вливаємо 50 мл води і лимонний сік, кладемо цедру одного лимона, розмішуємо.
- Розігріваємо ягоди на середньому вогні протягом 10 хвилин, а потім протираємо через сито.
- Додаємо розтоплений желатин, перемішуємо і прибираємо на 10-20 хвилин в прохолодне місце.
- На шар крему викладаємо малинове желе, розрівнюємо і ставимо в холод на 10 хвилин.
- Один корж кладемо поверх іншого, змащуємо залишилися кремом, поверхню вирівнюємо і знову відправляємо в холод на 10-20 хвилин.
Тепер зверху рівномірним шаром розподіляємо малинове желе і прибираємо в холодильник вже на 3 години. Перед подачею нарізаємо тістечко на порції, прикрашаємо малиною і шматочками білого шоколаду.
Якщо на Новий 2021 рік не вийде відвідати ресторан, то готуйте вишукані страви вдома, адже з запропонованими рецептами з фото вони вийдуть нічим не гірше. В процесі приділіть увагу як смаком, так і подачі. Якщо страва буде радувати око, то воно вже автоматично стає смачним.