Страви на Новий рік 2021, як в ресторані

Святковий стіл на Новий 2021 рік повинен бути смачним, яскравим і вражаючим. Всім шанувальникам вишуканої кухні пропонуємо рецепти з фото різних страв: від закусок до десертів, як у ресторані.

Красиві закуски до новорічного столу

Закуски роблять будь стіл багатим і різноманітним, але, щоб страви вийшли, як в ресторані, потрібно подумати над їх подачею. Пропонуємо кілька рецептів з фото красивих закусок на Новий 2021 рік, а також покажемо, як оригінально оформити сирну тарілку.

Закуска «Кошики»

  • 190 г сиру;
  • 1 авокадо;
  • 5 черрі;
  • ½ Червоної цибулі;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • прованські трави;
  • сіль за смаком;
  • 45 г креветок;
  • лимонний сік.

Приготування:

  • Сир натираємо на крупній тертці і викладаємо на сковороду у вигляді коржів. Смажимо сирні млинці з двох сторін, але не пересмажуємо.

  • Швидко перекладаємо заготовки з сиру на перевернутий стакан, притискаємо і даємо кошиках повністю охолонути.

  • Невеликими шматочками нарізаємо очищене авокадо і черрі, маленькими кубиками кришимо цибулю.
  • Всю нарізку відправляємо в загальну миску, додаємо сіль, прованські трави, оливкова олія і сік лимона, перемішуємо.

  • Креветки викладаємо на сковороду, розігріту з невеликою кількістю масла, присмачую їх соком лимона і обсмажуємо протягом 1 хвилини.

Сирні кошики ставимо на сервірувальне блюдо, наповнюємо їх овочевою начинкою, а зверху прикрашаємо креветками.

Закуска «Бантики»

  • багет;
  • плавлений сир з грибами;
  • мариновані корнішони;
  • 100 г балика;
  • маслини.

Приготування:

  1. Тонкими скибочками нарізаємо багет і змащуємо плавленим сиром.
  2. Зверху кладемо тонко нарізані корнішони.
  3. Такe ж тонкe скибочку балика збираємо бантиком і прикрашаємо маслиною.
  4. Отримані бантики кладемо поверх корнішонів. Ще одна гарна закуска готова.

Закуска «Човники»

  • 1 пласт листкового тіста;
  • 1 яєчний жовток;
  • вершковий плавлений сир;
  • листя салату;
  • 150 г червоної риби;
  • лимон;
  • кріп;
  • мак.

Приготування:

  • Пласт листкового тіста розрізаємо на квадратики. Потім кожен складаємо навпіл, защипуємо краю і формуємо човники.
  • Перекладаємо їх на деко з пергаментом, повністю змащуємо збитим жовтком, посипаємо маком і ставимо в духовку на 20-25 хвилин (температура 180 °С).

  • Після середину човників трохи продавлюємо і наповнюємо вершковим сиром.
  • Прикрашаємо листочками салату, трояндочками з червоної риби, часточками лимона і гілочками кропу.

Закуска «Рулетики»

  • 50 г сиру;
  • 2 варених яйця;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. майонезу;
  • сир сулугуні;
  • 10 шматочків шинки;
  • листя салату.

Приготування:

  1. В загальну миску натираємо на дрібній тертці сир, яйця і часник.
  2. До інгредієнтів додаємо майонез і перемішуємо.
  3. На сир сулугуні кладемо шматочок шинки, зверху листочок салату і сирну масу, зав’язуємо в рулет.

Сирна тарілка

  • сир різних сортів;
  • виноград (зелений і червоний);
  • мед;
  • сухофрукти.

Приготування:

  • Для першої подачі беремо сир маасдам, радамер і російський. Сир нарізаємо дуже тонкими скибочками, складаємо навпіл і викладаємо на блюдо по колу внапуск.
  • Прикрашаємо сирну тарілку гілочками м’яти і червоним виноградом.

  • Для другої подачі на дерев’яну дошку кладемо гроно зеленого винограду і ставимо миску з медом.
  • Розкладаємо шматочки сиру брі, маасдам, пармезан і чеддер.
  • Прикрашаємо сирну нарізку сухофруктами і листочками м’яти.

  • Для третьої подачі на тарілку ставимо мед і кладемо тонко нарізану грушу.
  • Сир чеддер нарізаємо брусочками, дор блю скибочками, пармезан ріжемо тонкими пластинами і звертаємо в трубочку.
  • Прикрашаємо сирну нарізку червоним виноградом і сухофруктами.

До м’яких сирів підходять груша, виноград і інжир. До твердих сортів – вишня, ананас і ківі, а до жирних – волоський горіх і мигдаль.

Оселедець під шубою, як в ресторані

Навіть традиційний оселедець під шубою можна подати, як у ресторані. Розкриваємо всі секрети рецепту і показуємо на фото красиву і вишукану подачу страви на Новий 2021 рік.

Інгредієнти:

  • 2 скибочки житнього хліба;
  • 150 г відвареного буряка;
  • 100 г оселедця малосольною;
  • 30 г лимона;
  • 150 мл майонезу;
  • 2 г меленого коріандру;
  • 10 г желатину;
  • 5 зеленої цибулі;
  • сіль.

Приготування:

  • Листовий желатин замочуємо в холодній воді і поки відкладаємо в сторону.
  • В цей час беремо попередньо відварений буряк, чистимо, нарізаємо шматочками і разом з майонезом, соком лимона, сіллю і коріандром відправляємо в блендер.

  • Збиваємо до однорідної маси.
  • Желатин на самому малому вогні доводимо до рідкого стану і додаємо в бурякову масу, ще раз перебиваємо.
  • Філе оселедця нарізаємо дрібними шматочками, додаємо до риби дрібно нашатковану зелену цибулю і трохи олії, перемішуємо.

  • З допомогою кондитерських кілець вирізаємо основу для салату з чорного хліба.
  • Переставляємо формочки разом з хлібом на деко, на центр гіркою викладаємо рибу.
  • Покриваємо оселедець буряковим мусом.
  • Ставимо в холодильник до застигання.

  • Тепер салат дістаємо, акуратно прибираємо форми, прикрашаємо блюдо часточками лимона і зеленню.

Смачний салат з гарною подачею

Пропонуємо ще один рецепт салату для новорічного столу. Він виходить дуже смачним, при цьому яскравим і красивим – даний ресторанну страву!

Інгредієнти:

  • 1 куряче філе;
  • 2 бульби картоплі;
  • 300 г моркви;
  • 300 г буряків;
  • 4-5 яєць;
  • 2 зубчики часнику;
  • 250 мл майонезу;
  • 3 ст. л. готового желатину;
  • зелень петрушки.

Приготування:

  • Відварне м’ясо птиці нарізаємо дрібними кубиками.

  • На тертці з великими отворами подрібнюємо картоплю.
  • Буряк також натираємо на крупній тертці, сік, що виділився, не виливаємо.

  • Жовтки відділяємо від білків, пропускаємо через тертку, додаємо до картоплі, трохи солимо і перемішуємо.

  • З допомогою терки подрібнюємо білки, вливаємо до них буряковий сік і перемішуємо.

  • У майонез додаємо вже розтоплений желатин і розмішуємо.
  • Також 1 ст. ложку желатину додаємо в буряк і перемішуємо.
  • Беремо прямокутну форму застеляємо харчовою плівкою.

  • До маси картоплі і жовтків кладемо пару столових ложок майонезу, перемішуємо і викладаємо у форму першим шаром, розрівнюємо.
  • Наступним шаром йдуть пофарбовані білки.

  • Поверх білків викладаємо шматочки курячого філе, розрівнюємо і покриваємо майонезом.
  • Останній шар – буряковий, його також трохи змащуємо майонезом.

  • Накриваємо форму плівкою і ставимо в прохолодне місце на 3-4 години.

Після салат дістаємо, перевертаємо на блюдо, зверху прикрашаємо смужкою з дрібно нарізаної петрушки і морквяними кульками. Для цього моркву натираємо на дрібній тертці, змішуємо з майонезом і з отриманої маси катаємо невеликі кульки.

Оссобуко — м’ясне блюдо на Новий 2021 рік

Оссобуко – страва італійської кухні, його готують з телячої рульки. Особливість рецепту в тому, що рулька нарізати широкими скибочками разом з мозковою кісточкою. М’ясо виходить неймовірно ніжним і соковитим, а ось гарнір з сочевиці особливо підкреслить його смак.

Інгредієнти:

  • 350 г телячої голяшки;
  • 100 г моркви;
  • 100 цибулі;
  • 100 г коріння селери;
  • 20 г борошна;
  • 20 мл оливкової олії;
  • лавровий лист;
  • перець запашний;
  • перець горошком;
  • сіль.

Для гарніру:

  • 100 г сочевиці;
  • 50 мл вершків;
  • сіль.

Приготування:

  • Цибулю, селеру і моркву нарізаємо великими шматочками. Широкими скибочками ріжемо телячу рульку, солимо, перчимо і обвалюємо в борошні.

  • На сковороді з розігрітим оливковою олією обсмажуємо м’ясні скибочки з двох сторін.

  • Тепер до м’яса відправляємо всі овочі, перець горошком і лавровий лист. Готуємо страву під закритою кришкою в духовці 4 години при температурі 180 °С.

  • На гарнір до готовності відварюємо сочевицю, додаємо до неї сіль, вершки і збиваємо.

Лосось під хлібними крихтами

Лосось – справжній делікатес, тому страви з нього завжди виходять, як у ресторані. Пропонуємо один із таких дуже цікавих рецептів з фото, який варто взяти на замітку, щоб здивувати гостей на Новий 2021 рік вишуканим частуванням.

Інгредієнти:

  • стейки лосося;
  • 2 ст. л. солодкого перцю чилі;
  • 0,5 ст. л. діжонської гірчиці;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • мелені сухарі;
  • 3 зубчики часнику;
  • зелень петрушки і кінзи;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Почнемо з маринаду. Для цього в солодкий соус чилі додаємо 1,5 зубчики тертого часнику, діжонську гірчицю, чорний перець, сіль і лимонний сік. Ретельно все розмішуємо.

  • За допомогою пензлика наносимо отриманий маринад на рибу.

  • Мелені сухарі змішуємо з дрібно нарізаною зеленню петрушки, кінзою і часником.
  • Суміш викладаємо поверх лосося, трохи солимо, перчимо і відправляємо в духовку на 12-13 хвилин.

Тарілку, поливаємо соусом з апельсинів, гірчиці, трав і оливкової олії. Зверху викладаємо лосося, прикрашаємо тонкими пір’ям зеленої цибулі, поруч кладемо запечений солодкий перець і часточку лимона.

Картопля «Герцогиня» на гарнір

Щоб накрити новорічний стіл, як в ресторані, в приготуванні страв потрібно продумати все до дрібниць. Окрему увагу потрібно приділити і гарнірів. І якщо ви не знаєте, як красиво подати картопляне пюре на Новий 2021 рік, то пропонуємо рецепт з фото картоплі «Герцогиня».

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 50-100 г вершкового масла;
  • 1-2 яйця;
  • 1 ст. л. крохмалю;
  • 1 ч. л. солі;
  • ½ Ч. л. сушеного часнику;
  • ¼ Ч. л. мускатного горіха.

Приготування:

  • Очищені бульби картоплі заливаємо кип’яченою водою, додаємо сіль і варимо до повної готовності.
  • Зливаємо відвар з готового картоплі і, поки він ще не охолов, перетворюємо його в пюре за допомогою звичайного товкачика. Подрібнюємо ретельно, щоб не залишилося жодної грудочки.

  • У пюре додаємо вершкове масло, мускатний горіх, сушений часник (за бажанням). Також додаємо крохмаль, вбиваємо яйце і добре перемішуємо. Якщо консистенція картопляної маси вийшла занадто рідкою, то підсипаємо крохмаль, а якщо, навпаки, дуже густий, то кладемо ще трохи олії і вбиваємо яйце.

  • Тепер швидко перекладаємо пюре в кондитерський мішок з насадкою «зірочка» і відсаджуємо на деко з пергаментом.

  • Відправляємо деко в духовку на 15-20 хвилин (температура 200 °С).

Сильно картоплю не засмажуємо. Як тільки хвилясті краї підрум’яняться, одразу дістаємо. Картопляні трояндочки виходять хрусткими зовні, але всередині залишається м’яке, ніжне й ароматне пюре.

Тістечко з мусом з білого шоколаду і малиною

Жоден новорічний стіл не обходиться без десертів. Звичайно, кулінарний виріб можна купити в будь-якій кондитерській. А можна просто і легко зробити дуже смачне тістечко з мусом з білого шоколаду і малини. Десерт виходить настільки смачним та вишуканим, немов його готували в ресторані.

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 80 г цукру;
  • 50 р цукрової пудри;
  • 30 мл лимонного соку;
  • 25 г вершкового масла;
  • 100 г білого шоколаду;
  • 350 мл вершків (30 %);
  • 200 г сиру;
  • 3 мл ванільної есенції;
  • 12 г желатину;
  • 200 г замороженої малини;
  • 50 мл води;
  • цедра лимона.

Приготування:

  1. У миску з яйцями, додаємо 3 ст. ложки цукру і збиваємо до тих пір, поки об’єм не збільшиться в три рази.
  2. В яєчну суміш вливаємо сік лимона і розтоплене масло, знову все перемішуємо.
  3. Додаємо борошно, розмішуємо віночком, тісто переливаємо в прямокутну форму з пергаментом. Ставимо в духовку на 15-20 хвилин (температура 180 °С).
  4. Готовий корж остуджуємо і ріжемо на дві частини.
  5. До м’яких піків збиваємо 300 мл вершків, а потім до стійкої піни з додаванням цукрової пудри.
  6. Вершки підігріваємо і заливаємо шматочки білого шоколаду, ретельно перемішуємо, щоб він повністю розтопився.
  7. В шоколадну суміш додаємо ванільну есенцію, сир і збиваємо міксером до однорідності на низьких обертах.
  8. Желатин (6 г) замочуємо в холодній воді, потім розтоплюємо і додаємо в сирно-шоколадну масу. Збиваємо до однорідної кремоподібної консистенції.
  9. У крем з білого шоколаду перекладаємо збиті вершки, розмішуємо.
  10. Коржі змащуємо кремом і прибираємо в морозилку на 10 хвилин.
  11. До малині підсипаємо цукор, що залишився, вливаємо 50 мл води і лимонний сік, кладемо цедру одного лимона, розмішуємо.
  12. Розігріваємо ягоди на середньому вогні протягом 10 хвилин, а потім протираємо через сито.
  13. Додаємо розтоплений желатин, перемішуємо і прибираємо на 10-20 хвилин в прохолодне місце.
  14. На шар крему викладаємо малинове желе, розрівнюємо і ставимо в холод на 10 хвилин.
  15. Один корж кладемо поверх іншого, змащуємо залишилися кремом, поверхню вирівнюємо і знову відправляємо в холод на 10-20 хвилин.

Тепер зверху рівномірним шаром розподіляємо малинове желе і прибираємо в холодильник вже на 3 години. Перед подачею нарізаємо тістечко на порції, прикрашаємо малиною і шматочками білого шоколаду.

Якщо на Новий 2021 рік не вийде відвідати ресторан, то готуйте вишукані страви вдома, адже з запропонованими рецептами з фото вони вийдуть нічим не гірше. В процесі приділіть увагу як смаком, так і подачі. Якщо страва буде радувати око, то воно вже автоматично стає смачним.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь