На Новий 2021 рік обов’язково слід приготувати смачні страви з м’яса. Розглянемо кілька простих рецептів з фото, вони дозволять порадувати гостей і домочадців прекрасними частуваннями.
Поркетта
Поркетта – це відмінне блюдо з м’яса. Її готують із свинини, а подають як в гарячому, так і в холодному вигляді. Крім того, такий рулет добре підходить для бутербродів.
Інгредієнти:
- свинина з жиром – 2,5 кг;
- сіль і перець;
- часник – 5 зубчиків;
- солодка паприка – 1 ст. л.;
- чилійський перець;
- сушений розмарин – 1 ч. л.;
- орегано;
- насіння фенхелю – 1 ч. л.
Приготування:
- М’ясо добре промити і зрізати все зайве. Якщо є кістки, їх теж дістати.
- Викласти свинину на робочу поверхню шкіркою вниз. Зробити кілька надрізів у формі великих ромбів, посолити і поперчити, покласти нарізаний часник. Присипати паприкою, іншими спеціями, втерти.
- Загорнути свинину рулетом і зав’язати кулінарною ниткою. Форму зафіксувати за допомогою джгутів.
- Загорнути поркетту в пекарський папір. Потім обернути її подвійним шаром фольги і покласти в холодильник на 24 години.
- Після закінчення зазначеного часу помістити рулет на деко і випікати при температурі 160 градусів протягом 3 годин.
- Після випікання витягти поркетту і зняти з неї фольгу та папір. Викласти на деко, вистелене новим шматком пекарського паперу, і підняти температуру до 200 градусів. Відправити рулет назад в духовку на півгодини, щоб на поверхні сформувалася скоринка.
Як тільки рулет остаточно запечеться, витягти його і дати полежати 15 хвилин. Зняти шпагат, почекати, поки поркетта злегка охолоне, і подати до столу на Новий 2021 рік, нарізавши на порції.
Сальтисон з курки
Сальтисон з м’яса курки цілком може замінити ковбасу на святковому столі. Простий і смачний рецепт з фото докладно описує всі нюанси готування.
Інгредієнти:
- курка – 1,5 кг;
- вода – 100 г;
- желатин – 25 г;
- лавровий лист – 2 шт.;
- запашний перець – 3 горошини.;
- гострий перець – 3 горошини;
- часник – за смаком;
- сіль.
Приготування:
- Курку вимити і очистити від шкіри і всього зайвого. Зрізати одну частину грудки, щоб сальтисон не вийшов надмірно сухим.
- Тушку нарізати порційними шматками і викласти в підходящу каструлю для варива. Додати туди ж желатин, лавровий лист і спеції. Залити водою і прикрити кришкою.
- Поставити каструлю з курячим м’ясом в каструлю більшого діаметру, куди налита вода. Тримати заготівку на водяній бані протягом 2,5 години, підливаючи при необхідності рідина в нижню каструлю. Кипіти м’ясо не повинно.
- Зняти курку з кісток. При необхідності м’ясо порізати або розірвати руками.
- Почистити часник і пропустити крізь дрібну тертку.
- Бульйон процідити через сито з кількома шарами марлі.
- Змішати куряче м’ясо з часником і спеціями на свій вибір. Все обережно перемішати, щоб часник рівномірно розподілився.
- Відправити м’ясо в чисту коробку від соку або будь-яку іншу форму. Акуратно утрамбувати і залити процідженим бульйоном.
- Затягнути форму харчовою плівкою і дати постояти при кімнатній температурі до охолодження. Потім поставити в холодильник на кілька годин.
- Як тільки сальтисон застигне, прибрати форму і нарізати для подачі до столу, присвяченому до зустрічі Нового 2021 року.
Запечена курка з яблуками і хурмою
Запечена птиця обов’язково повинна бути на новорічному столі. Приготувати курку по цьому рецепту з фото дуже легко.
Інгредієнти:
- курка – 1 середня тушка;
- хурма – 5 шт.;
- яблуко – 5 шт.;
- рослинна олія – 75 мл;
- чилійський перець – 1 ч. л.;
- суміш перців – за смаком;
- цукор – 1,5 ст. л.;
- сіль – за смаком;
- вода – 200 мл
Приготування:
- 3 яблука і 3 хурми порізати великими шматками. Яблука змішати з цукром.
- Залишки фруктів порубати як можна дрібніше і викласти в миску. Залити рослинною олією і подрібнити за допомогою блендера до пюре.
- Курку вимити зсередини і зовні, все непотрібне видалити. Натерти сіллю і сумішшю перців з усіх боків.
- Наповнити тушку нарізаними яблуками і хурмою. Зашити і викласти на спинку в сковороду. Змастити фруктовим пюре і посипати чилійським перцем.
- Додати в посудину вказану кількість води. Робити це акуратно, щоб не змити пюре.
Відправити птицю в духовку, прогріту до 180 градусів. Випікати при такій температурі протягом години.
Свинячі реберця в духовці
Страви з м’яса на Новий 2021 рік повинні бути різноманітними і незвичайними. Ці свинячі реберця виходять дивно смачними за рахунок своєї яблучно-медовій глазурі. Їх обов’язково варто спробувати хоча б один раз.
Інгредієнти:
- свинячі реберця – 1 кг;
- гірчиця – 1 ч. л.;
- рослинна олія – 50 мл;
- мелений перець;
- спеції для м’яса;
- копчена паприка мелена.
Для глазурі:
- яблуко – 150 г;
- часник – 2 зубчики;
- мед – 3 ч. л.;
- соєвий соус – 40 мл;
- соус ткемалі – 50 мл;
- вершкове масло – 50 г;
- мелений перець.
Приготування:
- Ребра викласти в підготовлену форму для випікання і посипати гірчицею. Полити рослинною олією.
- Посипати м’ясо спеціями і обережно все розтерти. Почекати хвилин 15, щоб реберця як слід просочилися.
- Прикрити форму фольгою і поставити в духовку, прогріту до 200 градусів. Готувати близько години.
- Зробити соус. Для нього почистити і подрібнити яблуко. Також дрібно порізати очищений часник.
- Підсмажити в невеликому сотейнику яблуко з вершковим маслом. На це піде близько 4 хвилин.
- Залити вміст сотейника медом і змішати. Пом’яти інгредієнти за допомогою товкачика для пюре.
- Ввести в отриману масу подрібнений часник, соєвий соус і мелений перець, а також ткемалі. Перемішати до однорідності і готувати на помірному вогні 5 хвилин.
Як тільки ребра запекуться, дістати їх і злити з форми жир. Покрити м’ясо соусом і випікати при температурі 175 градусів ще 45 хвилин, тільки тепер без фольги.
Запечена качка
Найпопулярніше, просте і смачне блюдо на Новий рік – це запечена качка. У приготованої за цим рецептом птиці буде апетитна хрустка скоринка.
Інгредієнти:
- качка – 1 шт.;
- яблуко – 3 шт.;
- апельсин – 2 шт.;
- картопля – за бажанням;
- мед – 1 ст. л.;
- часник – 3 зубчики;
- сіль і перець.
Приготування:
- Тушку качки вимити і прибрати все зайве. Зрізати крайні фаланги крил, гузку і шкіру біля шиї.
- Зняти з половинки апельсина цедру. З тієї ж частини вичавити сік і додати до цедрі разом з часником, сіллю і перцем.
- Змішати маринад і змастити ним птицю із внутрішньої й зовнішньої сторони. Дати постояти 2 години, але краще покласти в рукав і прибрати в холодильник на ніч.
- Вирізати з яблук серцевину і порізати на 8 частин. Очистити апельсин і нарубати аналогічним чином.
- За допомогою паперового рушника видалити з качки цедру з часником. У декількох місцях проколоти тушку і наповнити апельсинами з яблуками. Закріпити шкірку зубочистками.
- Викласти качку в форму, застелену фольгою. Теж зверху прикрити фольгою.
- Поставити качку на годину в духовку, прогріту до 190 градусів. Після закінчення цього часу тушку покласти на тарілку, жир злити в окремий посуд. Повернути птицю у форму.
- Картоплю почистити і порізати шматками довільної форми та розміру. Додати солі і перцю, залити качиним жиром. Розкласти нарізку навколо тушки, накрити фольгою і поставити в духовку ще на годину.
- Мед перемішати з невеликою кількістю качиного жиру. Через годину птицю витягти з духовки і змастити медової сумішшю.
Поставити качку в духовку без фольги. Кожні 15 хвилин змащувати її медом. Таким чином довести страву до готовності.
Відбивні з курячого філе
Куряче філе – хороше рішення для приготування блюд з м’яса на Новий 2021 рік. Рецепт нескладний і докладний, а завдяки фото з ним впорається навіть починаюча господиня. Подавати м’ясо можна як з соусом, так і без.
Інгредієнти:
- сухе вино – 550 мл;
- сухі білі гриби – 30 г;
- філе курячої грудки – 4 шт. по 220 г;
- морська сіль – 2,5 ч. л.;
- курячий бульйон – 500 г;
- мелений перець;
- борошно – 180 г;
- рослинна олія – 70 мл;
- нежирна грудинка – 100 г;
- дрібні печериці – 450 г;
- шалот – 1 шт.;
- томатна паста – 1 ст. л.;
- часник – 1 зубчик;
- лимонний сік – 2 ч. л.;
- орегано – 2 гілочки;
- вершкове масло – 45 г;
- петрушка – 3 гілочки.
Приготування:
- Зробити соус для відбивних. Сушені гриби залити 500 мл вина і закип’ятити все це на сильному вогні. Відразу після закипання збавити вогонь і випарювати до зменшення обсягу хвилин 7.
- Філе порізати так: розрізати філе навпіл поперек, зрізавши вузьку тонку частину. Товсту частину шматка розрізати уздовж навпіл. Вийде 12 котлет приблизно однакового розміру.
- Викласти м’ясо між двома шарами плівки і обережно його відбити. Перекласти в миску, посипати сіллю і перцем. Дати полежати хвилин 15.
- Процідити вино крізь сито, добре віджати гриби. Рідина повернути в сотейник, додати туди ж бульйон і закип’ятити на сильному вогні. Потім зменшити вогонь і готувати 10 хвилин.
- Борошно просіяти в тарілку і запанірувати в ній 6 відбивних. Покласти на решітку над деко.
- Прогріти на сковорідці 2 столові ложки рослинної олії і обсмажувати котлети по парі хвилин з кожного боку. Готові відбивні покласти на решітку. Так само приготувати залишилися 6 котлеток.
- Нарізати грудинку невеликими кубиками і посмажити на середньому вогні, постійно помішуючи, поки вона не почне хрустіти.
- Додати в сковороду порізані печериці і на середньому вогні довести до випарювання рідини. Вміст посудини перекласти в миску.
- Кинути в сковороду подрібнену цибулю і готувати його хвилину. Додати томатну пасту і подрібнений часник. Ще через хвилину влити вино, лимонний сік і подрібнене листя орегано. Додати гриби з грудинкою.
- Коли соус в сковороді скипить, покласти в нього відбивні. Потомити по хвилині з кожної сторони. Викласти м’ясо на тарілку.
- Сковорідку з соусом прибрати з плити і вмішати туди віночком подрібнене вершкове масло. Додати приправи за смаком.
- Полити відбивні соусом і відразу подати на стіл.
М’ясо по-французьки
М’ясо по-французьки – просте і смачне блюдо, яке ідеально підходить для святкового столу. Рецепт з фото дозволяє приготувати частування, яке сподобається абсолютно всім, хто його спробує.
Інгредієнти:
- свинина – 700 г;
- картопля – 800 г;
- цибуля – 1 шт.;
- твердий сир – 300 г;
- майонез – 5 ст. л.;
- соняшникова олія – 3 ст. л.;
- цукор – ½ ч. л.;
- лимонний сік – 1 ч. л.;
- сіль і приправи для м’яса.
Приготування:
- М’ясо промити і порізати шматками невеликої товщини. Злегка відбити і приправити спеціями за смаком.
- Очистити картоплю і порізати кружальцями. Змастити рослинною олією, щоб овоч не став темним.
- Очищену цибулю нарізати половинками кілець. Викласти його в глибоку тарілку, додати цукор і сік лимона. Все це ретельно змішати.
- Потерти сир на крупній тертці.
- Деко змастити олією. Покласти картоплю і посолити, додати перець. Змастити майонезом.
- Поверх картоплі викласти м’ясо. Його теж змастити майонезом.
- Розкласти на м’ясі цибулю і змастити майонезом.
Посипати блюдо сиром і відправити в духовку, прогріту до 200 градусів. На приготування йде від 40 хвилин до години, все залежить від особливостей духовки.
М’ясні кошики з грибами під сиром
Якщо хочеться приготувати дійсно запам’ятовується страву з м’яса на Новий 2021 рік, допоможе цей рецепт. Використовується суміш яловичини і свинини, але можна змінювати вид м’яса на свій розсуд.
Інгредієнти:
- яловичина – 500 г;
- свинина – 500 г;
- печериці маленькі – 1 кг;
- цибуля – 5 шт.;
- помідори – 3 шт.;
- сир – 200 г;
- часник – 3 зубчики;
- перець;
- мелена паприка;
- коріандр;
- сіль.
Приготування:
- Порізати м’ясо дрібними шматками і пропустити через м’ясорубку. Аналогічним чином подрібнити 3 цибулини.
- Додати в заготовку сіль і перець, інші спеції. Все змішати. Фарш ретельно відбити.
- Залишки цибулі порізати великими кубиками.
- На дві сковороди вилити масло і почекати, поки вона розжариться. В одну викласти нарізану цибулю, в іншу – гриби.
- Цибулю обсмажити до золотистого кольору, а гриби – до випаровування рідини. Як тільки вони стануть золотистими, посолити.
- Як можна дрібніше томати порізати, посолити і додати до них часник, пропущений через прес.
- Зелень за смаком порубати і додати до помідорів. Залити оливковою олією.
- Сир подрібнити за допомогою дрібної терки.
- У невеликий ополоник набрати фарш і сформувати з нього кульку. Покласти на деко, застелене пергаментом. Зробити в середині заглиблення.
- На дно поглиблення викласти цибулю і утрамбувати ложкою. Додати гриби.
- Поставити кошики в духовку, прогріту до 200 градусів на 20 хвилин. Через зазначений проміжок часу посипати всі сиром і злегка придавити верхівку. Повернути в духовку ще хвилин на 5.
- На розплавлений сир покласти помідори і часник з зеленню. Подавати страву в гарячому вигляді.
Прості і смачні рецепти з фото страв з м’яса на Новий рік 2021 допоможуть господині накрити стіл прекрасними частуваннями. Гості та домочадці, безумовно, залишаться задоволені.