Страви з м’яса на Новий 2021 рік

На Новий 2021 рік обов’язково слід приготувати смачні страви з м’яса. Розглянемо кілька простих рецептів з фото, вони дозволять порадувати гостей і домочадців прекрасними частуваннями.

Поркетта

Поркетта – це відмінне блюдо з м’яса. Її готують із свинини, а подають як в гарячому, так і в холодному вигляді. Крім того, такий рулет добре підходить для бутербродів.

Інгредієнти:

  • свинина з жиром – 2,5 кг;
  • сіль і перець;
  • часник – 5 зубчиків;
  • солодка паприка – 1 ст. л.;
  • чилійський перець;
  • сушений розмарин – 1 ч. л.;
  • орегано;
  • насіння фенхелю – 1 ч. л.

Приготування:

  • М’ясо добре промити і зрізати все зайве. Якщо є кістки, їх теж дістати.

  • Викласти свинину на робочу поверхню шкіркою вниз. Зробити кілька надрізів у формі великих ромбів, посолити і поперчити, покласти нарізаний часник. Присипати паприкою, іншими спеціями, втерти.

  • Загорнути свинину рулетом і зав’язати кулінарною ниткою. Форму зафіксувати за допомогою джгутів.

  • Загорнути поркетту в пекарський папір. Потім обернути її подвійним шаром фольги і покласти в холодильник на 24 години.
  • Після закінчення зазначеного часу помістити рулет на деко і випікати при температурі 160 градусів протягом 3 годин.

  • Після випікання витягти поркетту і зняти з неї фольгу та папір. Викласти на деко, вистелене новим шматком пекарського паперу, і підняти температуру до 200 градусів. Відправити рулет назад в духовку на півгодини, щоб на поверхні сформувалася скоринка.

Як тільки рулет остаточно запечеться, витягти його і дати полежати 15 хвилин. Зняти шпагат, почекати, поки поркетта злегка охолоне, і подати до столу на Новий 2021 рік, нарізавши на порції.

Сальтисон з курки

Сальтисон з м’яса курки цілком може замінити ковбасу на святковому столі. Простий і смачний рецепт з фото докладно описує всі нюанси готування.

Інгредієнти:

  • курка – 1,5 кг;
  • вода – 100 г;
  • желатин – 25 г;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • запашний перець – 3 горошини.;
  • гострий перець – 3 горошини;
  • часник – за смаком;
  • сіль.

Приготування:

  • Курку вимити і очистити від шкіри і всього зайвого. Зрізати одну частину грудки, щоб сальтисон не вийшов надмірно сухим.
  • Тушку нарізати порційними шматками і викласти в підходящу каструлю для варива. Додати туди ж желатин, лавровий лист і спеції. Залити водою і прикрити кришкою.

  • Поставити каструлю з курячим м’ясом в каструлю більшого діаметру, куди налита вода. Тримати заготівку на водяній бані протягом 2,5 години, підливаючи при необхідності рідина в нижню каструлю. Кипіти м’ясо не повинно.

  • Зняти курку з кісток. При необхідності м’ясо порізати або розірвати руками.
  • Почистити часник і пропустити крізь дрібну тертку.
  • Бульйон процідити через сито з кількома шарами марлі.

  • Змішати куряче м’ясо з часником і спеціями на свій вибір. Все обережно перемішати, щоб часник рівномірно розподілився.
  • Відправити м’ясо в чисту коробку від соку або будь-яку іншу форму. Акуратно утрамбувати і залити процідженим бульйоном.

  • Затягнути форму харчовою плівкою і дати постояти при кімнатній температурі до охолодження. Потім поставити в холодильник на кілька годин.
  • Як тільки сальтисон застигне, прибрати форму і нарізати для подачі до столу, присвяченому до зустрічі Нового 2021 року.

Запечена курка з яблуками і хурмою

Запечена птиця обов’язково повинна бути на новорічному столі. Приготувати курку по цьому рецепту з фото дуже легко.

Інгредієнти:

  • курка – 1 середня тушка;
  • хурма – 5 шт.;
  • яблуко – 5 шт.;
  • рослинна олія – 75 мл;
  • чилійський перець – 1 ч. л.;
  • суміш перців – за смаком;
  • цукор – 1,5 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • вода – 200 мл

Приготування:

  • 3 яблука і 3 хурми порізати великими шматками. Яблука змішати з цукром.

  • Залишки фруктів порубати як можна дрібніше і викласти в миску. Залити рослинною олією і подрібнити за допомогою блендера до пюре.

  • Курку вимити зсередини і зовні, все непотрібне видалити. Натерти сіллю і сумішшю перців з усіх боків.

  • Наповнити тушку нарізаними яблуками і хурмою. Зашити і викласти на спинку в сковороду. Змастити фруктовим пюре і посипати чилійським перцем.

  • Додати в посудину вказану кількість води. Робити це акуратно, щоб не змити пюре.

Відправити птицю в духовку, прогріту до 180 градусів. Випікати при такій температурі протягом години.

Свинячі реберця в духовці

Страви з м’яса на Новий 2021 рік повинні бути різноманітними і незвичайними. Ці свинячі реберця виходять дивно смачними за рахунок своєї яблучно-медовій глазурі. Їх обов’язково варто спробувати хоча б один раз.

Інгредієнти:

  • свинячі реберця – 1 кг;
  • гірчиця – 1 ч. л.;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • мелений перець;
  • спеції для м’яса;
  • копчена паприка мелена.

Для глазурі:

  • яблуко – 150 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • мед – 3 ч. л.;
  • соєвий соус – 40 мл;
  • соус ткемалі – 50 мл;
  • вершкове масло – 50 г;
  • мелений перець.

Приготування:

  • Ребра викласти в підготовлену форму для випікання і посипати гірчицею. Полити рослинною олією.
  • Посипати м’ясо спеціями і обережно все розтерти. Почекати хвилин 15, щоб реберця як слід просочилися.

  • Прикрити форму фольгою і поставити в духовку, прогріту до 200 градусів. Готувати близько години.
  • Зробити соус. Для нього почистити і подрібнити яблуко. Також дрібно порізати очищений часник.
  • Підсмажити в невеликому сотейнику яблуко з вершковим маслом. На це піде близько 4 хвилин.

  • Залити вміст сотейника медом і змішати. Пом’яти інгредієнти за допомогою товкачика для пюре.
  • Ввести в отриману масу подрібнений часник, соєвий соус і мелений перець, а також ткемалі. Перемішати до однорідності і готувати на помірному вогні 5 хвилин.

Як тільки ребра запекуться, дістати їх і злити з форми жир. Покрити м’ясо соусом і випікати при температурі 175 градусів ще 45 хвилин, тільки тепер без фольги.

Запечена качка

Найпопулярніше, просте і смачне блюдо на Новий рік – це запечена качка. У приготованої за цим рецептом птиці буде апетитна хрустка скоринка.

Інгредієнти:

  • качка – 1 шт.;
  • яблуко – 3 шт.;
  • апельсин – 2 шт.;
  • картопля – за бажанням;
  • мед – 1 ст. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Тушку качки вимити і прибрати все зайве. Зрізати крайні фаланги крил, гузку і шкіру біля шиї.
  • Зняти з половинки апельсина цедру. З тієї ж частини вичавити сік і додати до цедрі разом з часником, сіллю і перцем.
  • Змішати маринад і змастити ним птицю із внутрішньої й зовнішньої сторони. Дати постояти 2 години, але краще покласти в рукав і прибрати в холодильник на ніч.

  • Вирізати з яблук серцевину і порізати на 8 частин. Очистити апельсин і нарубати аналогічним чином.

  • За допомогою паперового рушника видалити з качки цедру з часником. У декількох місцях проколоти тушку і наповнити апельсинами з яблуками. Закріпити шкірку зубочистками.

  • Викласти качку в форму, застелену фольгою. Теж зверху прикрити фольгою.
  • Поставити качку на годину в духовку, прогріту до 190 градусів. Після закінчення цього часу тушку покласти на тарілку, жир злити в окремий посуд. Повернути птицю у форму.
  • Картоплю почистити і порізати шматками довільної форми та розміру. Додати солі і перцю, залити качиним жиром. Розкласти нарізку навколо тушки, накрити фольгою і поставити в духовку ще на годину.

  • Мед перемішати з невеликою кількістю качиного жиру. Через годину птицю витягти з духовки і змастити медової сумішшю.

Поставити качку в духовку без фольги. Кожні 15 хвилин змащувати її медом. Таким чином довести страву до готовності.

Відбивні з курячого філе

Куряче філе – хороше рішення для приготування блюд з м’яса на Новий 2021 рік. Рецепт нескладний і докладний, а завдяки фото з ним впорається навіть починаюча господиня. Подавати м’ясо можна як з соусом, так і без.

Інгредієнти:

  • сухе вино – 550 мл;
  • сухі білі гриби – 30 г;
  • філе курячої грудки – 4 шт. по 220 г;
  • морська сіль – 2,5 ч. л.;
  • курячий бульйон – 500 г;
  • мелений перець;
  • борошно – 180 г;
  • рослинна олія – 70 мл;
  • нежирна грудинка – 100 г;
  • дрібні печериці – 450 г;
  • шалот – 1 шт.;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • часник – 1 зубчик;
  • лимонний сік – 2 ч. л.;
  • орегано – 2 гілочки;
  • вершкове масло – 45 г;
  • петрушка – 3 гілочки.

Приготування:

  • Зробити соус для відбивних. Сушені гриби залити 500 мл вина і закип’ятити все це на сильному вогні. Відразу після закипання збавити вогонь і випарювати до зменшення обсягу хвилин 7.
  • Філе порізати так: розрізати філе навпіл поперек, зрізавши вузьку тонку частину. Товсту частину шматка розрізати уздовж навпіл. Вийде 12 котлет приблизно однакового розміру.

  • Викласти м’ясо між двома шарами плівки і обережно його відбити. Перекласти в миску, посипати сіллю і перцем. Дати полежати хвилин 15.

  • Процідити вино крізь сито, добре віджати гриби. Рідина повернути в сотейник, додати туди ж бульйон і закип’ятити на сильному вогні. Потім зменшити вогонь і готувати 10 хвилин.
  • Борошно просіяти в тарілку і запанірувати в ній 6 відбивних. Покласти на решітку над деко.
  • Прогріти на сковорідці 2 столові ложки рослинної олії і обсмажувати котлети по парі хвилин з кожного боку. Готові відбивні покласти на решітку. Так само приготувати залишилися 6 котлеток.

  • Нарізати грудинку невеликими кубиками і посмажити на середньому вогні, постійно помішуючи, поки вона не почне хрустіти.

  • Додати в сковороду порізані печериці і на середньому вогні довести до випарювання рідини. Вміст посудини перекласти в миску.
  • Кинути в сковороду подрібнену цибулю і готувати його хвилину. Додати томатну пасту і подрібнений часник. Ще через хвилину влити вино, лимонний сік і подрібнене листя орегано. Додати гриби з грудинкою.

  • Коли соус в сковороді скипить, покласти в нього відбивні. Потомити по хвилині з кожної сторони. Викласти м’ясо на тарілку.
  • Сковорідку з соусом прибрати з плити і вмішати туди віночком подрібнене вершкове масло. Додати приправи за смаком.

  • Полити відбивні соусом і відразу подати на стіл.

М’ясо по-французьки

М’ясо по-французьки – просте і смачне блюдо, яке ідеально підходить для святкового столу. Рецепт з фото дозволяє приготувати частування, яке сподобається абсолютно всім, хто його спробує.

Інгредієнти:

  • свинина – 700 г;
  • картопля – 800 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • твердий сир – 300 г;
  • майонез – 5 ст. л.;
  • соняшникова олія – 3 ст. л.;
  • цукор – ½ ч. л.;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • сіль і приправи для м’яса.

Приготування:

  • М’ясо промити і порізати шматками невеликої товщини. Злегка відбити і приправити спеціями за смаком.

  • Очистити картоплю і порізати кружальцями. Змастити рослинною олією, щоб овоч не став темним.

  • Очищену цибулю нарізати половинками кілець. Викласти його в глибоку тарілку, додати цукор і сік лимона. Все це ретельно змішати.
  • Потерти сир на крупній тертці.

  • Деко змастити олією. Покласти картоплю і посолити, додати перець. Змастити майонезом.
  • Поверх картоплі викласти м’ясо. Його теж змастити майонезом.

  • Розкласти на м’ясі цибулю і змастити майонезом.

Посипати блюдо сиром і відправити в духовку, прогріту до 200 градусів. На приготування йде від 40 хвилин до години, все залежить від особливостей духовки.

М’ясні кошики з грибами під сиром

Якщо хочеться приготувати дійсно запам’ятовується страву з м’яса на Новий 2021 рік, допоможе цей рецепт. Використовується суміш яловичини і свинини, але можна змінювати вид м’яса на свій розсуд.

Інгредієнти:

  • яловичина – 500 г;
  • свинина – 500 г;
  • печериці маленькі – 1 кг;
  • цибуля – 5 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • сир – 200 г;
  • часник – 3 зубчики;
  • перець;
  • мелена паприка;
  • коріандр;
  • сіль.

Приготування:

  1. Порізати м’ясо дрібними шматками і пропустити через м’ясорубку. Аналогічним чином подрібнити 3 цибулини.
  2. Додати в заготовку сіль і перець, інші спеції. Все змішати. Фарш ретельно відбити.
  3. Залишки цибулі порізати великими кубиками.
  4. На дві сковороди вилити масло і почекати, поки вона розжариться. В одну викласти нарізану цибулю, в іншу – гриби.
  5. Цибулю обсмажити до золотистого кольору, а гриби – до випаровування рідини. Як тільки вони стануть золотистими, посолити.
  6. Як можна дрібніше томати порізати, посолити і додати до них часник, пропущений через прес.
  7. Зелень за смаком порубати і додати до помідорів. Залити оливковою олією.
  8. Сир подрібнити за допомогою дрібної терки.
  9. У невеликий ополоник набрати фарш і сформувати з нього кульку. Покласти на деко, застелене пергаментом. Зробити в середині заглиблення.
  10. На дно поглиблення викласти цибулю і утрамбувати ложкою. Додати гриби.
  11. Поставити кошики в духовку, прогріту до 200 градусів на 20 хвилин. Через зазначений проміжок часу посипати всі сиром і злегка придавити верхівку. Повернути в духовку ще хвилин на 5.
  12. На розплавлений сир покласти помідори і часник з зеленню. Подавати страву в гарячому вигляді.

Прості і смачні рецепти з фото страв з м’яса на Новий рік 2021 допоможуть господині накрити стіл прекрасними частуваннями. Гості та домочадці, безумовно, залишаться задоволені.

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь