Свинячі реберця більш доступні за ціною і з них можна приготувати багато страв для новорічного столу. Пропонуємо дуже простий рецепт соковитих свинячих реберець з карамельною скоринкою, які обов’язково оцінять всі присутні.
Інгредієнти
Порції: –+
- Свинячі ребра 1.5 кг.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 30 мл.
- Імбир
- Часник 3 зубці
- Перець чилі 1 ч. л.
- Паприка 2 ч. л.
- Мед квітковий 2 ст. л.
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Бальзамічний оцет 2 ст. л.
- Цедра апельсину 1 шт.
- Сік апельсину ½ шт.
- Розмарин 2 гілочки
Кроки
- Свинячі ребра нарізаємо шматочками і перекладаємо в глибоку миску.
- За допомогою дрібній тертці зчищаємо з апельсина цедру, з половинки фрукта вичавлюємо сік.
- З’єднуємо сік і цедру в загальній мисочці, додаємо олію, бальзамічний оцет, мед, соєвий соус, всипаємо паприку і чорний перець, а також пластівці чилі і трохи солі. Все добре перемішуємо.
- Підготовленим маринадом заливаємо реберця, перемішуємо і залишаємо на годину або на ніч.
- В цей час очищений корінь імбиру і зубчики часнику подрібнюємо, додаємо до реберець, перемішуємо.
- На дно форми укладаємо гілочки розмарину, зверху викладаємо реберця, заливаємо маринадом, накриваємо фольгою і прибираємо в духовку на 40 хвилин (температура 190°С).
- Потім фольгу прибираємо і запікаємо реберця ще 30-40 хвилин.
В процесі запікання реберця бажано перевертати, щоб вони вкрилися хрусткою карамельною скоринкою з усіх боків.