Ситні і соковиті капустяні котлети з м’ясним фаршем

Такий рецепт підійде для тих, хто хоче спробувати котлети з капусти, але не може обійтися без м’яса. Капуста підкреслює смак м’яса і робить котлети особливо соковитими. Блюдо непогано можна поєднувати з картопляним пюре.

Інгредієнти
Порції: +12
Кроки
1 год 45 хвДрук
  • Капусту дрібно порубати.
  • Подрібнити капусту за допомогою блендера або м’ясорубки.
  • Заливаємо капусту окропом на 3 хвилини і після цього воду зливаємо, а капусту ретельно віджимаємо, щоб максимально зменшити обсяг води.
  • Поки капуста стоїть у воді займемося приготуванням фаршу: через м’ясорубку пропускаємо фарш разом з цибулею.
  • Солимо і посипаємо спеціями, додаємо до фаршу одне яйце,капусту, рубану петрушку, сметану, і 2 ст.л. борошна. Після цього потрібно добре вимісити фарш.
  • З готового фаршу потрібно зліпити котлети. Це зручніше зробити, якщо спочатку змочити руки у воді.
  • Обваляйте зліплені котлети в панірувальних сухарях (можна використовувати борошно, але з сухарями буде смачніше). Обсмажте котлети на сковороді, попередньо змастивши її рослинною олією. Дуже важливо добре розжарити як сковороду, так і олію на ній. Котлети смажимо до появи золотистої скоринки з двох сторін. Порада: ви можете тушкувати котлети до готовності на сковороді і не відправляти їх окремо ще в духовку, проте вони не вийдуть такими м’якими.
  • Складіть підсмажені котлети в високий посуд для гасіння, додайте трохи гарячої води, після цього накрийте їх кришкою і доведіть до готовності, на що потрібно 20-25 хвилин, на дуже слабкому вогні.

Порада: для більш дієтичного варіанту сформовані котлети краще запекти в духовці без панірування.

Котлети з м’ясом і капустою подають в якості самостійного блюда або в поєднанні з гарніром, наприклад, з картопляним пюре.

Порада: найкраще подавати дані котлети зі свіжим салатом або приготованим маринадом.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь