Такий рецепт підійде для тих, хто хоче спробувати котлети з капусти, але не може обійтися без м’яса. Капуста підкреслює смак м’яса і робить котлети особливо соковитими. Блюдо непогано можна поєднувати з картопляним пюре.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 200 гр.
- Капуста білокачанна 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 80 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Борошно пшеничне 2 ч. л.
- Панірувальні сухарі для панірування
- Сметана 30% за смаком
- Петрушка 10 гр.
- Коріандр ½ ч. л.
Кроки
- Капусту дрібно порубати.
- Подрібнити капусту за допомогою блендера або м’ясорубки.
- Заливаємо капусту окропом на 3 хвилини і після цього воду зливаємо, а капусту ретельно віджимаємо, щоб максимально зменшити обсяг води.
- Поки капуста стоїть у воді займемося приготуванням фаршу: через м’ясорубку пропускаємо фарш разом з цибулею.
- Солимо і посипаємо спеціями, додаємо до фаршу одне яйце,капусту, рубану петрушку, сметану, і 2 ст.л. борошна. Після цього потрібно добре вимісити фарш.
- З готового фаршу потрібно зліпити котлети. Це зручніше зробити, якщо спочатку змочити руки у воді.
- Обваляйте зліплені котлети в панірувальних сухарях (можна використовувати борошно, але з сухарями буде смачніше). Обсмажте котлети на сковороді, попередньо змастивши її рослинною олією. Дуже важливо добре розжарити як сковороду, так і олію на ній. Котлети смажимо до появи золотистої скоринки з двох сторін. Порада: ви можете тушкувати котлети до готовності на сковороді і не відправляти їх окремо ще в духовку, проте вони не вийдуть такими м’якими.
- Складіть підсмажені котлети в високий посуд для гасіння, додайте трохи гарячої води, після цього накрийте їх кришкою і доведіть до готовності, на що потрібно 20-25 хвилин, на дуже слабкому вогні.
Порада: для більш дієтичного варіанту сформовані котлети краще запекти в духовці без панірування.
Котлети з м’ясом і капустою подають в якості самостійного блюда або в поєднанні з гарніром, наприклад, з картопляним пюре.
Порада: найкраще подавати дані котлети зі свіжим салатом або приготованим маринадом.