Тушковані овочі — популярне корисне і апетитне блюдо. Правильний баланс спецій наповнить його ароматом і гостротою. А достатня кількість тваринного або рослинного жиру зробить овочі надзвичайно смачними. Особливо часто на моєму столі з’являється тушкована капуста з м’ясом. До неї і гарніру не потрібно, з хлібом відлітає моментально.
Сьогодні хочу запропонувати вам класичний рецепт приготування капусти. Аромат смаженої капусти та інших овочів повністю просочить соковиті шматочки м’яса. Всі інгредієнти потрібно обсмажити окремо, а потім тушкувати в одному казані. Підготовка займає певний час, але в результаті ви отримаєте ситне блюдо з насиченим смаком.
- Капуста білокачанна 1 шт.
- Морква 3 шт.
- Яловичина 300 гр.
- Лавровий лист 1 шт.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Масло вершкове 3 ст. л.
- Сіль за смаком
- Петрушка за смаком
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Вода 3 стак.
- Оцет яблучний 3% 3 ст. л.
- Олія соняшникова 5 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Кріп за смаком
- Цибулю і картоплю наріжте великими кубиками, моркву натріть на крупній тертці, часник дрібно порубати, капусту наріжте.
- На олії по черзі обсмажте цибулю, моркву, картоплю і капусту. Складіть овочі в глибоку каструлю, краще казанок.
- Наріжте м’ясо кубиками, обсмажте до появи скоринки і відправте до овочів.
- У воду додайте часник, подрібнений лавровий лист, оцет, сіль і цукор. Цією сумішшю залийте м’ясо з овочами, додайте вершкове масло. На маленькому вогні тушкуйте все протягом години. Подавайте, прикрасивши зеленню.
Капусту з м’ясом можна приготувати в мультиварці. Для обсмажування інгредієнтів використовуйте режим випічки, а потім тушкуйте їх півтори години. Універсальний рецепт, який обов’язково вам стане в нагоді. Не забудьте зберегти!