Ці закарпатські рулетики зі свинини називаються дуже колоритно — «Цибулячки». Вся справа в тому, що вони наповнені начинкою з маринованої цибулі. Цей продукт українською мовою називається “цибулей”.
Безумовно, закарпатська кухня відома своєю інтернаціональністю. У стравах цього етносу легко поєднуються традиції багатьох народів. Змішуючись, вони перетворюються на щось зовсім нове і дуже цікаве. Закарпатська кулінарія – це ситні та смачні сніданки, обіди та вечері. У вас є прекрасний привід в цьому переконатися.
Перш за все, закарпатські «Цибулячки» робить особливими сметанний соус, в якому потрібно тушкувати рулети. У традиційному рецепті в нього додають солодку паприку, що дозволяє уникнути гостроти.
- Свинина 800 гр.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Сметана 30% 350 гр.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Паприка 1 ст. л.
- Кріп 30 гр.
- Цибуля зелена 20 гр.
- Олія соняшникова за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Наріжте 3 цибулини півкільцями, додайте цукор, оцет 9% і перемішайте.
- Наріжте м’ясо шматочками, як на стейки, відбийте його з двох сторін, посоліть і поперчіть.
- На кожен шматочок викладіть цибульну начинку і акуратно скрутіть рулетики. Кожен з них обваляйте в борошні і відправте на розігріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуйте з усіх боків до рум’яної скоринки.
- Окремо обсмажте на олії нарізану цибулю, що залишилася, додайте порубану зелену цибулю, борошно і сметану, додайте сіль і паприку. Якщо соус занадто густий, додайте води за смаком. Всипте порубаний кріп і перемішайте.
- Викладіть в сметанний соус м’ясні рулетики, накрийте кришкою і тушкуйте 40 хвилин на слабкому вогні.
Закарпатські рулетики зі свинини «Цибулячки» можна подавати з будь-яким гарніром. Особливо вони гарні з рисом і картоплею. До речі, цибуля не виходить вареною або м’якою. Вона зберігає весь сік всередині рулету і залишається злегка хрусткою і солодкуватою.