“Рулет” походить від добре нам знайомого слова “роль” — так в античності називали сувій, на якому були записані тексти для акторів або ораторів. Потім цей корінь прийшов в європейські мови і саме від французького «Rouler», що означає «Згорнути», виникла назва рулет . Таким чином, рулет — це фактично будь-яке блюдо, закуска, яке згорнуто в трубочку. Можна виділити три групи рецептів рулетів : рулети м’ясні, рулети овочеві і рулети солодкі. Крім цього, рулетами також називають деякі закуски, які скріплюють шпажками: рулети з сиру (сирні рулети), рулети з сьомги і т. п.
Як приготувати рулет
М’ясний рулет готується з відбивного м’яса, зазвичай містить начинку – овочі, сир, рибу. За рецептом, м’ясні рулети спочатку обсмажують, тушкують в бульйоні або вині, і потім рулет нарізають. Іноді рулети готують з рубаного м’яса або навіть фаршу. Так готують рулет з курки, м’ясний рулет з фаршу, м’ясний рулет з яйцем, рулет зі свинини, рулет з фаршу з яйцем, рулет з фаршу. Важливо знати, що класичний рецепт курячого рулету, передбачає особливу оброблення курки: необхідно вийняти всі нутрощі і кістки, щоб залишився тільки шар м’яса на шкірі.
Найбільш часто зустрічаються овочеві рулети – це рулети з баклажанів.
Солодкий рулет готується з бісквітного тіста або листкового тіста. Рулет бісквітний випікають, змащують зсередини кремом або джемом, після чого згортають і дають тесту просочитися. Готовий бісквітний рулет нарізають вже за столом. Якщо рецепт бісквітного рулету прийшов до нас свого часу з Австро-Угорщини, то рецепт рулету з маком є українською кулінарною спадщиною.
Кулінарна новинка останніх років — рулет з лаваша. В принципі, це лише інша назва шаверми, гіроса і їм подібних страв. Лаваш зручний тим, що в нього можна загорнути будь-які продукти. Тому рецепти рулету з лаваша настільки численні і популярні.
1 год 50 хв6
Як приготувати оселедець під шубою рулетом? Дуже просто! Для того, щоб надати звичній для всіх страв абсолютно нового вигляду, нам знадобляться класичні інгредієнти, а також харчова плівка, яка.
2 год 0 хв7
Оселедець під шубою в лаваші – це абсолютно новий «погляд» на всьому відомий рибний салат, який здивує дегустаторів не лише своїм зовнішнім виглядом, а й яскравим насиченим смаком....
3 год 20 хв
Рибний паштет у домашніх умовах виходить дуже ніжним і цікавим за смаком. Такий продукт можна просто намазувати на хліб і подавати як самостійну поживну закуску. Для приготування апетитного...
1 год 5 хв5
Так як склад покупної ковбаси не перестає розчаровувати, багато господинь вирішили робити її самостійно. І це правильне рішення! Адже домашній м’ясний виріб готується лише з якісних продуктів (без.
1 год 15 хв8
Хоча цей рулет називається м’ясним, насправді він готується з яловичого та курячого фаршу з додаванням цукіні, тому виходить не дуже жирним та соковитим. У розрізі це дуже гарне...
3 год 30 хв
Печінковий паштет із вершковим маслом здивує вас своєю ніжною текстурою та приємним смаком. Це ідеальний продукт для домашніх поживних бутербродів. Для приготування такого паштету використовуйте
1 год 20 хв
М’ясний паштет зі свинини – це дуже ситний і яскравий продукт, який кожен зможе приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку перевірений рецепт із покроковим описом.
1 год 10 хв
Домашній паштет з яловичої печінки – це дуже поживний та цікавий за смаком продукт. Щоб приготувати такий паштет своїми руками, беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної.
60 хв6
Ці закарпатські рулетики зі свинини називаються дуже колоритно — «Цибулячки». Вся справа в тому, що вони наповнені начинкою з маринованої цибулі. Цей продукт українською мовою називається “
3 год 20 хв6
Рулетики з тонких слайсів шинки з начинкою з сиру і часнику можуть бути у вас вишуканою закускою на новорічному столі. У цьому рецепті, вам пропонується блюдо для подачі,...
60 хв8
Страви з м’яса можуть бути такими різноманітними! Свинину, яловичину і птицю можна запікати, смажити, тушкувати, варити, комбінувати з іншими інгредієнтами. Нещодавно я відкрила
3 год 40 хв6
На новий 2022 рік хочеться приготувати найсмачніше другу страву. Вибрати таке частування серед всіх запропонованих рецептів з фото досить складно. Пропонуємо запекти свинину по-королівськи –
20 хв5
Цього року попередила рідних, що на новорічний стіл не поставлю жоден майонезний салат. Але це ж не означає, що ми будемо закушувати святкову качку з яблуками сирими овочами....
45 хв8
За рецептами з фото можна приготувати на новий 2022 рік найрізноманітніші холодні закуски. Почнемо з простого рецепта рулету з сиру і крабових паличок. Закуска виходить смачною, яскравою і.
2 год 25 хв2
Для приготування рулетиків вибирайте більш молоді кабачки. За розміром вони повинні практично збігатися з розміром огірків, інакше їх буде складно тонко нарізати і скрутити.
2 год 5 хв2
Якщо ви не пробували це блюдо, то обов’язково приготуйте і спробуйте. Хрусткі огірочки і ніжні кабачки з часником, морквою і перцем точно сподобаються вашим гостям.
1 год 10 хв10
Закуска відмінно поєднується як з м’ясними, так і з рибними стравами. Якщо вам захочеться трохи урізноманітнити сирну начинку, додайте в неї зелень, часник або свіжий огірок – смак.
60 хв10
Одночасно ніжне, гостре і смачне блюдо з кабачків точно сподобається вашим домочадцям і гостям. Гостроту закусці надає пікантна часникова нотка, легкість і ніжність – поєднання яєць і майонезу.
1 год 10 хв8
Закуска дуже популярна у багатьох господинь завдяки гострому смаку і томатної нотки. Сміливо можете готувати страву великими порціями: воно відмінно збережеться в холодильнику на пару днів і не.
1 год 30 хв16
Рулетики з даного рецептом виходять дуже легкими – ідеальне блюдо для літньої пори з острінкой за рахунок додавання часнику. Рекомендуємо приготувати таку закуску і обов’