Рулети з баклажанів – смачне, оригінальне і корисне блюдо. Воно виглядає набагато ефектніше звичайних смажених баклажанів, а можливість експериментувати з начинкою робить рулети бажаним гостем як повсякденної, так і святкової кухні. Досить начинити рулети різною начинкою, оригінально прикрасити і, оформивши за допомогою шпажок, подати гостям. Ніхто не залишиться байдужим!
Як приготувати рулетки з баклажанів
З баклажанами прекрасно поєднуються найрізноманітніші продукти-м’ясо, птиця, овочі, гриби, сир. Баклажанні рулети можуть бути як самостійною стравою, так і легкою закускою.
Перед приготуванням баклажани потрібно вимити, відрізати хвостики, нарізати пластинами по пів сантиметра. Слід стежити, щоб не вийшло товстіше, інакше можуть виникнути труднощі з прожарюванням. Однак і занадто тонко різати теж не слід – блюдо втратить весь свій вигляд.
Також рекомендується обсипати нарізані овочі сіллю і залишити на 10 хвилин. Це дозволить позбутися від гіркоти. Через зазначений час сіль потрібно змити, обсушити овочі серветкою і готувати за рецептом. Як правило, баклажани обсмажують з двох сторін в борошні на соняшниковій олії. Подрібнений часник змішують з майонезом, намазують на одну сторону баклажана, згортають пластинку рулетом (майонез всередині). Готові рулети прикрашають петрушкою. Можна приготувати баклажани з помідором. Рецепт схожий. Відмінність лише в тому, що баклажани умочують в яйце, а в якості начинки використовуються помідори, змішані з часником і кропом. Для пікантності можна додати і твердий сир, натертий на дрібній тертці.
Баклажани можуть вийти дуже калорійним блюдом, оскільки вбирають в себе багато олії. Тому якщо ви на дієті, то краще запекти овоч на грилі. Також калорійність страви можна зменшити за рахунок відмови від майонезу або за допомогою змішування його з нежирною сметаною.
Оригінальні рулети виходять з курятиною або шинкою. Готуються вони так само. Різниця лише в тому, що куряче філе доведеться підготувати заздалегідь, а шинку можна брати в готовому вигляді.
60 хв8
В якості начинки для рулетиків з баклажанів нерідко використовують інші овочі – томати, цибулю, часник або моркву. Виходить поживна і легка закуска, яку можна подати як гарнір до...
1 год 25 хв6
Рулетики, приготовані за цим рецептом, призначені для тих, хто не вважає блюдо без м’яса повноцінним. Спеції-коріандр, лавровий лист і часник – додають страві пікантності і насиченості смаку, а.
2 год 15 хв4
Під час приготування рулетиків з баклажанів на сковороді можна не переборщувати з кількістю олії: обсмажені скибочки овочів розм’якшуються швидко і набувають бажану форму.
50 хв6
Приготовані за даним рецептом баклажанні рулетики мають приємну гостринку, добре підходять в якості закуски до алкогольних напоїв, тому їх рекомендується подавати до святкового столу
50 хв8
У начинку за цим рецептом додають моркву, і блюдо набуває літню свіжість, а також користь. При підготовці баклажанів їх умочують в борошні і тільки після цього смажать, однак...
1 год 10 хв6
Легкий і швидкий рецепт приготування баклажанних рулетиків з сирною начинкою. Плавлений сир робить блюдо більш ніжним, але важливо загортати начинку в остиглі скибочки баклажанів, щоб
60 хв6
У начинку за цим рецептом крім звичного твердого сиру і часнику кладуть дрібно порубане відварене куряче яйце. Блюдо стає більш ситним. Щоб поліпшити смак таких рулетиків, краще брати...
45 хв8
Оригінальний рецепт рулетиків з баклажанів, в начинку яких додають свіжі помідори і сир фета. Для цієї страви краще вибирати соковиті м’ясисті помідори з насиченим смаком, щоб закуска вийшла.
60 хв3
Баклажани добре поєднуються з томатами: блюдо виходить по-літньому свіжим і ароматним. Насиченість смаку можна регулювати кількістю часнику в майонезно-сирному соусі: якщо хочеться
40 хв8
У Грузії рулетики з баклажанів – популярна страва, в яку кладуть волоський горіх, і свіжу кінзу. Блюдо відразу стає більш пікантним і набуває оригінальний смак.
60 хв6
Приготувати апетитні баклажанні рулетики з сиром можна і на сковороді. У цьому рецепті використовують рікотту або вершковий сир, а також зелень, щоб надати страві свіжості і аромату.
60 хв6
Блюдо в італійському стилі з трьома видами сиру, ароматним соусом маринара і шпинатом. Подають такі рулетики в гарячому вигляді, і вони з успіхом можуть замінити повноцінну другу страву.