Фрикадельки можна запекти з підливою і картоплею. Так для ситного обіду або вечері можна відразу приготувати основне блюдо і гарнір. При цьому плюс рецепта в тому, що всі інгредієнти не потребують попередньої термічної обробки, все відразу запікається в духовці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Фарш м’ясний 400 гр.
- Картопля 1 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Рис білий 2 ст. л
- Томатна паста 2 ст. л
- Сметана 20% 2 ст. л
- Олія оливкова 50 мл.
- Вода 300 мл.
- Цукор-пісок 1 ст. л
- Спеції та Приправи
- Зелень
На порцію
Калорії: 147 ккал
Білки: 5 г
Жири: 11 г
Вуглеводи: 8 г
Кроки
- Середніми за розмірами брусочками нарізаємо очищені бульби картоплі.
- Відразу викладаємо картоплю в змащену маслом форму.
- За допомогою блендера подрібнюємо цибулю, додаємо її до фаршу, кладемо відварений до напівготовності рис. Також підсипаємо сіль, перець і будь-які приправи для м’яса. Все добре вимішуємо.
- З фаршу формуємо кульки і обвалюємо їх у борошні.
- У миску кладемо томатну пасту, сметану, через прес видавлюємо часник, всипаємо сіль і перець. Потім вливаємо гарячу воду і розмішуємо віночком до однорідності.
- Фрикадельки розкладаємо поверх картоплі, заливаємо все томатним соусом і відправляємо в духовку на 40 хвилин (температура 180°С).
- Готову страву посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Обов’язково додавайте в фарш цибулю, адже вона не тільки надає особливий смак, але і робить фрикадельки більш соковитими.