Кінець літа в моїй родині — спекотна пора у всіх сенсах. За один серпень ми хочемо встигнути і на морі відпочити, і до першого дзвінка підготуватися, і з консервацією впоратися. Звичайно, більшість завдань падає на наші з мамою тендітні плечі. Хоча приготувати салат на зиму з кабачків під силу навіть чоловікам.
Не знаю, як у вас, а в моєму будинку кабачки взимку розлітаються першими. Чи то це ми сумуємо за літом, то чи рецепти настільки вдалі. Сьогодні поділюся найулюбленішим. Салат на зиму з кабачків і перцю готую не перший рік і сміливо його рекомендую!
- Кабачок 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 350 гр.
- Морква 280 гр.
- Перець болгарський 600 гр.
- Помідор 2 кг.
- Олія соняшникова 150 мл.
- Цукор-пісок 200 гр.
- Сіль 2 ст. л.
- Часник 5 зуб.
- Оцет столовий 9% 5 ст. л.
- Перець чорний горошок 10-15 шт.
- Кабачки промийте, видаліть їм хвостики. Наріжте овочі однаковими дрібними кубиками. Таким же чином подрібніть очищений від насіння болгарський перець.
- Морква очистіть, натріть на середній тертці. Лук і помідори пропустіть через м’ясорубку або подрібніть блендером. За бажанням додайте до інгредієнтів рубаний кріп і перчик чилі. Вони зроблять закуску більш ароматною і пікантною.
- Всі підготовлені овочі, крім кабачка, перемістіть в глибоку алюмінієву каструлю. Туди ж відправте олію, цукор з сіллю, горошки перцю і рубаний часник.
- На слабкому вогні доведіть масу до кипіння. Тоді пересипте в неї і кабачки. Варіть суміш, постійно помішуючи, хвилин 40-50. Слідкуйте, щоб салат не підгорів.
- В кінці приготування влийте в каструлю оцет, перемішайте. Відразу ж розкладайте салат по банках. Їх, звичайно, попередньо потрібно простерилізувати.
- Закатати банки з салатом простерилізованими кришками, переверніть їх догори дном і укутайте ковдрою. Дочекайтеся, поки тара повністю охолоне.
Тепер салат на зиму з кабачків можна спустити в льох або заховати в коморі. Особисто я пару баночок залишаю на кухні, адже закуска — то що треба до обіду. Чоловік любить намазати її на чорний хліб і наминати просто так, саму по собі. А яку зимову консервацію ви заготовлюєте великими порціями?