Салат на зиму з кабачків і перцю

Кінець літа в моїй родині — спекотна пора у всіх сенсах. За один серпень ми хочемо встигнути і на морі відпочити, і до першого дзвінка підготуватися, і з консервацією впоратися. Звичайно, більшість завдань падає на наші з мамою тендітні плечі. Хоча приготувати салат на зиму з кабачків під силу навіть чоловікам.

Не знаю, як у вас, а в моєму будинку кабачки взимку розлітаються першими. Чи то це ми сумуємо за літом, то чи рецепти настільки вдалі. Сьогодні поділюся найулюбленішим. Салат на зиму з кабачків і перцю готую не перший рік і сміливо його рекомендую!

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Кабачки промийте, видаліть їм хвостики. Наріжте овочі однаковими дрібними кубиками. Таким же чином подрібніть очищений від насіння болгарський перець.
  • Морква очистіть, натріть на середній тертці. Лук і помідори пропустіть через м’ясорубку або подрібніть блендером. За бажанням додайте до інгредієнтів рубаний кріп і перчик чилі. Вони зроблять закуску більш ароматною і пікантною.
  • Всі підготовлені овочі, крім кабачка, перемістіть в глибоку алюмінієву каструлю. Туди ж відправте олію, цукор з сіллю, горошки перцю і рубаний часник.
  • На слабкому вогні доведіть масу до кипіння. Тоді пересипте в неї і кабачки. Варіть суміш, постійно помішуючи, хвилин 40-50. Слідкуйте, щоб салат не підгорів.
  • В кінці приготування влийте в каструлю оцет, перемішайте. Відразу ж розкладайте салат по банках. Їх, звичайно, попередньо потрібно простерилізувати.
  • Закатати банки з салатом простерилізованими кришками, переверніть їх догори дном і укутайте ковдрою. Дочекайтеся, поки тара повністю охолоне.

Тепер салат на зиму з кабачків можна спустити в льох або заховати в коморі. Особисто я пару баночок залишаю на кухні, адже закуска — то що треба до обіду. Чоловік любить намазати її на чорний хліб і наминати просто так, саму по собі. А яку зимову консервацію ви заготовлюєте великими порціями?

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь