Дуже простий в приготуванні пряний, злегка гоструватий салат. Його відмінна риса – заправка. Приправа, соєвий соус, рослинна олія і навіть невелика кількість цукру – все разом робить смак дуже цікавим, надаючи страві пікантності.
Коли будете готувати салатик, не додавайте занадто багато цибулі, особливо якщо вона не молода – цей овоч не повинен перебивати смак салату. Не дивлячись на те, що готувати цю страву дуже легко і швидко, робити це потрібно заздалегідь. Щоб салат з капусти з огірком вийшов особливо смачним, він повинен просочитися заправкою, а овочі повинні обмінятися соками. Тому його потрібно мінімум настояти протягом 3 годин, а краще залишити на цілу ніч в холодильнику.
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Капуста білокачанна ½ шт.
- Соус соєвий 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1.5-2 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Приправа для моркви по-корейськи 1 ст. л.
- Рослинна олія 50 мл.
- Цибуля молода за смаком
- Часник за смаком
Кроки
- Наріжте капусту квадратиками – занадто дрібнити не потрібно.
- Огірок обмийте, протріть, зріжте кінчики і поділіть на 4 частини. Потім наріжте шматками – у вас повинні вийти чверть кільця. Не робіть їх занадто маленькими.
- З моркви зріжте шкірку і натріть на тертці для корейської моркви. З’єднайте овочі в блюді для подачі салату.
- Дрібно наріжте молоденьку цибульку і часничок. Надішліть до решти овочів.
- Тепер посипте салат приправою для морквини по-корейськи. Додайте цукор, оцет, соєвий соус і оливкову олію. Все ретельно перемішайте.
- Залиште салат настоюватися на 3 години, а краще на ніч. При необхідності досолити перед подачею.