Пікантні з легкою гостротою кабачки готуються дуже швидко і легко, а за смаком залишаються натуральними і хрусткими. Паприка надає закусці неймовірний аромат і цікавий ненав’язливий післясмак.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1 шт.
- Петрушка 10 гр.
- Кріп 10 гр.
- Вода 250 мл.
- Лавровий лист 1 шт.
- Паприка ½ ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1 ст. л.
- Перець чилі ½ ч. л.
- Перець чорний горошок 4 шт.
Кроки
- Головний інгредієнт – кабачок, гарненько промиваємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо тонкими кільцями.
- Займемося маринадом. У каструльку наливаємо склянку води і туди ж додаємо цукровий пісок, сіль, лист лавра, паприку і два види перцю.
- Суміш для заправки відправляємо на плиту, доводимо до кипіння і варимо ще близько 3-4 хвилин. Після знімаємо з вогню і вливаємо одну столову ложку оцту.
- Банку заповнюємо нарізаним кабачком і заливаємо злегка остиглим маринадом.
- Наверх тари насипаємо трохи подрібненої зелені.
- Кришкою закриваємо баночку і відправляємо в холодильну камеру на 8-10 годин маринуватися.
Після закінчення часу, гостренька закуска готова до вживання. Приємного апетиту!