Смачну і корисну закуску можна приготувати з найпростіших і доступних овочів – кабачків і помідорів. Блюдо ідеально поєднується з м’ясом, а також може «виступати» в ролі самостійної страви, в поєднанні зі свіжим чорним хлібом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 50 гр.
- Помідор 150 гр.
- Рослинна олія 50 мл.
- Оцет столовий 9% 15 мл.
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок ¼ ч. л.
- Цибуля зелена 20 гр.
- Борошно пшеничне 40 гр.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
Кроки
- Підготуємо основний інгредієнт – кабачки. Знімаємо щільну шкірку, розрізаємо навпіл і виймаємо всю насіннєву частину. У разі якщо ви використовуєте молоді кабачки – шкірку знімати не потрібно.
- Нарізаємо кабачкову м’якоть невеликими кубиками.
- Отримані шматочки обвалюють в борошні.
- У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо кубики.
- Готуємо до утворення апетитною золотистої скоринки.
- Рум’яні кабачки перебиваємо за допомогою погружного блендера або перекручуємо в м’ясорубці.
- Помідори обдаємо крутим окропом і з легкістю знімаємо з них шкірку.
- Томати також пюрируємо.
- Цибулину очищаємо від лушпиння і довільно нарізаємо невеликими скибочками.
- Шматочки цибулі обсмажуємо на рослинній олії до золотистого.
- У ту ж сковороду додаємо помідори і доводимо до кипіння, продовжуємо тушкувати ще близько 3-5 хвилин.
- У киплячу масу викладаємо пюре з кабачків, перемішуємо, даємо закипіти і відразу робимо мінімальний вогонь і закриваємо кришку. Готуємо приблизно 25 хвилин періодично помішуючи.
- Через 20-30 хвилин додаємо до маси сіль, цукровий пісок, оцет і чорний мелений перчик – мішаємо і через пару хвилин знімаємо з плити.
- Знімаємо пробу і на свій смак додаємо сіль або цукор.
- Гарячу ікру акуратно перекладаємо в тарілку і даємо трохи часу охолонути.
- Охолоджену закуску посипаємо подрібненою зеленою цибулею і подаємо до столу.
Готову страву зберігаємо в холодильнику не більше 4 діб. Приємного апетиту!