Кабачкова ікра, як в магазині з помідорами

Смачну і корисну закуску можна приготувати з найпростіших і доступних овочів – кабачків і помідорів. Блюдо ідеально поєднується з м’ясом, а також може «виступати» в ролі самостійної страви, в поєднанні зі свіжим чорним хлібом.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Підготуємо основний інгредієнт – кабачки. Знімаємо щільну шкірку, розрізаємо навпіл і виймаємо всю насіннєву частину. У разі якщо ви використовуєте молоді кабачки – шкірку знімати не потрібно.
  • Нарізаємо кабачкову м’якоть невеликими кубиками.
  • Отримані шматочки обвалюють в борошні.
  • У сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і обсмажуємо кубики.
  • Готуємо до утворення апетитною золотистої скоринки.
  • Рум’яні кабачки перебиваємо за допомогою погружного блендера або перекручуємо в м’ясорубці.
  • Помідори обдаємо крутим окропом і з легкістю знімаємо з них шкірку.
  • Томати також пюрируємо.
  • Цибулину очищаємо від лушпиння і довільно нарізаємо невеликими скибочками.
  • Шматочки цибулі обсмажуємо на рослинній олії до золотистого.
  • У ту ж сковороду додаємо помідори і доводимо до кипіння, продовжуємо тушкувати ще близько 3-5 хвилин.
  • У киплячу масу викладаємо пюре з кабачків, перемішуємо, даємо закипіти і відразу робимо мінімальний вогонь і закриваємо кришку. Готуємо приблизно 25 хвилин періодично помішуючи.
  • Через 20-30 хвилин додаємо до маси сіль, цукровий пісок, оцет і чорний мелений перчик – мішаємо і через пару хвилин знімаємо з плити.
  • Знімаємо пробу і на свій смак додаємо сіль або цукор.
  • Гарячу ікру акуратно перекладаємо в тарілку і даємо трохи часу охолонути.
  • Охолоджену закуску посипаємо подрібненою зеленою цибулею і подаємо до столу.

Готову страву зберігаємо в холодильнику не більше 4 діб. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь