Приправа «Полтавська» на зиму без оцту

З настанням зими приправа “Полтавська” стає королевою нашого столу. Ми додаємо її в перші і другі страви і навіть подаємо як самостійний гарнір до риби, птиці або червоного м’яса. А якщо в будинку нічого намазати на хліб, і тут виручить овочева приправа!

У минулому році я закрутила мало баночок, а ось в цьому планую збільшити партію в 2-3 рази! Для приготування приправи «Полтавська» на зиму краще вибирати кислі яблука. Саме цей фрукт разом з томатами додасть заправці необхідну кислинку.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
2 год 0 хвДрук
  • Очистіть і грубо наріжте помідори, обидва види перцю, цибулю, моркву і яблука.
  • Пропустіть їх через м’ясорубку або подрібніть в блендері. Додайте цукор з сіллю і добре перемішайте.
  • Поставьте овочеве пюре на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 1,5 години на невеликому вогні.
  • Тим часом очистіть часник, подрібніть його і відправте до овочевої суміші разом з рослинною олією. Варіть ще 1 годину.
  • Поки доварюється приправа, стерилізують банки і кришки. Розподіліть овочеву суміш по банках, щільно закрутіть кришки і переверніть тару догори дном. Залиште банки в такому вигляді до повного охолодження.

Збережіть рецепт приправи “Полтавська” і починайте робити заготовку на зиму, поки овочі можна купити за доступною ціною. Взимку як знайдете яскраві баночки з смачною приправою!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь