З настанням зими приправа “Полтавська” стає королевою нашого столу. Ми додаємо її в перші і другі страви і навіть подаємо як самостійний гарнір до риби, птиці або червоного м’яса. А якщо в будинку нічого намазати на хліб, і тут виручить овочева приправа!
У минулому році я закрутила мало баночок, а ось в цьому планую збільшити партію в 2-3 рази! Для приготування приправи «Полтавська» на зиму краще вибирати кислі яблука. Саме цей фрукт разом з томатами додасть заправці необхідну кислинку.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 2.5 кг.
- Перець болгарський 500 гр.
- Морква 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Яблуко 500 гр.
- Перець чилі 1 шт.
- Часник 200 гр.
- Олія соняшникова 200 мл.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок 5 ст. л.
Кроки
- Очистіть і грубо наріжте помідори, обидва види перцю, цибулю, моркву і яблука.
- Пропустіть їх через м’ясорубку або подрібніть в блендері. Додайте цукор з сіллю і добре перемішайте.
- Поставьте овочеве пюре на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього варіть ще 1,5 години на невеликому вогні.
- Тим часом очистіть часник, подрібніть його і відправте до овочевої суміші разом з рослинною олією. Варіть ще 1 годину.
- Поки доварюється приправа, стерилізують банки і кришки. Розподіліть овочеву суміш по банках, щільно закрутіть кришки і переверніть тару догори дном. Залиште банки в такому вигляді до повного охолодження.
Збережіть рецепт приправи “Полтавська” і починайте робити заготовку на зиму, поки овочі можна купити за доступною ціною. Взимку як знайдете яскраві баночки з смачною приправою!