У популярній домашній шаурмі смажене м’ясо можна замінити фаршем і без втрати чудового смаку цієї закуски. У цьому рецепті вам пропонується взяти курячий фарш, доповнити тертим сиром у співвідношенні 1:2 та обсмажити у вигляді фрикадельок. Овочевим набором беремо традиційні для шаурми огірок, салат, корейську моркву та червону цибулю. Для соусу змішуємо кетчуп із майонезом, який можна замінити сметаною чи йогуртом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Лаваш 1 шт.
- Курячий фарш 300 гр.
- Сир Пармезан 150 гр.
- Панірувальні сухарі 20 гр.
- Огірок 50 гр.
- Салат Айсберг 30 гр.
- Морква по-корейськи 30 гр.
- Цибуля червона 20 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Кетчуп 2 ст. л.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Сіль за смаком
Кроки
- Відразу підготуйте відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для шаурми.
- Подрібніть будь-який твердий сир, наприклад, “Пармезан” або “Пекоріно” на дрібній тертці.
- В окремий посуд перекладіть курячий фарш, додайте сіль, тертий сир та насипте сухарі з білого хліба. Все добре перемішайте.
- Мокрими руками з фаршу обсягом столової ложки, сформуйте фрикадельки.
- У сковороді розігрійте олію і перекладіть на неї фрикадельки.
- Обсмажте фрикадельки на середньому вогні та до золотистої скоринки з усіх боків.
- Для овочевої начинки нашаткуйте салат. Його можна замінити білокачанною капустою і нашаткувати дуже тонкою соломкою.
- Тонкими поздовжніми брусочками наріжте огірок.
- Цибулю подрібніть тонкими півкільцями.
- У піалі змішайте майонез із кетчупом.
- На стільниці розгорніть лист лаваша і на середину покладіть нарізку салату, огірка та корейську моркву.
- Поверх овочів в один ряд укладіть фрикадельки та нарізку цибулі.
- Начинку рівномірно полийте соусом. Потім лаваш акуратно і щільно поверніть, сформувавши шаурму.
- Обсмажте шаурму на сковороді або грилі, щоб вийшла хрумка золотиста скоринка з обох боків.
Приготовлену домашню шаурму з фаршем розріжте навпіл і подайте до столу гарячою. Фрикадельки, що залишилися, можете заморозити і використовувати для іншої порції цієї смачної закуски. Смачного!