Фінський салат — це суміш наших вінегрету і оселедця під шубою, приправлена кислими зеленими яблуками. Цей інгредієнт несподівано вдало уживається з іншими продуктами. Щоб перевірити, обов’язково спробуйте. Вибирайте соковитий фрукт, тоді смак розкриється повністю.
Незважаючи на те, що не всі зарубіжні рецепти приживаються в нашій кухні, салат «росолі» став моїм улюбленим. Зазвичай я готую його з запасом на пару днів. Закуска відмінно стоїть в холодильнику, не тече і стає тільки смачніше. Хочете здивувати близьких? Ділюся рецептом!
- Оселедець 250 гр.
- Картопля 300 гр.
- Морква 150 гр.
- Огірок солоний 150 гр.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Перець чорний мелений за смаком
- Буряк 250 гр.
- Куряче яйце 4 шт.
- Цибуля червона 80 гр.
- Яблуко 200 гр.
- Сіль за смаком
- Відваріть буряк, картоплю, яйця і моркву. Наріжте їх кубиками середнього розміру.
- Очищене філе оселедця наріжте невеликими кубиками і відправте до решти інгредієнтів.
- Дрібно порубати цибулю, наріжте солоні огірки і очищені яблука. Додайте ці продукти в салатницю.
- Посоліть і поперчіть салат за смаком, заправте майонезом і перемішайте.
Перш ніж солити, спробуйте закуску. Справа в тому, що там вже є солоні огірки і риба. Тому сіль може і зовсім не знадобитися. Смак фінського салату з оселедцем буде виразним, хоча інгредієнти використовуються найпростіші.