Гарячі закуски на Новий рік 2021

На Новий 2021 рік приготуємо дуже смачні гарячі закуски, включивши в меню страви з птиці, а також м’ясні та рибні. Для отримання відмінного результату можна керуватися одними з кращих простих рецептів з покроковими фото.

М’ясні колобки з грибами

Дуже смачне і ефектне м’ясне блюдо можна приготувати в якості гарячої закуски на новорічний стіл по простому рецептом.

Інгредієнти:

  • свинячі стейки – 5 шт.;
  • бекон – 5-10 скибочок;
  • гриби – 200 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло рослинне для обсмажування;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Гриби (свіжі або розморожені) випаровуємо на сковороді від надлишку вологи. Додаємо масло, дрібно нарізану цибулю і моркву, терту на тертці. Обсмажуємо овочі з грибами до готовності, посоливши і поперчив.
  • М’ясні заготовки солимо, перчимо, посипаємо улюбленими спеціями, відбиваємо з двох сторін, прикривши харчовою плівкою.

  • На тонко відбиті м’ясні пластини укладаємо по центру невелику кількість начинки, звертаємо колобком.

  • Бічну поверхню кожного м’ясного колобка обмотуємо беконом (в один або два шари), замотуємо товстими нитками або тонким шпагатом.

  • Обсмажуємо м’ясні колобки 7-10 хвилин будь-яким способом (у фритюрниці, на сковороді з високими бортами і маслом) або запікаємо 30 хвилин в духовці при 180 °С.

З готових колобків знімаємо нитки, готуємо та подаємо до столу з овочевою нарізкою.

Фрикадельки під сиром, запечені порційно

Апетитну і дуже смачну гарячу закуску можна приготувати на Новий 2021 рік по одному з кращих простих рецептів з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш – 350 г;
  • гриби – 250 г;
  • сир – 100 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • цибуля – 2 головки;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • майонез – 1-2 ст. л.;
  • сіль, спеції.

Приготування:

  • М’ясний фарш змішуємо з дуже дрібно нарізаною однією головкою цибулі, солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком. З отриманого фаршу формуємо невеличкі кульки, відправляємо в холодильник, щоб трохи застигли і краще тримали форму.

  • Другу цибулину також подрібнюємо, обсмажуємо з грибною нарізкою.

  • У порційні вогнетривкі форми розкладаємо підготовлені продукти шарами. Першим – картоплю, нарізану невеликими кубиками.

  • Зверху розподіляємо гриби, укладаємо м’ясні фрикадельки. При бажанні можна підготовлені продукти розділити навпіл і викладати повторюваними шарами.

  • До зібраних інгредієнтів викладаємо кубики помідорів, змащуємо майонезом і запікаємо при 180 °С протягом 30 хвилин.

Формочки виймаємо з духовки, посипаємо зверху натертим сиром і запікаємо ще 15 хвилин. У гарячому вигляді подаємо до столу (можна прямо в формах, в яких закуска запікалася).

М’ясна закуска італійської кухні

Оригінальну м’ясну гарячу закуску по ресторанному рецепту можна легко приготувати у себе на кухні до святкового столу.

Інгредієнти:

  • фарш індички – 500 г;
  • ковбаса домашня сира – 200 г;
  • варена або докторська ковбаса – 200 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • хліб білий – пара скибочок;
  • молоко – 150 мл;
  • сир твердий (пармезан) – 50 г;
  • мускатний горіх – 1 / 3 ч. л.;
  • сіль, перець за смаком.

Для начинки:

  • ветчский (або інший не надто твердий) – 200 р.
  • іна – 100 г;
  • бекон – 100 г;
  • сир Голланд

Приготування:

  • У підходящій ємності замішуємо начинку з фаршу індички і дрібно нарізаною домашньої та докторської ковбаси.

  • Додаємо сюди ж попередньо розмочений у молоці хліб, яйце і натертий сир, солимо, перчимо, кладемо улюблені спеції.

  • Начинку грунтовно вимішуємо і розподіляємо на харчовій плівці, покладеної на робочій поверхні. Надаємо тонкому пласту з фаршу прямокутну форму.

  • На м’ясний прямокутник розкладаємо смужки бекону, рівномірно розподіляємо дрібні кубики шинки, покриваємо всі натертим сиром.

  • Звертаємо всю кулінарну конструкцію рулетом, закріплюємо кінці, щоб уникнути витікання сиру під час термообробки.
  • Всю поверхню рулету обертаємо пластинами бекону, загортаємо в папір для випікання.

  • Запікаємо рулет 40-45 хвилин при 180 °С, потім ще 15 хвилин без паперу (до утворення рум’яної скоринки).

Подають м’ясну закуску як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.

Гаряча святкова закуска з курячого філе

На будь-якому святковому столі традиційно присутні різноманітні закуски з курячого філе, у тому числі гарячі.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 1 кг;
  • гірчиця діжонська – за смаком;
  • цибуля – 2 шт.;
  • оцет – 50 мл;
  • сир твердий – 200 г;
  • майонез (або сметана, або і те і інше навпіл) – за смаком;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Промите куряче філе нарізаємо впоперек волокон на порційні шматки товщиною приблизно по 2 див.
  • Куряче філе відбиваємо, укривши харчовою плівкою. Відбиті заготовки змащуємо гірчицею, змішаної з сіллю, залишаємо маринуватися.

  • Маринуватися відправляємо і нарізаний півкільцями цибулю, заливши його оцтом, змішаним із сіллю і цукром.

  • На деко з папером для випікання розкладаємо курячі відбивні, змащуємо гірчицею і розкладаємо маринований лук.

  • Зверху – соус (сметанний або майонезний), а також натертий сир. Запікаємо страву при 180 °С протягом 20-25 хвилин.

Гарячу закуску подаємо до новорічного столу, ефектно розмістивши на листках салату, покладених на тарілку для подачі.

Гарячі закусочні тістечка з м’ясом, сиром і картоплею

На Новий 2021 рік приготуємо по простому рецептом з покроковими фото дуже смачну гарячу закуску у святковій подачі.

Інгредієнти:

  • м’ясо – 800 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце;
  • сир твердий – 30 г;
  • сир Моцарелла – 200 г;
  • панірувальні сухарі – 2 ст. л.;
  • картопля – 1 кг;
  • масло вершкове – 30 г;
  • жовтки яєчні – 2 шт.;
  • сіль, перець.

Для фарбування картоплі:

  • морква – 1 шт.;
  • шпинат – 30-40 г;
  • паприка.

Приготування:

  • М’ясо подрібнюємо в м’ясорубці разом з цибулею, додаємо яйце, сіль, суміш перців, пряні трави, добре вимішуємо. Також у фарш кладемо мелені сухарі і натертий сир, ще раз все перемішуємо.

  • Одночасно ставимо відварюватися очищену картоплю і моркву.
  • Використовуючи форму для печива, формуємо з фаршу невеликі м’ясні «таблетки», відправляємо в духовку на 10-15 хвилин при 200 °С.

  • Відварену картоплю пюрируєм, додаємо масло, яєчні жовтки, сіль, перець, перемішуємо.
  • Шпинат заливаємо окропом на пару хвилин, віджимаємо і подрібнюємо в блендері.

  • Картопляне пюре ділимо навпіл, в одну половину додаємо натерту моркву і невелика кількість паприки, в іншу шпинат. Обидві картопляні маси перемішуємо.

  • Виймаємо деко з м’ясними заготовками, розкладаємо на них по шматочку сиру. Зверху на кожну заготовку з сиром відсаджуємо кольорове картопляне пюре, використовуючи кулінарний мішок з насадкою.

Продовжуємо запікати закуску при тій же температурі 20-25 хвилин, подаємо до новорічного столу в гарячому вигляді.

Проста гаряча закуска з помідорів з м’ясом

Дуже смачну і просту в приготуванні гарячу закуску обов’язково включаємо в новорічне меню.

Інгредієнти:

  • м’ясний фарш (будь-який);
  • помідори;
  • сир;
  • цибуля;
  • зелень;
  • сметана;
  • сіль, перець, приправи.

Приготування:

  1. М’ясний фарш обсмажуємо до готовності з цибулею, додавши сіль, перець і улюблені приправи.
  2. Кожен помідор нарізаємо вздовж на 8 скибочок однакового розміру, не прорізаючи до кінця. Скибочки злегка розсовуємо, щоб утворилася невелика порожнина всередині.
  3. Викладаємо в середину квітки з помідора гарячий м’ясний фарш, посипаємо сиром і кладемо по ложці сметани.
  4. Посипаємо закуску подрібненою зеленню і подаємо до столу.

Баклажани з начинкою

Просту гарячу смачну закуску можна приготувати з баклажанами, грибами і помідорами.

Інгредієнти:

  • баклажани – 1 шт.;
  • печериці – 3-4 шт.;
  • цибуля;
  • помідори – 2 шт.;
  • сир – 50 г;
  • кріп – невеликий пучок;
  • часник – пара зубків;
  • сметана за смаком;
  • олія рослинна;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Баклажани нарізаємо кружальцями, підсолюємо і обсмажуємо в невеликій кількості олії.

  • Для приготування начинки обсмажуємо нарізку грибів з цибулею, викладаємо в підходящу ємність. До грибної основи додаємо кубики помідорів, роздавлений часник, натертий сир і сметану. Все солимо, перчимо й перемішуємо.

  • На гарячі баклажани викладаємо начинку, прикрашаємо кропом і подаємо до новорічного столу.

М’ясний рулет в беконі

Дуже смачну гарячу закуску з м’яса і бекону з грибами можна приготувати на Новий 2021 рік по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:

  • м’ясо – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • гриби – 150 г;
  • сирний сир – 100 г;
  • бекон – 200 г;
  • часник сушений – за смаком;
  • сіль, перець – за смаком.

Приготування:

  • Нарізку грибів і цибулі обсмажуємо з невеликою кількістю олії до готовності, солимо, перчимо.

  • М’ясо нарізаємо пластинами, посипаємо сіллю і перцем, відбиваємо і залишаємо до готовності.

  • Пластини бекону укладаємо на робочій поверхні, прокладеної харчовою плівкою, злегка внахлест.
  • Отриманий прямокутник заповнюємо відбитими пластинами м’яса. Змащуємо м’ясну заготівлю сиром і викладаємо начинку, розташовуючи її по центру поперек довжини пластин бекону і м’яса.

  • Відправляємо рулет в духовку на 30 хвилин при 180 °С.

Подаємо до новорічного столу в якості гарячої м’ясної закуски, прикрасивши за своїм розсудом.

М’ясні кульки в листковому тісті

Приготувати цю ефектну гарячу закуску дуже просто з самих звичайних продуктів.

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г;
  • м’ясний фарш – 500 г;
  • соєвий соус – 3 ст. л.;
  • цибуля;
  • часник – 2 зубчики;
  • перець, сіль.

Приготування:

  • Пласт готового листкового тіста злегка розкачуємо і нарізаємо смужками по 3 см, залишаємо в готовності.

  • До м’ясного фаршу додаємо подрібнений або натертий на крупній тертці цибулю, соєвий соус, роздавлений часник, сіль і перець.
  • З ретельно вимішаного фаршу готуємо невеликі кульки (приблизно 20 шт.). Нанизуємо м’ясні кульки на приготовані дерев’яні шпажки, «обвиваючи» кожен з них смужкою листкового тіста з одного боку.

Запікаємо гарячу м’ясну закуску при 180 °С протягом 30-35 хвилин. Подаємо закуску на листках салату, покладених на тарілку для подачі.

Гарячі бутерброди з рибою

На Новий 2021 рік можна швидко приготувати дуже смачну гарячу закуску з рибою по простому рецептом з покроковими фото.

Інгредієнти:батон улюбленого свіжого хліба;

  • сайра – 1 б.;
  • сир твердий – 100 г;
  • яблуко – ½ шт;
  • цибуля – ½ шт;
  • майонез – 3-4 ст. л.;
  • аджика – ½ ч. л.;
  • сіль, перець;
  • масло вершкове – на смак;
  • кріп – невеликий пучок.

Приготування:

  1. Батон нарізаємо скибочками бажаної товщини, змащуємо вершковим маслом.
  2. Сайру викладаємо в підходящу ємність, слив маринад, розминаємо виделкою.
  3. До риби додаємо натерті на крупній тертці сир і яблуко, подрібнений кріп і цибулю. Також підмішуємо в начинку підсилювачі смаку – аджику, перець і заправляємо майонезом, перемішуємо.
  4. Рясно викладаємо начинку на бутерброди з маслом, розрівнюємо, відправляємо на деко. Запікаємо бутерброди при 180 °С протягом 10-15 хвилин, орієнтуючись на ступінь «піджареної» хлібних скибочок.
  5. Розкладаємо готову гарячу закуску на блюдо або тарілку, прикрашаємо залишилася подрібненою зеленню, подаємо до новорічного столу.

Для новорічного свята в 2021 році вибираємо тільки самі кращі нові та оригінальні рецепти гарячих закусок, орієнтуючись також на простоту їх приготування.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь