- М’ясні колобки з грибами
- Фрикадельки під сиром, запечені порційно
- М’ясна закуска італійської кухні
- Гаряча святкова закуска з курячого філе
- Гарячі закусочні тістечка з м’ясом, сиром і картоплею
- Проста гаряча закуска з помідорів з м’ясом
- Баклажани з начинкою
- М’ясний рулет в беконі
- М’ясні кульки в листковому тісті
- Гарячі бутерброди з рибою
На Новий 2021 рік приготуємо дуже смачні гарячі закуски, включивши в меню страви з птиці, а також м’ясні та рибні. Для отримання відмінного результату можна керуватися одними з кращих простих рецептів з покроковими фото.
М’ясні колобки з грибами
Дуже смачне і ефектне м’ясне блюдо можна приготувати в якості гарячої закуски на новорічний стіл по простому рецептом.
Інгредієнти:
- свинячі стейки – 5 шт.;
- бекон – 5-10 скибочок;
- гриби – 200 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- масло рослинне для обсмажування;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
- Гриби (свіжі або розморожені) випаровуємо на сковороді від надлишку вологи. Додаємо масло, дрібно нарізану цибулю і моркву, терту на тертці. Обсмажуємо овочі з грибами до готовності, посоливши і поперчив.
- М’ясні заготовки солимо, перчимо, посипаємо улюбленими спеціями, відбиваємо з двох сторін, прикривши харчовою плівкою.
- На тонко відбиті м’ясні пластини укладаємо по центру невелику кількість начинки, звертаємо колобком.
- Бічну поверхню кожного м’ясного колобка обмотуємо беконом (в один або два шари), замотуємо товстими нитками або тонким шпагатом.
- Обсмажуємо м’ясні колобки 7-10 хвилин будь-яким способом (у фритюрниці, на сковороді з високими бортами і маслом) або запікаємо 30 хвилин в духовці при 180 °С.
З готових колобків знімаємо нитки, готуємо та подаємо до столу з овочевою нарізкою.
Фрикадельки під сиром, запечені порційно
Апетитну і дуже смачну гарячу закуску можна приготувати на Новий 2021 рік по одному з кращих простих рецептів з покроковими фото.
Інгредієнти:
- м’ясний фарш – 350 г;
- гриби – 250 г;
- сир – 100 г;
- помідори – 2 шт.;
- цибуля – 2 головки;
- масло рослинне – 2 ст. л.;
- майонез – 1-2 ст. л.;
- сіль, спеції.
Приготування:
- М’ясний фарш змішуємо з дуже дрібно нарізаною однією головкою цибулі, солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком. З отриманого фаршу формуємо невеличкі кульки, відправляємо в холодильник, щоб трохи застигли і краще тримали форму.
- Другу цибулину також подрібнюємо, обсмажуємо з грибною нарізкою.
- У порційні вогнетривкі форми розкладаємо підготовлені продукти шарами. Першим – картоплю, нарізану невеликими кубиками.
- Зверху розподіляємо гриби, укладаємо м’ясні фрикадельки. При бажанні можна підготовлені продукти розділити навпіл і викладати повторюваними шарами.
- До зібраних інгредієнтів викладаємо кубики помідорів, змащуємо майонезом і запікаємо при 180 °С протягом 30 хвилин.
Формочки виймаємо з духовки, посипаємо зверху натертим сиром і запікаємо ще 15 хвилин. У гарячому вигляді подаємо до столу (можна прямо в формах, в яких закуска запікалася).
М’ясна закуска італійської кухні
Оригінальну м’ясну гарячу закуску по ресторанному рецепту можна легко приготувати у себе на кухні до святкового столу.
Інгредієнти:
- фарш індички – 500 г;
- ковбаса домашня сира – 200 г;
- варена або докторська ковбаса – 200 г;
- яйце – 1 шт.;
- хліб білий – пара скибочок;
- молоко – 150 мл;
- сир твердий (пармезан) – 50 г;
- мускатний горіх – 1 / 3 ч. л.;
- сіль, перець за смаком.
Для начинки:
- ветчский (або інший не надто твердий) – 200 р.
- іна – 100 г;
- бекон – 100 г;
- сир Голланд
Приготування:
- У підходящій ємності замішуємо начинку з фаршу індички і дрібно нарізаною домашньої та докторської ковбаси.
- Додаємо сюди ж попередньо розмочений у молоці хліб, яйце і натертий сир, солимо, перчимо, кладемо улюблені спеції.
- Начинку грунтовно вимішуємо і розподіляємо на харчовій плівці, покладеної на робочій поверхні. Надаємо тонкому пласту з фаршу прямокутну форму.
- На м’ясний прямокутник розкладаємо смужки бекону, рівномірно розподіляємо дрібні кубики шинки, покриваємо всі натертим сиром.
- Звертаємо всю кулінарну конструкцію рулетом, закріплюємо кінці, щоб уникнути витікання сиру під час термообробки.
- Всю поверхню рулету обертаємо пластинами бекону, загортаємо в папір для випікання.
- Запікаємо рулет 40-45 хвилин при 180 °С, потім ще 15 хвилин без паперу (до утворення рум’яної скоринки).
Подають м’ясну закуску як в гарячому, так і в охолодженому вигляді.
Гаряча святкова закуска з курячого філе
На будь-якому святковому столі традиційно присутні різноманітні закуски з курячого філе, у тому числі гарячі.
Інгредієнти:
- куряче філе – 1 кг;
- гірчиця діжонська – за смаком;
- цибуля – 2 шт.;
- оцет – 50 мл;
- сир твердий – 200 г;
- майонез (або сметана, або і те і інше навпіл) – за смаком;
- сіль, перець.
Приготування:
- Промите куряче філе нарізаємо впоперек волокон на порційні шматки товщиною приблизно по 2 див.
- Куряче філе відбиваємо, укривши харчовою плівкою. Відбиті заготовки змащуємо гірчицею, змішаної з сіллю, залишаємо маринуватися.
- Маринуватися відправляємо і нарізаний півкільцями цибулю, заливши його оцтом, змішаним із сіллю і цукром.
- На деко з папером для випікання розкладаємо курячі відбивні, змащуємо гірчицею і розкладаємо маринований лук.
- Зверху – соус (сметанний або майонезний), а також натертий сир. Запікаємо страву при 180 °С протягом 20-25 хвилин.
Гарячу закуску подаємо до новорічного столу, ефектно розмістивши на листках салату, покладених на тарілку для подачі.
Гарячі закусочні тістечка з м’ясом, сиром і картоплею
На Новий 2021 рік приготуємо по простому рецептом з покроковими фото дуже смачну гарячу закуску у святковій подачі.
Інгредієнти:
- м’ясо – 800 г;
- цибуля – 1 шт.;
- яйце;
- сир твердий – 30 г;
- сир Моцарелла – 200 г;
- панірувальні сухарі – 2 ст. л.;
- картопля – 1 кг;
- масло вершкове – 30 г;
- жовтки яєчні – 2 шт.;
- сіль, перець.
Для фарбування картоплі:
- морква – 1 шт.;
- шпинат – 30-40 г;
- паприка.
Приготування:
- М’ясо подрібнюємо в м’ясорубці разом з цибулею, додаємо яйце, сіль, суміш перців, пряні трави, добре вимішуємо. Також у фарш кладемо мелені сухарі і натертий сир, ще раз все перемішуємо.
- Одночасно ставимо відварюватися очищену картоплю і моркву.
- Використовуючи форму для печива, формуємо з фаршу невеликі м’ясні «таблетки», відправляємо в духовку на 10-15 хвилин при 200 °С.
- Відварену картоплю пюрируєм, додаємо масло, яєчні жовтки, сіль, перець, перемішуємо.
- Шпинат заливаємо окропом на пару хвилин, віджимаємо і подрібнюємо в блендері.
- Картопляне пюре ділимо навпіл, в одну половину додаємо натерту моркву і невелика кількість паприки, в іншу шпинат. Обидві картопляні маси перемішуємо.
- Виймаємо деко з м’ясними заготовками, розкладаємо на них по шматочку сиру. Зверху на кожну заготовку з сиром відсаджуємо кольорове картопляне пюре, використовуючи кулінарний мішок з насадкою.
Продовжуємо запікати закуску при тій же температурі 20-25 хвилин, подаємо до новорічного столу в гарячому вигляді.
Проста гаряча закуска з помідорів з м’ясом
Дуже смачну і просту в приготуванні гарячу закуску обов’язково включаємо в новорічне меню.
Інгредієнти:
- м’ясний фарш (будь-який);
- помідори;
- сир;
- цибуля;
- зелень;
- сметана;
- сіль, перець, приправи.
Приготування:
- М’ясний фарш обсмажуємо до готовності з цибулею, додавши сіль, перець і улюблені приправи.
- Кожен помідор нарізаємо вздовж на 8 скибочок однакового розміру, не прорізаючи до кінця. Скибочки злегка розсовуємо, щоб утворилася невелика порожнина всередині.
- Викладаємо в середину квітки з помідора гарячий м’ясний фарш, посипаємо сиром і кладемо по ложці сметани.
- Посипаємо закуску подрібненою зеленню і подаємо до столу.
Баклажани з начинкою
Просту гарячу смачну закуску можна приготувати з баклажанами, грибами і помідорами.
Інгредієнти:
- баклажани – 1 шт.;
- печериці – 3-4 шт.;
- цибуля;
- помідори – 2 шт.;
- сир – 50 г;
- кріп – невеликий пучок;
- часник – пара зубків;
- сметана за смаком;
- олія рослинна;
- сіль, перець.
Приготування:
- Баклажани нарізаємо кружальцями, підсолюємо і обсмажуємо в невеликій кількості олії.
- Для приготування начинки обсмажуємо нарізку грибів з цибулею, викладаємо в підходящу ємність. До грибної основи додаємо кубики помідорів, роздавлений часник, натертий сир і сметану. Все солимо, перчимо й перемішуємо.
- На гарячі баклажани викладаємо начинку, прикрашаємо кропом і подаємо до новорічного столу.
М’ясний рулет в беконі
Дуже смачну гарячу закуску з м’яса і бекону з грибами можна приготувати на Новий 2021 рік по простому рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:
- м’ясо – 400 г;
- цибуля – 1 шт.;
- гриби – 150 г;
- сирний сир – 100 г;
- бекон – 200 г;
- часник сушений – за смаком;
- сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Нарізку грибів і цибулі обсмажуємо з невеликою кількістю олії до готовності, солимо, перчимо.
- М’ясо нарізаємо пластинами, посипаємо сіллю і перцем, відбиваємо і залишаємо до готовності.
- Пластини бекону укладаємо на робочій поверхні, прокладеної харчовою плівкою, злегка внахлест.
- Отриманий прямокутник заповнюємо відбитими пластинами м’яса. Змащуємо м’ясну заготівлю сиром і викладаємо начинку, розташовуючи її по центру поперек довжини пластин бекону і м’яса.
- Відправляємо рулет в духовку на 30 хвилин при 180 °С.
Подаємо до новорічного столу в якості гарячої м’ясної закуски, прикрасивши за своїм розсудом.
М’ясні кульки в листковому тісті
Приготувати цю ефектну гарячу закуску дуже просто з самих звичайних продуктів.
Інгредієнти:
- листкове тісто – 500 г;
- м’ясний фарш – 500 г;
- соєвий соус – 3 ст. л.;
- цибуля;
- часник – 2 зубчики;
- перець, сіль.
Приготування:
- Пласт готового листкового тіста злегка розкачуємо і нарізаємо смужками по 3 см, залишаємо в готовності.
- До м’ясного фаршу додаємо подрібнений або натертий на крупній тертці цибулю, соєвий соус, роздавлений часник, сіль і перець.
- З ретельно вимішаного фаршу готуємо невеликі кульки (приблизно 20 шт.). Нанизуємо м’ясні кульки на приготовані дерев’яні шпажки, «обвиваючи» кожен з них смужкою листкового тіста з одного боку.
Запікаємо гарячу м’ясну закуску при 180 °С протягом 30-35 хвилин. Подаємо закуску на листках салату, покладених на тарілку для подачі.
Гарячі бутерброди з рибою
На Новий 2021 рік можна швидко приготувати дуже смачну гарячу закуску з рибою по простому рецептом з покроковими фото.
Інгредієнти:батон улюбленого свіжого хліба;
- сайра – 1 б.;
- сир твердий – 100 г;
- яблуко – ½ шт;
- цибуля – ½ шт;
- майонез – 3-4 ст. л.;
- аджика – ½ ч. л.;
- сіль, перець;
- масло вершкове – на смак;
- кріп – невеликий пучок.
Приготування:
- Батон нарізаємо скибочками бажаної товщини, змащуємо вершковим маслом.
- Сайру викладаємо в підходящу ємність, слив маринад, розминаємо виделкою.
- До риби додаємо натерті на крупній тертці сир і яблуко, подрібнений кріп і цибулю. Також підмішуємо в начинку підсилювачі смаку – аджику, перець і заправляємо майонезом, перемішуємо.
- Рясно викладаємо начинку на бутерброди з маслом, розрівнюємо, відправляємо на деко. Запікаємо бутерброди при 180 °С протягом 10-15 хвилин, орієнтуючись на ступінь «піджареної» хлібних скибочок.
- Розкладаємо готову гарячу закуску на блюдо або тарілку, прикрашаємо залишилася подрібненою зеленню, подаємо до новорічного столу.
Для новорічного свята в 2021 році вибираємо тільки самі кращі нові та оригінальні рецепти гарячих закусок, орієнтуючись також на простоту їх приготування.