Що можна приготувати з патисонів? Майже все те ж саме, що з кабачків, адже у них майже однакові смак і консистенція. Плюс при термообробці вони поводяться однаково. Різниця лише в формі і розмірах.
Що можна приготувати з патисонів
Практично рідні брати, кабачок, цукіні, Патисон, ідентичні за хімічним складом. Що відбивається на їх смакових якостях. Як всі гарбузові, до сімейства яких вони відносяться, всі мають хороший набір вітамінів і мікроелементів: С, В1, В2, В3, В6, В9, РР, фосфор, калій, кальцій. Плюс мають в арсеналі відмінний перк: здатність позбавляти організм від надлишків вологи. Ну, а низька калорійність, яка у патисона становить всього 18 одиниць, перетворює цей продукт в ідеальний інгредієнт для цінителів стрункої фігури і здорового способу життя. До слова, перераховані гарбузові ще й холестерин з солями виводять з тіла.
Найчасіше патисон зустрічається в рецептах з цими п’ятьма продуктами:
- Цукор.
- Морква.
- Кріп.
- Помідори.
- Оцет.
З ніжною, ще не огрубілою шкіркою, Патисон можна додавати в блюдо, не очищаючи. Але помити треба, навіть якщо він зірваний на особистому городі. Він хороший у вигляді окремих гарнірів, придатних до м’яса і курки. А також у вигляді додаткового інгредієнта в ряді страв: супів, запіканок, гуляшів, рагу.
Питання: якщо він до смаку не відрізняється від своїх найближчих родичів, в чому ж тоді його унікальність? Відповідь досить проста: у формі!
Чашоподібна форма патисона ідеальна для фарширування. Її для цього навіть нарізати не потрібно, як у випадку з кабачками. Досить зрізати верхівку і вискоблити внутрішню частину так, як це робиться з гарбузом. Всередину можна додавати все, що душі завгодно: м’ясний або курячий фарш, крупи, бобові, гриби. Малі розміри овоча підходять під порційну подачу, а великі – під загальну.
Також в патисоні більше, ніж в кабачку, ніжної м’якоті, вільної від кісточок. Це робить його кращим кандидатом для засолок і маринадів – тобто для домашніх заготовок. Маленькі, практично юні патисончики шалено красиво виглядають в 3-літрових банках в оточенні черрі і пікулів.
2 год 45 хв2
Оригінальний рецепт заготовки патисонів на зиму – по-корейськи. Характерні спеції надають страві східний колорит і смак, закуска відмінно підходить для подачі до міцного алкоголю.
45 хв6
Для квашення патисонів не можна використовувати алюмінієвий посуд, інакше продукт буде зіпсований: краще заготовлювати овочі в дубових діжках або пластикових пляшках з відрізаною шийкою.
45 хв2
На зиму можна солити не тільки огірки, але і патисони. Це менш популярний продукт, ніж огірочки, хоча вважається, що ці овочі просто недостатньо оцінені. Варто спробувати таку закуску...
3 год 45 хв6
Смачний і корисний зимовий салат з патисонів можна їсти всю зиму, відкриваючи не тільки для подачі до обіду або вечері, але і в якості закуски на сімейне торжество...
1 год 5 хв1
Гострі мариновані дрібні патисони припадуть до смаку кожному домочадцю: їх смачно їсти разом з другими стравами, оскільки за цим рецептом вони виходять хрусткими і пікантними.
1 год 15 хв4
Ікру можна готувати не тільки з кабачків або баклажанів, але і з патисонів. У поєднанні з морквою, томатами і солодким перцем виходить смачний продукт, який можна їсти з...
1 год 10 хв2
Якщо у вас хороший урожай різних овочів, можете приготувати на зиму асорті з патисонів і помідорів. Заготівля практична, красива і буде з приємним солодкуватим смаком, адже патисони добре.
1 год 40 хв4
У далекі радянські часи були дуже популярні мариновані огірки по-болгарськи. За таким рецептом не менш смачними виходять патисони і кабачки. Патисони виходять з легким солодким смаком і тонкою.
60 хв2
Патисони мариновані – ласощі рідкісні і їх можна приготувати тільки своїми руками. Ніжність смаку і особливий аромат цього красивого овоча нікого не залишає байдужим.
1 год 15 хв2
Замариновані в одній банці патисон і кабачок – закуска візуально-естетична і без особливої відмінності смаків овочів, але тим не менше такий варіант домашньої заготовки існує.
60 хв3
Патисони можна замаринувати разом з огірками, адже вони з одного сімейства гарбузових і умови консервації однакові. Цей “дует” красиво виглядає, виходить смачним і з різноманітним складом.
60 хв1
Патисон як більш ніжний овоч в порівнянні з огірком і кабачком від високої температури стає м’яким і малосмачним, тому багато господинь маринують його без стерилізації.
1 год 15 хв1
Патисон добре маринується, вбираючи в себе аромат спецій. Зібрати відразу багато маленьких плодів складно, тому маринуємо їх, нарізавши шматочками. Шкірку з патісонів не знімають, так як вона надає.