Ікра з патисонів на зиму в банках

Ікра з патисонів на зиму в банках

Ікру можна готувати не тільки з кабачків або баклажанів, але і з патисонів. У поєднанні з морквою, томатами і солодким перцем виходить смачний продукт, який можна їсти з хлібом або використовувати як добавку до страв з макаронів, каш або картоплі.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
1 год 15 хвДрук
  • Овочі промивають, при необхідності видаляють насіння і обсушують.
  • У глибокій сковороді пасерують з олією дрібно нарізану цибулю.
  • До обсмаженої до прозорості цибулі додають подрібнені моркву і солодкий перець, все разом готують протягом 10 хвилин при регулярному помішуванні.
  • Томати подрібнюють в пюре і тушкують разом з іншими овочами. На це відводиться 15 хвилин.
  • Нарізані кубиками патисони додають до овочевої заготівлі, перемішують і готують при слабкому нагріванні близько півгодини.
  • В ікру додають за смаком цукровий пісок, сіль, подрібнені петрушку і часник і готують ще 10 хвилин.
  • Після цього потрібно дати масі трохи охолонути і перетворити її в пюре за допомогою блендера.
  • Після цього ікру потрібно ще раз прокип’ятити і довести до смаку при необхідності.
  • В самому кінці перед розкладанням по баночками додають оцет. Розподілену по ємностях ікру закривають кришками і залишають до повного охолодження, а потім зберігають в холодильнику або будь-якому прохолодному приміщенні.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь