Селера вважається ідеальним дієтичним продуктом, що має негативну калорійність. Тобто ккал в ньому міститься менше, ніж витрачає організм на його засвоєння. Незважаючи на це, овоч завдяки його смаковим якостям надихає кухарів на створення цікавих гастрономічних вишукувань. Страви з селери можна подавати в будь-якому вигляді — свіжому, запеченому, відварному або маринованому. У ньому смачно все: соковиті листя, хрусткі стебла, корисні коренеплоди. Все це — самостійні страви, які можуть стати основою салатів, супів, гарнірів, соусів і маринадів.
Що приготувати з селерою
Рецепти з селери можна зустріти в більшості національних кухонь світу. Адже вона чудово поєднується з будь-якими продуктами, особливо хороший тандем овоча з м’ясом і птахом, іншими свіжими продуктами з грядки, фруктами і грибами. Вишуканий смак знаходить стебло, якщо поєднати його з соковитою ягодою, виноградом і хрустким побратимом по грядці – кислуватим ревенем. Листові сорти підходять для таких страв з селери, як салати і гарніри. А запечений або підсмажений продукт порадує своїм солодкуватим ніжним смаком всіх прихильників здорового харчування.
Завдяки своєму лікувальному складу стебло і листя виявилися в пошані у прихильників правильного харчування, адже сік корисного овоча включається до складу ряду енергетичних і спортивних напоїв. Це справжня комора вітамінів і мікроелементів для організму, вона запобігає розвитку серйозних захворювань, сприяє зниженню ваги, благотворний для серцевого м’яза. Хороша вона в рецептах і як пікантна пряність, яка додає вишуканості страві і неповторний запашний аромат.
Смачні і незвичайні стають м’ясні підливи і домашні ковбаси, в які пряність з сушеного стебла навмисно додають в ряді європейських країн. Одним словом, селера — король грядки і повинен бути присутнім на кожному столі хоча б пару раз на місяць. А прості рецепти допоможуть урізноманітнити варіанти подачі цього дивного овоча.
45 хв5
Рагу алла Болоньєзе ( Ragu alla bolognese) – традиційний італійський рецепт, що народився в регіоні Емілія Романья. Існує багато різних рецептів рагу болоньєзе, вони різняться
1 год 30 хв8
Розсольник з куркою та маринованими огірками – відмінний варіант гарячої першої страви для господинь, які не мають часу для готування. Розсольник можна приготувати про запас на кілька днів.
1 год 5 хв5
Цей суп став надзвичайно популярним поза Італії. Він часто з’являється на традиційний італійський Великдень, Різдво або свято Сан-Сільвестро (26 грудня).
1 год 20 хв5
Популярний іспанський холодний суп гаспачо іноді називають «рідким салатом». Така назва цілком обґрунтована, адже гаспачо готують виключно із свіжих овочів. Причому існує безліч рецептів
1 год 30 хв4
Люблю щі та супи з квашеною капустою, але цей суп перевершив усі очікування! Так смачно, що нема слів, це описати. Звичайно, доведеться трохи повозитися, але смак окупить усі ваші старання....
1 год 30 хв5
Гарячий суп для холодної зими. На сайті вже є рецепти цього супу, але “Запорізький” трохи відрізняється у приготуванні.
1 год 10 хв4
Неймовірно популярний рибний суп або «уха по-албанськи». Готують леврек із морського окуня чи лаврака (сибас) з додаванням овочів. Незважаючи на те, що страва неймовірна ситна, вона зовсім нежирна.
1 год 15 хв6
Господині дуже люблять рецепти лінивих голубців, тому що час на їхнє приготування значно скорочується, ніж на приготування традиційних голубців. Основним інгредієнтом для будь-яких
2 год 0 хв2
Лазанья з фаршем на сковороді – бездоганний спосіб приготування для тих, хто не має духовки. Страва готується досить просто. Небагато терпіння і на вашому столі шикарне частування.
30 хв2
У салатниці змішуються нарізана селера, огірки, авокадо і подрібнений кріп. Далі все збризкують лимонним соком, заправляється оливковою олією, перемішується і подається до столу.
25 хв8
У салатниці змішуються нарізані стебла селери, консервована кукурудза, відварені курячі яйця і крабові палички. Потім все заправляється майонезом і подається до столу.
40 хв8
У салатницю відправляються нарізані варені яйця, огірки, стебла селери і консервований тунець. Потім все збризкують лимонним соком, туди додається сіль, чорний мелений перець, майонез
1 год 20 хв4
У салатницю відправляється відварене куряче філе, нарізана селера, зелень, горіхи, мак і половинки винограду. Далі туди додається сіль, чорний мелений перець, все заправляється майонезом і перемішується.
40 хв4
У салатницю відправляються нарізані стебла селери, яблука, консервовані ананаси і подрібнені волоські горіхи. Потім все заправляється майонезом, перемішується і подається до столу.
40 хв2
У салатницю відправляється нарізані селера і яблука. Потім вони заливаються лимонним соком і все перемішується. Далі туди додається промиі родзинки, подрібнені волоські горіхи, все
1 год 50 хв4
Квасоля – повноцінний продукт для тих, хто відмовився від м’яса або з якихось причин не може його їсти. Квасолевий білок містить необхідні елементи для підтримки здоров’
30 хв2
До огірків з селерою відправляється заправка з соку лайма, перцю чилі, коричневого цукру, чорного меленого перцю, соєвого соусу, кунжутної олії, м’яти і солі.
1 год 10 хв8
Коли поїхали сім’єю до Єгипту, дуже переживали, як нас годуватимуть. І це не жарт! Начиталися різних відгуків, один одного цікавіше. Хтось казав, що кухня та сервіс там просто...
1 год 10 хв5
У цьому супі відсутнє м’ясо, зате він сповнений свіжих овочів. Для приготування галушок використовується яйце, вершкове масло, борошно, зелень і сир, завдяки якому вони виходять ніжними і дуже.
40 хв2
У салатницю відправляються нарізаний помідор, стебло селери, червона цибуля, волоські горіхи і зелень. Потім туди додається сіль з чорним меленим перцем, заправляється майонезом або