Рік видався багатим на кабачки? Відмінний привід заготовити смачну і просту закуску на зиму з сезонних овочів. Завдяки додаванню майонезу і прокручування компонентів через м’ясорубку – готова ікра має дуже приємну і ніжну текстуру.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 1.5 кг.
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Морква 3 шт.
- Майонез столовий молочний 100 гр.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Рослинна олія 100 мл.
- Часник 4 зуб.
- Оцет яблучний 3% 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
Кроки
- Всі овочі за винятком часнику ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і довільно нарізаємо невеликими шматочками, зручними для того, щоб прокрутити їх через м’ясорубку.
- Пропускаємо овочеві шматочки через гострі ножі м’ясорубки.
- Отриману масу перекладаємо в каструлю, вливаємо рослинну олію, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні близько півтори години, намагаючись помішувати кожні 10 хвилин.
- Через 1 годину і 30 хвилин додаємо подрібнений часник, сіль, цукровий пісок, майонез, томатну пасту і оцет. Все гарненько перемішуємо і продовжуємо готувати ще протягом півгодини.
- Після, розкладаємо ікру по стерильним баночках і закупорюємо кришками. Перевертаємо дном вгору, прикриваємо рушником і залишаємо в такому вигляді до повного охолодження.
Готову закуску зберігаємо в темному і прохолодному місці. Приємного апетиту!