Овочеве рагу можна приготувати з будь-яких овочів, які є у вас під рукою. У цьому рецепті основу страви складатимуть картопля і кабачок. Таке рагу можна подати як гарнір або основне блюдо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Часник 2 зубці
- Зелень за смаком
- Кабачок 3 шт.
- Картопля 4 шт.
- Морква 2 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Часник очистіть і перетріть в ступці разом з сіллю. Зелень дрібно порубати ножем і змішайте з часниковою масою.
- Овочі помийте і очистіть, наріжте їх невеликими кубиками.
- У казан влийте рослинну олію, спочатку обсмажте цибулю до м’якості.
- Далі додайте картоплю і моркву, продовжуйте смажити 10 хвилин. Після цього викладіть перець і помідори, перемішайте і готуйте ще 5 хвилин.
- Зменшіть вогонь і додайте в казан кабачки, прикрийте його кришкою і тушкуйте 20 хвилин.
- Готове овочеве рагу зніміть з вогню, посоліть, приправте за смаком, додайте часникову заправку, перемішайте, залиште на 5 хвилин.
Потім можна подавати овочеве рагу на стіл разом зі свіжим хлібом.
Приємного апетиту!