Ліниві голубці без м’яса готуються дійсно нескладно, їх можна потушкувати як окремі котлети або ж у вигляді загальної маси, що зробити ще простіше. Найважча частина приготування лінивих голубців – це підготовка овочів до тушкування. Рецепт розрахований на любителів вегетаріанської кухні або для тих, хто дотримується церковного посту.
Що ж потрібно для приготування пісних лінивих голубців без м’яса
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна ½ кг.
- Цибуля ріпчаста 1 головка
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Помідор 2 шт.
- Рослинна олія для смаження
- Рис білий ¾ ст.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Лавровий лист 2 шт.
- Петрушка 1 пучок
- Часник за бажанням
- Вода чи Бульйон ½ ст.
На порцію
Калорії: 81 ккал
Білки: 1.6 г
Жири: 4.2 г
Вуглеводи: 8.7 г
Кроки
- Всі овочі обмийте та очистіть, моркву натріть на тертці, а цибулю нарубайте дрібно.
- Капусту нашаткуйте ножем, а болгарський перець наріжте невеликими кубиками, очистивши його від насіння і плодоніжки.
- На тертці подрібніть томати в кашку, шкірку з них можна заздалегідь зняти, потримавши в окропі. Замість томатів також використовуйте томатну пасту чи соус.
- Цибулю обсмажте у глибокому посуді, найкраще – у казані
- Додайте до цибулі моркву, болгарський перець, трохи пасеруйте і додайте подрібнену капусту.
- Перемішайте всі овочі, трохи гарячої води додайте і тушкуйте їх в казані до готовності.
- Коли овочі майже повністю втушкуються і розм’якшуться, додайте до них подрібнені томати.
- Поки овочі тушкуються, рис промийте, залийте окропом і нехай він стоїть так 15-20 хвилин.
- Набряклий рис потім перекладіть у казан, додайте туди сіль і перець за смаком. Щоб блюдо було м’якшим, додайте трохи води або бульйону і тушкуйте під кришкою.
- В кінці додайте в казан дрібнорубану петрушку і рубаний часник за бажанням.
- Під кришкою і під рушником пропарте блюдо ще 15 хвилин, відключивши вогонь, щоб рис увібрав в себе вологу і став розсипчастим. Подавайте страву до гарячого столу.
Смачного!