Погодьтеся, знайти людину, байдужу до домашніх голубців, досить складно. Їх люблять усі, включаючи мою сім’ю. Але крутити капусту з начинкою не завжди є час і сили. Пам’ятаю, раніше я готувала цю страву тільки у вихідні, виділяючи мінімум півтори години часу. Поки не навчилася робити ліниві голубці з капустою!
Цей рецепт мені підказала тітонька із Закарпаття. Безумовно, в цій красивій гірській місцевості вміють готувати смачні і дуже ситні страви. Голубці по-закарпатськи, ароматний бограч, грибна юшка, кнедлики і бануш-пряме тому підтвердження!
Як приготувати ліниві голубці з капустою по-закарпатськи
Смак цих голубців з капустою і фаршем нічим не поступається оригінальним рецептом. Зате вам не доведеться витрачати час, щоб накрутити гору голубців! 15-20 хвилин підготовки — і ваше блюдо вже на плиті.
- Фарш із яловичини 500 гр.
- Рис білий 300 гр.
- Цибуля ріпчаста 250 гр.
- Морква 150 гр.
- Перець болгарський 150 гр.
- Помідор 2 шт.
- Капуста білокачанна 1 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Паприка 2 ч. л.
- Томатний сік 100 мл.
- Кріп за смаком
- Наріжте капусту, присипте її сіллю, перемішайте і залиште на час.
- Розігрійте глибоку сковороду з соняшниковою олією. Обсмажте нарізану цибулю до світло-золотистого кольору.
- Дрібно наріжте болгарський перець і додайте його на сковороду до цибулі. Перемішайте і обсмажуйте кілька хвилин.
- Додайте натерту на тертці моркву і обсмажуйте овочі, постійно помішуючи. В самому кінці додайте бланшовані і нарізані помідори. Готуйте ще 2 хвилини, а потім приправте овочі солодкою паприкою.
- Змішайте промитий рис з засмажкою, фаршем і рубаним кропом. Посоліть і поперчіть за смаком. Гарненько перемішайте інгредієнти.
- Викладіть в каструлю капусту і рисово-м’ясну суміш, чергуючи шари. Зверху полийте інгредієнти томатним соком, а потім залийте водою так, щоб вона не діставала до верхнього шару. Накрийте каструлю кришкою і варіть до готовності на невеликому вогні. Знадобиться 25-30 хвилин.
- Після приготування гарненько перемішайте блюдо і подавайте на стіл.
Якщо ви не любите кріп, можете не додавати його в ледачі голубці з капустою і фаршем. Замініть його іншою зеленню або викресліть зовсім. Крім того, ви можете використовувати улюблені спеції або трохи часнику для додання страві бажаного смаку. Якщо у вас немає томатного соку, його можна замінити 1 ст.л. томатної пасти. Подавайте голубці по-закарпатськи з м’ясом, додавши до них сметану. Приємного апетиту!