Рецепт дійсно простий: по черзі обсмажуємо цибулю, буряк і моркву, після чого масу присмачуємо спеціями, томатною пастою і фасуємо по банках. Завдяки обсмажуванню ікра виходить насиченою і ароматною. Бажано вибирати молодий, солодкий буряк — з таким буряком ікра буде дійсно «пальчики оближеш».
Інгредієнти
Порції: –+
- Буряк 600 гр.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 100 гр.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Цукор-пісок за смаком
- Базилік сушений за смаком
- Суміш перців за смаком
- Часник 1 зуб.
- Оцет столовий 9% 1 ч. л.
- Кріп за смаком
Кроки
- Буряк, моркву і ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо і обсушуємо.
- Ріпчасту цибулю ріжемо на дрібні кубики. На сковороді розігріваємо рослинну олію і обсмажуємо в ній цибулю до золотистої скоринки. Не забуваємо помішувати, щоб цибуля не пригоріла, але придбала рум’янець по всій масі.
- Моркву і буряк тремо на дрібній тертці. До обсмаженої цибулі викладаємо спочатку терту моркву, перемішуємо, обсмажуємо пару хвилин при помішуванні. Слідом викладаємо тертий буряк, а також сіль і цукор за смаком. Додаємо сухий базилік і кріп, суміш мелених перців, томатну пасту і томатний сік. Перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом п’ятнадцяти хвилин.
- Часник очищаємо і подрібнюємо. Висипаємо його в ікру, перемішуємо. Вливаємо оцет, знову перемішуємо і через п’ять хвилин знімаємо з плити.
- Розкладаємо гарячу ікру по сухим стерильним банкам, закриваємо сухими стерильними кришками, даємо повільно охолонути і прибираємо на зберігання.
Приємного апетиту!