Простий рецепт ікри з буряка на зиму «Пальчики оближеш»

Рецепт дійсно простий: по черзі обсмажуємо цибулю, буряк і моркву, після чого масу присмачуємо спеціями, томатною пастою і фасуємо по банках. Завдяки обсмажуванню ікра виходить насиченою і ароматною. Бажано вибирати молодий, солодкий буряк — з таким буряком ікра буде дійсно «пальчики оближеш».

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
1 год 40 хвДрук
  • Буряк, моркву і ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо і обсушуємо.
  • Ріпчасту цибулю ріжемо на дрібні кубики. На сковороді розігріваємо рослинну олію і обсмажуємо в ній цибулю до золотистої скоринки. Не забуваємо помішувати, щоб цибуля не пригоріла, але придбала рум’янець по всій масі.
  • Моркву і буряк тремо на дрібній тертці. До обсмаженої цибулі викладаємо спочатку терту моркву, перемішуємо, обсмажуємо пару хвилин при помішуванні. Слідом викладаємо тертий буряк, а також сіль і цукор за смаком. Додаємо сухий базилік і кріп, суміш мелених перців, томатну пасту і томатний сік. Перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо протягом п’ятнадцяти хвилин.
  • Часник очищаємо і подрібнюємо. Висипаємо його в ікру, перемішуємо. Вливаємо оцет, знову перемішуємо і через п’ять хвилин знімаємо з плити.
  • Розкладаємо гарячу ікру по сухим стерильним банкам, закриваємо сухими стерильними кришками, даємо повільно охолонути і прибираємо на зберігання.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь