Апетитне поєднання кабачків, солодкого перцю та рису в томатному соусі подарує вам чудові хвилини задоволення. Заготівля перевершує за смаком світовий бренд, хоча ідея її рецепту прийшла саме від дядька Бенса і набула маси варіацій з різних інгредієнтів
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець болгарський ¾ кг.
- Помідор ¾ кг.
- Цибуля ріпчаста ¾ кг.
- Кабачок 2 кг.
- Рис білий 1 ст.
- Перець чилі 1 шт.
- Морква ¾ кг.
- Часник 1 головка
- Сіль 1.5 ст. л.
- Цукор-пісок ⅔ ст.
- Оцет столовий 9% 80 мл.
- Рослинна олія 150 мл.
На порцію
Калорії: 49 ккал
Білки: 1.3 г
Жири: 0.2 г
Вуглеводи: 10.6 г
Кроки
- Готувати салат Анкл бенс із рисом на зиму просто! Вимиті кабачки очистіть від шкірки і вийміть серцевину з насінням. Якщо кабачок молодий з ніжною шкіркою та ледве помітними січками – його чистити не потрібно.
- Нарізайте їх середніми кубиками.
- Перець промийте, виріжте серцевину з насінням і порубайте дрібними квадратиками.
- Моркву почистіть, сполосніть і натріть на тертці. З цибулі видаліть лушпиння і дрібно нашаткуйте.
- Часник почистіть, сполосніть та пустіть крізь прес. Об’єднайте його з олією.
- Гострий перець вимийте, наріжте тонкими кружальцями. Якщо хочете заготівлю гострішу – насіння залиште, інакше – видаліть їх.
- Помідори залийте окропом на хвилину, перекладіть у холодну воду та зніміть з них шкірку. Перекрутити томати на м’ясорубці.
- Перекладіть всі овочі в каструлю з товстим дном, влийте томатне пюре, заправте олією, посипте сіллю і цукром і добре перемішайте. Поваріть заготовку на середньому вогні від закипання 30 хвилин, помішуючи дерев’яною лопаткою.
- Рис промийте під проточною водою і покладіть у овочі. Вогонь зробіть малим та тушкуйте його ще 30 хвилин.
- За 5 хвилин до готовності додайте оцет і після встановленого часу розподіляйте салат по стерильним банкам. Переверніть тару і накрийте ковдрою до абсолютного охолодження на добу.
Смачного!