До нарізаних овочів додається сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, рослинна олія і частина оцту. Все перемішується і залишається на годину при кімнатній температурі. Далі салат вариться під кришкою 7 хвилин і розкладається по стерилізованим банкам.
Інгредієнти
Порції: –+
- Капуста білокачанна 500 гр.
- Перець болгарський 500 гр.
- Огірок 500 гр.
- Помідор 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 250 гр.
- Морква 250 гр.
- Рослинна олія 125 мл.
- Оцет столовий 9% 75 мл.
- Сіль 1 ст. л.
- Цукор-пісок 60 гр.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Лист лавровий 4 шт.
Кроки
- Для початку готуємо капусту. Знімаємо з неї верхні листки, промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому або бавовняному рушнику. Далі тонко шаткуємо її, перекладаємо в підходящу ємність, додаємо половину загального обсягу солі і злегка мнемо її руками. Тепер відставляємо її в сторону, щоб капуста пустила сік.
- Перець промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки з насінням і ріжемо його півкільцями або пір’ям.
- Огірки також вимиваємо і ріжемо на тонкі кружечки.
- Помиті помідори нарізаємо часточками як на овочевий салат. Переважно використовувати м’ясисті плоди, щоб вони максимально зберегли форму в готовому Кубанському салаті.
- Цибулю очистимо і нарізаємо її півкільцями середньої товщини. Моркву також очистимо і натираємо на крупній тертці, або дрібно нарізаємо її ножем.
- Перекладаємо всі овочі в каструлю і додаємо до них сіль, цукровий пісок, чорний перець горошком, рослинну олію і 1/3 оцту. Все ретельно перемішуємо і даємо салату постояти при кімнатній температурі протягом години. За цей час пару раз перемішуємо його. Далі ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.
- Через необхідний час відправляємо каструлю з овочами на вогонь, доводимо все до кипіння і продовжуємо варити протягом 7 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. В кінці приготування додаємо оцет, що залишився, перемішуємо і знімаємо з вогню. Розкладаємо гарячий салат по банках, щільно закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в покривало або плед і залишаємо до повного охолодження. Далі відправляємо на зберігання в льох або холодильник. Відкриваємо взимку і подаємо дуже смачний, ароматний салат до столу.
Приємного апетиту!