Салат “Кубанський” з капусти з болгарським перцем на зиму

Салат "Кубанський" з капусти з болгарським перцем на зиму

До нарізаних овочів додається сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, рослинна олія і частина оцту. Все перемішується і залишається на годину при кімнатній температурі. Далі салат вариться під кришкою 7 хвилин і розкладається по стерилізованим банкам.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
3 год 0 хвДрук
  • Для початку готуємо капусту. Знімаємо з неї верхні листки, промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому або бавовняному рушнику. Далі тонко шаткуємо її, перекладаємо в підходящу ємність, додаємо половину загального обсягу солі і злегка мнемо її руками. Тепер відставляємо її в сторону, щоб капуста пустила сік.
  • Перець промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки з насінням і ріжемо його півкільцями або пір’ям.
  • Огірки також вимиваємо і ріжемо на тонкі кружечки.
  • Помиті помідори нарізаємо часточками як на овочевий салат. Переважно використовувати м’ясисті плоди, щоб вони максимально зберегли форму в готовому Кубанському салаті.
  • Цибулю очистимо і нарізаємо її півкільцями середньої товщини. Моркву також очистимо і натираємо на крупній тертці, або дрібно нарізаємо її ножем.
  • Перекладаємо всі овочі в каструлю і додаємо до них сіль, цукровий пісок, чорний перець горошком, рослинну олію і 1/3 оцту. Все ретельно перемішуємо і даємо салату постояти при кімнатній температурі протягом години. За цей час пару раз перемішуємо його. Далі ретельно вимиваємо під гарячою водою з содою банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.
  • Через необхідний час відправляємо каструлю з овочами на вогонь, доводимо все до кипіння і продовжуємо варити протягом 7 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. В кінці приготування додаємо оцет, що залишився, перемішуємо і знімаємо з вогню. Розкладаємо гарячий салат по банках, щільно закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в покривало або плед і залишаємо до повного охолодження. Далі відправляємо на зберігання в льох або холодильник. Відкриваємо взимку і подаємо дуже смачний, ароматний салат до столу.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь