Салат Нісуаз з тунцем

Салат Нісуаз з тунцем

Салат Нісуаз родом з Франції. У перекладі його назва означає, що блюдо приготовлено так, як в Ніцці. У нас закуска не так популярна, як Цезар або грецький салат. Але не менш смачна і ситна. Спочатку Нісуаз вважався простою їжею для рибалок і складався з анчоусів, маслин, оливкової олії і винного оцту. Решта інгредієнтів додали значно пізніше.

У класичному варіанті сучасного салату ви обов’язково зустрінете тунець. Він може бути як свіжий, так і консервований. Також в закуску входить квасоля, яйця, томати, оливки і зелень. Залишилася і заправка на основі оливкової олії. Щоб зробити салат більш пікантним, кухарі часто додають гірчицю і трохи часнику. Пропонуємо вам спробувати один з варіантів цієї страви.

Кроки
25 хвДрук
  • З’єднайте оливкову олію, винний оцет, цукор, гірчицю, сіль, перець і часник, пропущений через прес. Перемішайте і відкладіть в сторону на 20 хвилин.
  • Помийте картоплю і відваріть до готовності. Зваріть яйця круто. Відкрийте консервовану квасолю і відкиньте на друшляк.
  • Скип’ятіть воду. Стручкову квасолю пересипте в друшляк, опустіть на 6 хвилин в окріп і відразу ж занурте в крижану воду. Дайте рідині стекти.
  • Розкладіть листя салату по дну тарілки і полийте 2 ст.л. заправки. Очистіть картоплю і яйця, наріжте їх часточками і викладіть на листя салату ближче до краю. Додайте помідори, розрізані навпіл.
  • Змішайте консервовану квасолю зі стручковою і оливками, нарізаними кільцями. Викладіть в середину страви. Зверху розкладіть шматочки тунця і полийте все заправкою.

Не обов’язково викладати всі інгредієнти окремо. Ви можете змішати їх (крім яєць) і вже потім викласти на листя салату. Або ж додати в закуску мікс зелені. А в кінці прикрасити часточками яєць. Якщо їх додати раніше, жовток випаде і зіпсує зовнішній вигляд страви. Не зайвими будуть каперси, болгарський перець і навіть огірок. Експериментуйте і шукайте свій ідеальний склад салату Нісуаз.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь