Салат Нісуаз родом з Франції. У перекладі його назва означає, що блюдо приготовлено так, як в Ніцці. У нас закуска не так популярна, як Цезар або грецький салат. Але не менш смачна і ситна. Спочатку Нісуаз вважався простою їжею для рибалок і складався з анчоусів, маслин, оливкової олії і винного оцту. Решта інгредієнтів додали значно пізніше.
У класичному варіанті сучасного салату ви обов’язково зустрінете тунець. Він може бути як свіжий, так і консервований. Також в закуску входить квасоля, яйця, томати, оливки і зелень. Залишилася і заправка на основі оливкової олії. Щоб зробити салат більш пікантним, кухарі часто додають гірчицю і трохи часнику. Пропонуємо вам спробувати один з варіантів цієї страви.
- Картопля 2 шт.
- Кукурудза консервована 400 гр.
- Квасоля стручкова 200 гр.
- Тунець консервований 370 гр.
- Черрі 8 шт.
- Оливки 100 гр.
- Салат Латук 1 шт.
- Куряче яйце 2 шт.
- Часник 1 зуб.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Гірчиця діжонська 2 ч. л.
- Оцет білий винний 2 ст. л.
- Олія оливкова 5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- З’єднайте оливкову олію, винний оцет, цукор, гірчицю, сіль, перець і часник, пропущений через прес. Перемішайте і відкладіть в сторону на 20 хвилин.
- Помийте картоплю і відваріть до готовності. Зваріть яйця круто. Відкрийте консервовану квасолю і відкиньте на друшляк.
- Скип’ятіть воду. Стручкову квасолю пересипте в друшляк, опустіть на 6 хвилин в окріп і відразу ж занурте в крижану воду. Дайте рідині стекти.
- Розкладіть листя салату по дну тарілки і полийте 2 ст.л. заправки. Очистіть картоплю і яйця, наріжте їх часточками і викладіть на листя салату ближче до краю. Додайте помідори, розрізані навпіл.
- Змішайте консервовану квасолю зі стручковою і оливками, нарізаними кільцями. Викладіть в середину страви. Зверху розкладіть шматочки тунця і полийте все заправкою.
Не обов’язково викладати всі інгредієнти окремо. Ви можете змішати їх (крім яєць) і вже потім викласти на листя салату. Або ж додати в закуску мікс зелені. А в кінці прикрасити часточками яєць. Якщо їх додати раніше, жовток випаде і зіпсує зовнішній вигляд страви. Не зайвими будуть каперси, болгарський перець і навіть огірок. Експериментуйте і шукайте свій ідеальний склад салату Нісуаз.