Я вже повним ходом складаю меню на новорічний стіл. Цього разу у мене буде велика компанія з друзів і родичів, тому їжі буде багато. Звичайно, страви повинні бути різноманітними, щоб вразити і доросле, і молоде покоління. Моє відкриття — салат “Росолье” — це золота середина!
Традиційна естонська закуска дуже нагадує улюблений нами “оселедець під шубою”. Але тут все інакше: ніяких шарів і ніякої вареної моркви, яку багато хто не любить. Замість цього буде незвичайний інгредієнт, який додасть родзинку смаку, і дуже апетитний соус! Розповідаю, як приготувати Естонський салат «Росолье»!
- Картопля 700 гр.
- Оселедець 400 гр.
- Яблуко 1 шт.
- Майонез столовий молочний 120 гр.
- Гірчиця 1 ст. л.
- Куряче яйце 3 шт.
- Соус з хрону 1 ст. л.
- Буряк 600 шт.
- Огірок солоний 150 гр.
- Цибуля червона 50 гр.
- Сметана 15% 120 мл.
- Сіль ½ ч. л.
- Петрушка 5 гр.
- Відваріть буряк, картоплю і яйця. Наріжте овочі невеликими кубиками.
- Солоні огірки, червона цибуля, очищені яблука і філе оселедця наріжте кубиками такого ж розміру.
- Щоб приготувати заправку, змішайте сметану, майонез, гірчицю, соус з хрону і сіль.
- Заправте салат, перемішайте і відправте його в холодильник на півгодини.
- Наріжте курячі яйця пластинами, а петрушку дрібно порубати. Прикрасьте цими інгредієнтами салат.
Рецепт естонського салату “Росолье” потрібно записати і тим, хто любить класичні святкові страви, але не проти спробувати щось новеньке. Вибирайте якісне філе оселедця, адже це — головний інгредієнт!