М’ясо зробить будь-який салат ситним і неповторно смачним. Салати з м’ясом найкраще робити максимально легкими, уникаючи жирних заправок на зразок майонезу. Пропонуємо вам приготувати пікантний і оригінальний салат, який називається «Тбілісі».
Ця дивовижна закуска стала для мене справжнім відкриттям завдяки поєднанню таких цікавих продуктів, як червона квасоля, яловичина і болгарський перець. Інгредієнти варто брати строго за рецептом, адже саме таке їх поєднання робить салат «Тбілісі» особливим.
- Яловичина 300 гр.
- Перець болгарський 1 шт.
- Перець чилі ¼ шт.
- Волоський горіх 50 гр.
- Хмелі-сунелі 1 щіп.
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Квасоля червона 300 гр.
- Цибуля червона 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Кінза 1 пуч,
- Оцет білий винний 1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Відваріть м’ясо, наріжте соломкою або кубиками.
- Наріжте цибулю півкільцями і помістіть її на 2 хвилини в гарячу воду, щоб зробити смак більш ніжним. Змішайте з м’ясом.
- Очистіть болгарський перець від насіння, наріжте соломкою. Гострий перець наріжте дуже дрібно. Змішайте з іншими інгредієнтами.
- Злийте рідину з банки з квасолею, додайте її до інших інгредієнтів. Волоські горіхи перед додаванням в салат обсмажте і подрібніть.
- Додайте в салат нарізану кінзу, подрібнений часник, хмелі-сунелі, посоліть.
- Заправте салат оливковою олією і оцтом.
За бажанням можна прикрасити салат зернами граната. Ця апетитна закуска може цілком замінити вечерю. А ще вона стане яскравою прикрасою вашого святкового столу. Порадуйте своїх друзів і поділіться з ними рецептом салату!