Рецепти салатів з сьомгою є в кулінарній книзі кожної господині. Слабосолона сьомга дуже хороша сама по собі, а в поєднанні з вареними яйцями і соковитим огірком ви отримаєте чудове повноцінне блюдо.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сьомга слабосолена 250 гр.
- Огірок 2 шт.
- Рис білий варений 1 ст.
- Куряче яйце (лише білки) 5 шт.
- Авокадо 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Лимон ½ шт.
- Кріп за смаком
- Майонез столовий молочний за смаком
Кроки
- Філе слабосоленої сьомги наріжте кубиками.
- Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте, обшпарте окропом і залийте соком половини лимона, залиште на кілька хвилин для маринування.
- Моркву зваріть і натріть на тертці.
- Огірки помийте і наріжте кубиками.
- Варені яйця очистіть від лушпиння, відокремте білки від жовтків. Натріть білки на крупній тертці.
- Кріп порубати ножем. Авокадо наріжте кубиками і збризніть лимонним соком, щоб воно не потемніло. Всі подрібнені інгредієнти складіть в салатницю, додайте мариновану цибулю, варений рис і майонез, перемішайте.
- Салат можна подавати в салатниці, змішавши всі інгредієнти. Або викласти шари в наступному порядку: рис, сьомга, кріп, цибуля, авокадо, білок яйця, огірок, морква. Кожен шар промазати майонезом.
У другому випадку подача буде більш красивою, але на смак салату це не відіб’ється.