Суп «Рататуй», як страва французької кухні, готується подібно до овочевого рагу з таким же ім’ям, але до нього додаються курячий бульйон з консервованою квасолею. Овочі для супу обсмажуються і набір їх може бути різним, що залежить від сезону, а густоту супу можна змінити на свій смак. До такого супу традиційно подаються сухарики або обсмажений багет із плавленим сиром.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цибуля ріпчаста 100 гр.
- Цукіні 100 гр.
- Кабачок 100 гр.
- Баклажан 100 гр.
- Помідор 100 гр.
- Часник 2 зуб.
- Прованські трави 1 ч. л.
- Бульйон із курки 500 мл.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Квасоля біла консервована 100 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Сухарики за смаком
На порцію
Калорії: 105 ккал
Білки: 2.0 г
Жири: 6.1 г
Вуглеводи: 10.1 г
Кроки
- Насамперед підготувати всі інгредієнти для супу «Рататуй». Овочі почистити та промити.
- Потім усі овочі нарізати невеликими кубиками.
- У каструлі з товстим дном обсмажити до прозорості цибулю, додати подрібнений часник із сіллю та прованськими травами і при помішуванні посмажити ще пару хвилин.
- Далі перекласти на каструлю нарізку цукіні, баклажана, кабачка і посмажити до м’якості овочів.
- Потім покласти в каструлю помідор і посмажити ще 3-4 хвилини.
- До обсмажених овочів додати дві столові ложки томатної пасти, консервовану квасолю, сіль із чорним перцем, залити все курячим бульйоном і перемішати. Поварити суп на невеликому вогні протягом 15-20 хвилин, зняти пробу та відкоригувати смак.
Приготовлений суп «Рататуй» розлити по мисках і гарячим подати до столу, доповнивши сухариками. Смачного!