Це не просто помідорна заготівля, це справжня паличка-виручалочка, коли хочеться приготувати на вечерю смачну пасту і зробити це швидко. Особисто для мене томатний соус до макаронів служить відмінною альтернативою шкідливому кетчупу та іншим магазинним заправкам.
Повірте, він невимовний: у міру гострий, злегка солодкуватий і дуже ароматний. Взимку, коли помідори коштують божевільних грошей, я знаю, що в запасі у мене завжди є чудовий соус, зроблений восени за найпростішим рецептом. Найчастіше додаю його до макаронів, але не менш смачно виходить і з м’ясом, і картопляним пюре, і просто як намазка на свіжий батон. рекомендую!
Чим унікальний томатний соус до макаронів
Головним плюсом цього соусу вважаю наявність зелені. Базилік надає томатній заправці просто неймовірної пікантності і незабутнього післясмаку, а ось свіжа петрушка робить його більш освіжаючим. Деякі господині додають у томатні соуси кріп чи кінзу. Але для нашої родини така зелень перебиває смак. А ви можете поекспериментувати.
- Помідор 1 кг.
- Перець болгарський 1 кг.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Часник 100 гр.
- Базилік свіжий 1 пучок
- Петрушка 1 пучок
- Оцет столовий 9% 50 мл.
- Перець чилі 25 гр.
- Добре помийте помідори, видаліть зайве. Великі плоди розріжте на 4 частини, маленькі – на 2.
- Також позбавте болгарський перець від насіння та плодоніжки.
- Очищений часник і підготовлені помідори з перцем прокрутіть через м’ясорубку (подрібніть у блендері).
- Видаліть насіння гострого перцю. Відправте в м’ясорубку до підготовленої овочевої маси. Кількість доданого перцю регулюйте на власний смак.
- Поставте каструлю на середній вогонь.
- Посоліть заготівлю та всипте цукор. Перемішайте, щоб все добре розчинилося.
- Дрібно наріжте базилік з петрушкою і відправте в томатний соус. Варіть соус протягом 8 хвилин.
- Потім влийте оцет і проваріть ще 2 хвилини на маленькому вогні.
- Розлийте соус по стерилізованих банках, закатайте кришками. Переверніть готову закрутку, накрийте ковдрою і чекайте на повне охолодження.
Такі баночки спокійно зберігаються при кімнатній температурі усю зиму і навіть до наступного врожаю.