Вегетаріанський рамен без м’яса легко приготувати в домашніх умовах. Це більш спрощений, але не менш цікавий та смачний варіант знаменитої азіатської страви. Обов’язково спробуйте приготувати для вашого швидкого домашнього обіду, вечері чи перекушування. Побалуйте себе і ваших рідних!
Інгредієнти
Порції: –+
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 головка
- Капуста брокколі 300 гр.
- Печериці свіжі 400 гр.
- Олія оливкова 2 ст.л.
- Мисо-паста 4 ст.л.
- Паста тахіні 1 ст.л.
- Соус соєвий 1 ст.л.
- Соус теріякі 4 ст.л.
- Цукор-пісок 1 ст.л.
- Гречана локшина 250 гр.
- Соус чилі 1 ст.л.
- Кунжут 2 ст.л.
- Окріп 1.5 л.
Кроки
- Очищаємо цибулю і ріжемо її на шматки середнього розміру. Часник розбираємо на часточки і очищаємо їх від лушпиння.
- У каструлі розігріваємо олію та обсмажуємо цибулю. Сюди відправляємо нарізаний часник. Томимо під кришкою 10 хвилин, потім вливаємо півтора літра окропу і варимо 20 хвилин. Готовий бульйон проціджуємо, а овочі розтираємо, щоб віджати якомога більше соку.
- Брокколі кладемо в каструлю і заливаємо водою.
- Відварюємо овоч до м’якості, але не перетравлюємо. Інакше броколі втратить яскравий колір.
- В окремому посуді перемішуємо цукор, пасту місо, соус тахіні, соєвий соус і цукор. Викладаємо в бульйон і приправляємо перцем і сіллю.
- Гриби нарізаємо невеликими пластинками і обсмажуємо в олії до рум’янцю, додаємо соус теріяки і перемішуємо.
- Викладаємо в тарілку бульйон із вмістом, гриби, броколі та відварену локшину. Додаємо кунжутну олію, соус чилі та прикрашаємо кунжутом. Оригінальний вегетаріанський рамен без м’яса готовий!