Любителі кабачків не обмежуються тим, що варять кабачкову ікру і маринують свої улюблені овочі. Засолка кабачків – ще один прекрасний спосіб заготовити на зиму кабачок, який як не можна до речі доведеться і до святкового, і до повсякденного столу.
Засолка кабачків за класичним рецептом
Беруть молоді невеликі кабачки з щільною м’якоттю. Овочі миють і замочують на пару годин у холодній воді. Взяти тару, покласти на дно половину приправ (часник, кріп, корінь хрону, часник, червоний гіркий перець), укласти кабачки. Зверху покласти другу частину приправ. Також можна використовувати листя смородини, вишні, зелень екстрагону. Кабачки заливають зверху розсолом, а зверху притискають дерев’яним кругом і гнітом. Посуд накривають чистою тканиною і тримають при кімнатній температурі до старту бродіння. Потім переносять посуд в приміщення з низькою температурою – нуль-один градус. Через 2 тижні, долив розсіл, кабачки закочують.
Рецепт швидкої заготовки кабачків
Кабачки кілька разів заливають гарячою кип’яченою водою, а потім цю воду зливають. Заливши втретє, додають оцет, спеції і приправи, і закочують банки. Остигають кабачки, як і всі закачування – «догори дригом» і закутані покривалами, ковдрами, закладені подушками.
Залишилося додати, що солоні кабачки, як і солоні огірки, підійдуть до величезної кількості популярних страв – м’яса і птиці, биточки і котлет, ароматного омлету і картопельки. Але найголовніше – це те, що практично не містить калорій кабачок можна вживати в своє задоволення без остраху «наїсти» зайві кілограми. Ними швидко наїдаєшся, а ваги нітрохи не додається.
А оскільки сезон свіжих кабачків триває не так вже й довго, засолювання і маринування кабачків дозволяє вам насолоджуватися плюсами цього популярного овоча і взимку.
60 хв5
Ця смачна закуска з кабачків буде чудовим доповненням до основних страв на обідньому столі та не тільки. Кабачки по-болгарськи мають приємний кисло-солодкий смак і залишаються хрусткими та соковитими.
24 год 0 хв3
При згадці поєднання кабачки з аличою зазвичай спадає на думку компот. Однак спробуйте цю оригінальну заготівлю з молодих кабачків кружальцями з цибулею та аличою, вона здивує вас своїм...
4 год 0 хв5
Мариновані кабачки з гірчицею виходять пікантними та оригінальними. Холодну закуску можна подавати до гарячих м’ясних страв. Особливо така заготовка гарна до шашликів.
20 хв3
Ми з чоловіком вже змирилися, що в цьому році відпочинок в Одесі нам не світить. Проте гріють душу спогади про це чудове місто. Жінка, у якої ми зупинялися...
45 хв10
Як же добре буває взимку відкрити баночку домашньої консервації! Люблю, коли у нас в погребі збирається багато заготовок різних салатів і маринованих овочів. Хоча часто закриваю по вже.
2 год 25 хв2
Для приготування рулетиків вибирайте більш молоді кабачки. За розміром вони повинні практично збігатися з розміром огірків, інакше їх буде складно тонко нарізати і скрутити.
2 год 5 хв2
Якщо ви не пробували це блюдо, то обов’язково приготуйте і спробуйте. Хрусткі огірочки і ніжні кабачки з часником, морквою і перцем точно сподобаються вашим гостям.
40 хв4
Багато хто любить мариновані грибочки, однак, з приготуванням цієї страви завжди потрібно повозитися. Тому, Вашій увазі представляється рецепт швидких і простих маринованих кабачків
20 хв3
Універсальна і швидка закуска з кабачків з соєвим соусом і часником – простий рецепт, який не займе вас довше, ніж на 5 хвилин. Головний плюс цієї страви полягає...
2 год 27 хв4
Блюдо насичене різними смаками (солодким, кислим і гострим) – це швидкі мариновані кабачки, приготовані в азіатському стилі. Така закуска відмінно підходить, як для сімейної вечері, так і для.
3 год 20 хв4
Кабачки, замариновані в пакеті – це та закуска, яка першою розлітається зі столу. Це не тільки дуже смачна страва, але ще і низькокалорійна і корисна, так як кабачок...
3 год 30 хв4
Закуска з кабачків приготована за цим рецептом, вже дуже нагадує мариновані гриби і миттєво розлітається зі столу. Відмінно доповнює будь-які м’ясні страви, а також прекрасно
50 хв4
Швидка, низькокалорійна, а головна корисна закуска виходить з такого простого продукту, як кабачок. У розпал літнього сезону, коли молоді ніжні цукіні можна купити скрізь – запасаємося
5 год 20 хв4
Небанальна закуска з кабачків готується дуже швидко і просто, доведеться почекати тільки пару годин, поки овоч промаринується медом, сіллю і різними травами. Таке блюдо прекрасно поєднується з будь-якими.
8 год 20 хв4
Пікантні з легкою гостротою кабачки готуються дуже швидко і легко, а за смаком залишаються натуральними і хрусткими. Паприка надає закусці неймовірний аромат і цікавий ненав’
1 год 15 хв2
Замариновані в одній банці патисон і кабачок – закуска візуально-естетична і без особливої відмінності смаків овочів, але тим не менше такий варіант домашньої заготовки існує.
45 хв1
Цікавий спосіб маринування кабачків на зиму – в кетчупі. Овочі в банці залишаться хрусткими, але при цьому придбають насичений кисло-солодкий смак. Яскраве частування стане улюбленою
60 хв2
Смачний і простий рецепт маринування кабачків — з морквою. Заготовте овочі на зиму і порадуйте близьких оригінальним частуванням. Закуска вийде соковитою і хрусткою, а також прекрасно
45 хв1
Один з цікавих варіантів заготовити хрусткі кабачки на зиму — з лимонною кислотою. Смачне частування обов’язково полюбиться всім вашим рідним. Подавайте його до м’
4 год 40 хв4
Кабачки на зиму — це завжди смачне і оригінальне частування. А ще їх можна заготовити за особливим рецептом, завдяки якому смак овоча буде нагадувати гриби. Беріть на замітку...