Неймовірно соковитий, легкий і дуже смачний вітамінний салатик. Тут велика кількість свіжих овочів, які просто кишать корисними властивостями. Все дуже соковите, хрустке, яскраве – блюдо виходить не тільки неймовірно смачним, але і красивим. Окремо хочеться сказати про соус, який є якоюсь родзинкою цього салату.
Якщо ви хочете отримати ще більш цікавий смак, можна заздалегідь замаринувати цибулю. Що знадобиться для маринаду, зазначено нижче. Всі складові потрібно з’єднати і залити цією сумішшю нарізану цибулю. Через 10-15 хвилин рідину можна зливати, а мариновану цибульку додавати в салат.
Інгредієнти
Порції: –+
- Морська капуста 300 гр.
- Кукурудза консервована 250-280 гр.
- Цибуля червона 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Огірок 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Знадобиться для маринування цибул
- Окріп 100-150 мл.
- Оцет яблучний 6% 1 ст. л.
- Цукор-пісок 1 ч. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Знадобиться для заправки салату
- Олія оливкова 4-5 ст. л.
- Гірчиця 2 ст. л.
- Оцет білий винний 1-1.5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Моркву, огірок і перець промийте під водою, потім витріть, щоб стали сухими.
- У перчика видаліть насіння і наріжте його соломкою.
- Огірок наріжте тонкими слайсами, а потім вже самі слайси – соломкою, тримаючи ніж діагонально.
- Очищену цибулю поріжте на четвертинки кілець. Морквину очистіть і натріть на крупній тертці.
- Всі підготовлені продукти з’єднайте в салатник.
- Туди ж додайте кукурудзу, заздалегідь зливши з банки рідину. Тепер відправте в салатник капусту.
- У чашку налийте оливкову олію, додайте гірчицю, сіль, чорний мелений перець і винний оцет. Все добре розмішайте.
- Заправте соусом салат і теж добре перемішайте.