Ніжну і танучу в роті кабачкову ікру можна приготувати за допомогою блендера. Цікавий кулінарний рецепт передбачає додавання майонезу і томатної пасти. Використовуйте ідею, щоб урізноманітнити зимові заготовки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 6 кг.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Перець болгарський 1 кг.
- Часник 2 шт.
- Сіль за смаком
- Цукор-пісок 1 ст. л.
- Рослинна олія 200 мл.
- Томатна паста 400 мл.
- Майонез столовий молочний 400 мл.
- Кислота лимонна 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
Кроки
- Промиваємо кабачки, перці і ріпчасту цибулю. Перемелюємо овочі в блендері, відправляємо в каструлю і томимо близько 40 хвилин.
- Доповнюємо масу сіллю, цукром і майонезом.
- Далі додаємо рослинну олію і томатну пасту.
- Відправляємо в заготовку подрібнений часник і лимонну кислоту. Вимішуємо і готуємо ще 30 хвилин.
- Готове частування розкладаємо по стерилізованим банкам і порційно доповнюємо оцтом (приблизно 1 чайна ложка на банку). Можна закочувати.
Яскрава і смачна ікра з кабачків готова. Зберігайте в холодному місці.