Дуже простий рецепт ідеальної овочевої ікри, приготовленої з кабачків, моркви, цибулі та болгарського перцю. Блюдо дуже нагадує ту ікру, яку можна було знайти на магазинних полицях дуже багато років тому.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 3 кг.
- Морква 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 500 гр.
- Перець болгарський 3 шт.
- Рослинна олія 200 мл.
- Томатна паста 200 мл.
- Цукор-пісок ½ ст.
- Сіль 2 ст. л.
- Часник 3 зуб.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Приправа 1 ч. л.
- Оцет білий винний 30 мл.
Кроки
- Готуємо всі необхідні продукти: овочі ретельно промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Відміряємо необхідну кількість спецій, з великих кабачків знімаємо щільну шкірку.
- Чисті кабачки, моркву і болгарський перець нарізаємо довільно невеликими шматочками, викладаємо у форму для запікання, а зверху поливаємо рослинною олією. Запікаємо півтори години при температурі 200 градусів.
- Поки овочі нудяться в духовці – тонко нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на невеликій кількості олії. Як тільки цибуля стане напівпрозорою – додаємо до неї подрібнений часник. Готуємо ще кілька хвилин і знімаємо з вогню.
- Дістаємо з духової шафи запечені овочі.
- Всі інгредієнти з’єднуємо в одній ємності і пюріруем занурювальним блендером до однорідної консистенції. Далі, пюре, що вийшло перекладаємо в мультиварку і додаємо томатну пасту.
- Включаємо програму “Тушкування”, а на таймері встановлюємо 35 хвилин.
- Через півгодини додаємо спеції, цукровий пісок, сіль і оцет – перемішуємо і повторюємо програму (теж 35 хвилин).
- Гарячу масу намагаємося періодично помішувати дерев’яною лопаткою.
- Як тільки мультиварка вимкнеться-розкладаємо ароматну ікру по заздалегідь простерилізованим баночках і закочуємо. Ставимо на кришки до повного охолодження і потім прибираємо в місце зберігання.
Приємного апетиту!