Кабачкова ікра, як в магазині по ГОСТу СРСР

Кабачкова ікра, як в магазині по ГОСТу СРСР

Дуже простий рецепт ідеальної овочевої ікри, приготовленої з кабачків, моркви, цибулі та болгарського перцю. Блюдо дуже нагадує ту ікру, яку можна було знайти на магазинних полицях дуже багато років тому.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
3 год 40 хвДрук
  • Готуємо всі необхідні продукти: овочі ретельно промиваємо і обсушуємо за допомогою паперових рушників. Відміряємо необхідну кількість спецій, з великих кабачків знімаємо щільну шкірку.
  • Чисті кабачки, моркву і болгарський перець нарізаємо довільно невеликими шматочками, викладаємо у форму для запікання, а зверху поливаємо рослинною олією. Запікаємо півтори години при температурі 200 градусів.
  • Поки овочі нудяться в духовці – тонко нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на невеликій кількості олії. Як тільки цибуля стане напівпрозорою – додаємо до неї подрібнений часник. Готуємо ще кілька хвилин і знімаємо з вогню.
  • Дістаємо з духової шафи запечені овочі.
  • Всі інгредієнти з’єднуємо в одній ємності і пюріруем занурювальним блендером до однорідної консистенції. Далі, пюре, що вийшло перекладаємо в мультиварку і додаємо томатну пасту.
  • Включаємо програму “Тушкування”, а на таймері встановлюємо 35 хвилин.
  • Через півгодини додаємо спеції, цукровий пісок, сіль і оцет – перемішуємо і повторюємо програму (теж 35 хвилин).
  • Гарячу масу намагаємося періодично помішувати дерев’яною лопаткою.
  • Як тільки мультиварка вимкнеться-розкладаємо ароматну ікру по заздалегідь простерилізованим баночках і закочуємо. Ставимо на кришки до повного охолодження і потім прибираємо в місце зберігання.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь