Легкий салат з кабачком та морквою

Азіатські страви хороші тим, що більшість із них не потребують тривалої термообробки. Звичайно ж, насамперед це стосується закусок. Так, приготування ароматного овочевого салату по-азіатськи не передбачає відварювання моркви та обсмажування кабачка. Їх слід додавати сирими. А вже пікантна заправка-маринад робить все інше!. Для цього радимо підігріти на сковороді олію зі спеціями (коріандром та солодкою паприкою). Влийте до цієї суміші ще соєвий соус – і незрівнянну заправку можна додавати до овочів.

Як приготувати салат з кабачком та морквою

Пам’ятайте, що кабачок перед додаванням у закуску має віддати зайвий сік. Для цього його потрібно нарізати слайсами. Потім варто додати до нього сіль і все добре перемішати руками. Потім кабачок слід віджати, видаляючи вологу. Тільки після цих нехитрих маніпуляцій овоч можна змішувати з рештою інгредієнтів.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
35 хвДрук
  • Добре миємо кабачок. Нарізаємо тонкими слайсами. Видаляємо частину з насінням. Додаємо 1 ч. л. солі та перемішуємо все руками. Залишаємо на 15 хвилин. Потім віджимаємо його.
  • Очищаємо моркву. Нарізаємо тоненькими слайсами, використовуючи овочечистку. Змішуємо моркву з кабачком.
  • Ретельно миємо болгарський перець. Видаляємо плодоніжку та насіння. Нарізаємо його дрібною соломкою. Додаємо солодкий перець до решти овочів.
  • Розігріваємо на сковороді олію. Додаємо до неї коріандр та солодку мелену паприку. Вливаємо соєвий соус. Прогріваємо все протягом декількох хвилин.
  • Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник та гарячу олію зі спеціями до овочів.
  • Промиваємо петрушку. Подрібнюємо її. Додаємо зелень, оцет 9%, цукор та насіння кунжуту до підготовлених інгредієнтів. Хорошо все перемішуємо і залишаємо на 2-3 години.

За бажання ви можете замінити столовий оцет лимонним соком. Легка кислинка так і буде присутня у блюді, але з’явиться ще й цитрусова нотка. Такий свіжий і яскравий салат вам точно сподобається!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь