Будь-яка господиня знає, що заготівлі – найкращий варіант, як швидко знайти застосування багатого врожаю овочів. Наприклад, приготувавши салат з помідорів і кабачків на зиму можна вигідно прилаштувати цілих два овочі. Це чудове поєднання обов’язково сподобається і вам, і вашим домочадцям.
Інгредієнти
Порції: –+
- Помідор 3 кг.
- Кабачок 3 кг.
- Перець болгарський 3 кг.
- Морква (велика) 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 головки
- Рослинна олія 1 ст.
- Перець чорний горошок 6 шт.
- Перець запашний горошок 6 шт.
- Цукор-пісок 4 ст. л.
- Сіль 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% 1.5 ст. л.
На порцію
Калорії: 86 ккал
Білки: 0.8 г
Жири: 6.2 г
Вуглеводи: 7.0 г
Кроки
- Приступимо до приготування салату з помідорів і кабачків на зиму. Помідори вимити, просушити на кухонному рушнику. Нарізати помідори дрібними часточками.
- Цибулю очистити, нарізати кільцями і обсмажити на сковороді з додаванням олії до появи золотистої скоринки.
- Кабачки помити, просушити, за потреби очистити від шкірки.
- Нарізати кубиками кабачки, відварити у великому тазі з додаванням невеликої кількості води приблизно 15 хвилин. Потім зняти таз з вогню, додати до кабачків помідори, обсмажену цибулю і перемішати.
- Моркву помити, очистити, натерти на тертці.
- На олії тушкувати моркву до м’якості. Готову моркву відправити до тазу до інших інгредієнтів.
- Болгарський перець помити, видалити серцевину з насінням, нарізати смужками.
- На олії тушкувати перець до м’якості. Готовий перець також відправити у таз.
- Усі інгредієнти в тазі перемішати, поставити на невеликий вогонь. Тушкувати 30 хвилин. Потім додати салат сіль, цукор, оцет, перець запашний і чорний горошком, все ретельно перемішати і готувати ще 10 хвилин.
- Банки для консервування салату з помідорів та кабачків на зиму стерилізувати, кришки обдати окропом.
- Розкласти готовий салат банками, закатати їх. Дати банкам охолонути, потім переставити на зберігання в комору чи інше прохолодне місце.
Салат з помідорів та кабачків – просто пальчики оближеш!